• BIST 100

    11060,39%0,81
  • DOLAR

    42,04% -0,04
  • EURO

    48,44% -0,23
  • GRAM ALTIN

    5421,66% 0,18
  • Ç. ALTIN

    8921,73% -0,71

Şanlıurfa’da "Direnişe Selam, siyonizme Lanet" mitingi gerçekleştirildi

06 Ekim 2024, Pazar 20:07
06 Ekim 2024, Pazar 20:07
Şanlıurfa’da
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından Aksa Tufanı’nın birinci yıldönümü dolayısıyla "Direnişe Selam, siyonizme Lanet" temalı miting düzenlendi.

Miting, Ali Şelli Parkı'nda başlayan kortej yürüyüşünde "HAMAS'a selam direnişe devam", "ceng, cihat şehadet", "kahrolsun israil" gibi sloganlar atan grup, Rabia Meydanı'na kadar yürüdü.

Ellerinde Filistin ve Tevhid bayraklarıyla mitinge katılan vatandaşlar, tekbirler getirdi. Programa STK'lar, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat gibi isimler de katılım gösterdi.

Şiir ve ezgilerin okunduğu programda sık sık tekbir ve sloganlar atıldı.

Mitingde konuşan Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, mitingde selamlama konuşma yaparak Aksa Tufanı'na dikkat çekti.

"Gazze'de tarihin en ağır soykırımı yaşanıyor"

Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celil Abuzer yaptığı konuşmada, "Bugün güya çağdaş dünyanın gözleri önünde israil tarafından Gazze’de insanlık katlediliyor. En ağır savaş suçları işleniyor, masumlar, bebekler, çocuklar, kadınlar acımasızca, hunharca yakılarak, parçalanarak yok ediliyor; ağır bombalarla beton yığınları arasında can veriyorlar. Gazze'de tarihin en ağır soykırımı yaşanıyor ve bütün bu vahşetler karşısında Amerika ve bütün Batı ülkeleri, güya bu çağdaş, modern dünya, üç maymunu oynuyor. Hatta alçakça, gözümüzün içine baka baka 'Gazze'de savaş suçuna rastlamadık, savaş kurallarına uyuluyor, orada insan hakları ihlallerine rastlamadık' gibi küstahça beyanatlar yapabiliyorlar. Şunu bir kere daha gördük ki Batı'nın demokrasisi, insan hakları, çocuk hakları, kadın hakları gibi söylemlerinin, BM gibi örgütlerinin edebiyatını yaptığı değerlerin koca bir yalan olduğunu gördük. Bu değerler sadece kendileri için var; insanlık üzerine kurdukları düzen, tamamen siyonizme ve Batı emperyalizmine hizmet etmek için kurgulanmış. Maalesef bütün insanlık, büyük bir tehdit altında. İnsanlık, Deccalizmin bu asırdaki somut hali olan siyonizm belasıyla karşı karşıya. Deccal görmek isteyen netanyahuya baksın, Biden'a baksın, bunların tasmalı uşaklarına baksın. Bunlardan daha korkunç Deccal mi olur?" dedi.

"Kardeşliğimizi bozmaya çalışan dahili-harici fitnecilerin tuzaklarına düşmeyeceğiz"

Abuzer, "israil bize saldırmaz diyenlere bakmayın siz. Elbette önce maşalarını kullanacaklar. O yüzden bizler uyanık olacağız, teyakkuzda olacağız, diri olacağız, birlik-beraberlik içinde olacağız. Kardeşliğimizi bozmaya çalışan dahili-harici fitnecilerin tuzaklarına düşmeyeceğiz. Allah'ın izniyle milletimiz buna fırsat vermeyecek, Şanlıurfa halkı buna fırsat vermeyecektir." diye konuştu.

Filistinli Dr. Hani Al-Dali, miting alanında katılımcılara Arapça hitap ederek Aksa Tufanı'nın mücadelesine dikkat çekti.

Miting yapılan dua ile sona erdi. İLKHA)

OSB’lerde 13 ayda 5 bin 318 sanayici yatırım başvurusu yaptı

UCM'den Faşir'deki HDK saldırıları için savaş suçu uyarısı

“Aydınlık Şehir Gazze” konferansı Siirt’te yoğun katılımla gerçekleştirildi

Adana’da asayiş uygulaması: 443 kişi yakalandı

Mardin’de aralarında husumet bulunan iki aile barıştı

Balıkesir Sındırgı'da 4,3 büyüklüğünde deprem

Bolu'da şap karantinası

Gazze'de alıkonulan bazı Filistinli esirler serbest bırakıldı

Kamçatka Yarımadası'nda 6.4 büyüklüğünde deprem

Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan yemin ederek göreve başladı

Çekya'da üç parti koalisyon anlaşması imzaladı

Şanlıurfa’da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 ölü

Afganistan'da meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremde can kaybı 20'ye yükseldi

Bakan Fidan: israil, ateşkesi düzenli olarak ihlal edip, insani yardımların ulaşmasına engel oluyor

Nepal'de dağcıların üzerine çığ düştü: 7 ölü

Belçika'da askeri hava üssünde 4 drone daha tespit edildi

Kocaeli’de 30 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Roma'daki tarihi kulede çökme: 4 yaralı

Çin uydusu "Yaogan-46" uzaya gönderildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye menziline varıldığında inşallah kazanan 86 milyonun her bir mensubu olacaktır

Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı kitapseverlerden yoğun ilgi görüyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Her rezerv alanında bir taziye evi inşa ediliyor

Amazon, 38 milyar dolarlık anlaşmayla OpenAI'ya "bilgi işlem gücü" sağlayacak

ÖĞ-DER: Eğitimde batıcı bakıştan vazgeçilmeli, ahlaki değerler esas alınmalı

Bakan Tekin: 22 bin 487 öğrenci YLSY bursundan yararlandı

İngiltere'de tren raydan çıktı: 4 yaralı

Siirt'te “Gençliği Aydınlığa Çıkaracak Vesileler” konferansı düzenlendi

Kurtulmuş: Bu sefer biz kazanacağız, kardeşlik ve dayanışma hakim olacak

Güney Lübnan'a düzenlenen siyonist saldırıda 2 şehit, 7 yaralı

Gaziantep'te 40 bin öğrenciye ayakkabı desteği

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


OSB’lerde 13 ayda 5 bin 318 sanayici yatırım başvurusu yaptı

UCM'den Faşir'deki HDK saldırıları için savaş suçu uyarısı

“Aydınlık Şehir Gazze” konferansı Siirt’te yoğun katılımla gerçekleştirildi

Adana’da asayiş uygulaması: 443 kişi yakalandı

Mardin’de aralarında husumet bulunan iki aile barıştı

Balıkesir Sındırgı'da 4,3 büyüklüğünde deprem

Bolu'da şap karantinası