• BIST 100

    15681,45%0,89
  • DOLAR

    43,28% 0,07
  • EURO

    50,80% 0,79
  • GRAM ALTIN

    6576,88% 1,25
  • Ç. ALTIN

    10647,16% 1,18

Şanlıurfa’da Gazze’ye destek için 600 metrekarelik dev Filistin bayrağı açıldı

08 Ekim 2025, Çarşamba 12:17
08 Ekim 2025, Çarşamba 12:17
Şanlıurfa’da Gazze’ye destek için 600 metrekarelik dev Filistin bayrağı açıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Şanlıurfa’nın tarihi Balıklıgöl mevkisinde, Gazze’de devam eden insanlık dramına dikkat çekmek ve Filistin halkına destek olmak amacıyla 600 metrekarelik dev Filistin bayrağı açıldı.

Gazze’de yaşanan soykırıma karşı farkındalık oluşturmak amacıyla El Birliği Derneği tarafından düzenlenen etkinlik, vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi. Dernek Başkanı Handan Karataş tarafından tasarlanan dev bayrak, Balıklıgöl platosunda yapılan programla açıldı.

“Zulmü Fırçala” projesiyle destek çağrısı

Açılışın ardından bir konuşma yapan Dernek Başkanı Handan Karataş, “Zulmü Fırçala” projesi kapsamında bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür etti. Karataş, “Artık bu coğrafyanın insanları ve tüm insanlık çok yoruldu. Yaşananların kader olmadığını görerek, tüm hücreleriyle gök kubbeyi delecek kadar çığlık atmaya başladı.” dedi.

Karataş, yaşanan zulümlerin kader olmadığını belirterek, “Dünyadaki mazlum coğrafyaların büyük kısmı İslam beldeleridir. Buna kader diyemeyiz. Yüce Allah Tevbe Suresi’nin 71. ayetinde ‘Mümin erkekler ve mümin kadınlar birbirlerinin dostlarıdır.’ buyuruyor. O halde bizler birlik olmalıyız.” ifadelerini kullandı.

“Vakit fiili dua vaktidir”

Müslümanların sadece üzülmekle kalmaması gerektiğini vurgulayan Karataş, “Bizler genellikle kalben üzülmekle yetiniyoruz, oysa Yaradan’ın mesajı çok açık. ‘Birlik olun’ diyor. Müslümanlar bir olursa, Allah rahmetini gönderecektir. Vakit fiili dua vaktidir.” şeklinde konuştu.

Karataş, “Zulmü Fırçala” projesinin çıkış noktasının İstanbul’da ressam İlhami Atalay tarafından başlatılan farkındalık etkinliği olduğunu ve bu çalışmadan esinlenerek Şanlıurfa’da projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

“Gazze’deki acıları unutmayacağız”

Konuşmasında Gazze’de yaşanan trajik sahnelere değinen Karataş, “Bir babanın enkazdan çocuğunun etlerini poşete koyduğu bir dünyada yaşıyoruz. Yarın mahşer yerinde biz elimizde hangi poşetle gideceğiz, onlar hangi poşetle gidecek?” diyerek sözlerini sürdürdü.

“Gazze bu asrın Kerbelası’dır”

Müslüman ülke liderlerine çağrıda bulunan Karataş, “Ey Müslüman ülkelerin liderleri! Kılıç sizde, mühür sizde, söz sizde. Artık birlik olup İslam ümmetinin dağılmış tesbih tanelerini bir araya getirin. Gazze bu asrın Kerbelası’dır.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazze’ye ilişkin açıklamalarına da atıfta bulunan Karataş, “Sayın Cumhurbaşkanım, ‘Gazze’de omuz omuza namaz kılacağımız günlerin duasıyla’ diyorsunuz. Yerin üstünde ve altında her canlı bizleri bekliyor. Artık ruhumuz bedenimize sığmıyor.” dedi.

Etkinlik, açılan dev Filistin bayrağı önünde yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

AB'den ilave gümrük vergisine tepki

Gazze'de çocukları bulaşıcı hastalıklardan korumak için aşılama kampanyası başlatıldı

Konya’da kontrolden çıkan otomobil direğe çarparak durabildi

Siirt’te hareketsiz bulunan bebek hayatını kaybetti

"Hâne" sergisi yoğun ilgi görüyor

HAMAS işgal rejiminin UNRWA merkezindeki tesisleri yıkmasını kınadı

199 can kurtarma operasyonunda 631 kişi kurtarıldı

Papua Yeni Gine’de 6.4 büyüklüğünde deprem

Kongo'da ordu, isyancıların çekilmesinin ardından stratejik şehri geri aldı

İstanbul’da mevzuata aykırı avlanan 3,5 ton su ürününe el konuldu

Kore Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Cho Hyun Türkiye’ye geliyor

Çin'in Yünnan eyaletinde 5,1 büyüklüğünde deprem

6'ncı Dünya Kudüs Haftası sonuç bildirgesi açıklandı

Gaziantep'te Türkiye Sıfır Atık Çalıştayı düzenlendi

UNRWA: israilin saldırısı, BM'ye bağlı bir kuruluşa karşı eşi benzeri görülmemiş bir saldırı

Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Aktan: Mübarek üç aylardan Şaban ayı rahmet ve mağfiretin merkezinde yer alıyor

Batı Şeria'daki seçmenler için 423 saha kayıt merkezi açıldı

Gazze için kurulan barış mekanizmasına Çin daveti

Kardan kapanan köy yolunda zamanla yarış

Kurtulmuş: Filistin’i tanımak ortak bir insanlık sorumluluğudur

Trump'ın "büyük aptallık" nitelemesinin ardından İngiltere, Chagos anlaşmasını savundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel miras kaydında ikinciyiz

Ukrayna'da nükleer santrallerde tehlike alarmı

Avustralya, sıkı silah kontrolü yasalarını onayladı

ABD'de 100 araçlık zincirleme kaza: Çok sayıda yaralı

Konya’da köpek saldırısında ölen çocuk için soruşturma

Milli Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi için başvurular başladı

Peygamber Sevdalıları'ndan siyer yarışması için son çağrı

Bulgaristan Cumhurbaşkanı istifasını sundu

Denizler için kuvvetli fırtına geliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


AB'den ilave gümrük vergisine tepki

Gazze'de çocukları bulaşıcı hastalıklardan korumak için aşılama kampanyası başlatıldı

Konya’da kontrolden çıkan otomobil direğe çarparak durabildi

Siirt’te hareketsiz bulunan bebek hayatını kaybetti

"Hâne" sergisi yoğun ilgi görüyor

HAMAS işgal rejiminin UNRWA merkezindeki tesisleri yıkmasını kınadı

199 can kurtarma operasyonunda 631 kişi kurtarıldı