• BIST 100

    14153,58%-0,33
  • DOLAR

    42,72% 0,07
  • EURO

    50,12% -0,16
  • GRAM ALTIN

    5928,74% 0,34
  • Ç. ALTIN

    9560,88% 0,43

Şanlıurfa’da halk oyunları yarışması renkli görüntülere sahne oldu

27 Nisan 2024, Cumartesi 13:20
27 Nisan 2024, Cumartesi 13:20
Şanlıurfa’da halk oyunları yarışması renkli görüntülere sahne oldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şanlıurfa’da halk oyunları yarışması renkli görüntülere sahne oldu

Şanlıurfa’da geleneksel halk oyunlarının yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için valilik tarafından başlatılan “Tek Ses İki Hareket” Valilik Kupası 3. Okullararası Halk Oyunları yarışması renkli görüntülere sahne oldu.
UNESCO Müzik şehri Şanlıurfa’da folklorik halk oyunlarının gelecek nesillere aktarılması için valilik tarafından halk oyunları yarışması düzenlendi. Okullar arası düzenlenen halk oyunları yarışmasına, liseler kategorisinden 35, ortaokul kategorisinden 43 ve ilkokul kategorisinden 38 okul katıldı. Toplamda 120 okulun katıldığı yarışmada, öğrenciler performanslarıyla büyük beğeni topladı. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı yarışmada Karaköprü TOKİ El Battani İlkokulu, Haliliye Süleymaniye Ortaokulu ve Haliliye Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ritmik hareketleri ve sahne performanslarıyla birinci seçildi.
Yarışmada, liseler kategorisinde 1. Haliliye Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2. Haliliye Urfa Anadolu Lisesi ve 3. Halfeti Anadolu Lisesi oldu. Ortaokullarda, 1. Haliliye Süleymaniye Ortaokulu, 2. Eyyübiye Halilurrahman Ortaokulu, 3. Haliliye Mehmet Saçlı Ortaokulu oldu. İlkokullarda ise 1. Karaköprü TOKİ Battani İlkokulu 2. Eyyübiye Dr. Cavit Özyeğin ilkokulu ve 3. Haliliye Profesör Abdulkadir Karahan İlkokulu oldu. Yarışmada dereceye giren okullara, valilik kupası ve para ödülleri verildi. Ödüller, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak tarafından takdim edildi.
Tören sonrası konuşan Vali Şıldak, 'Gerçekten büyük bir heyecan var. Ödül töreninde ve öncesindeki son yarışmacı grupları izledim. Çocuklarımız halk kültürünün yaşatılması anlamında Şanlıurfa’da büyük bir gayret gösterdiler. İlkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki okul kademelerimizden toplam 120 okulumuz halk oyunları yarışmasına katılıp burada mücadele ettiler. Bugün de ilk üçe giren ve mansiyon alan okullarımızı birlikte ödüllendirdik. Valiliğimizin koordinasyonunda Şurkav Vakfımız ve Eyyübiye Belediyemizin işbirliği ile gerçekleşen bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz etkinlik hakikaten Şanlıurfa’nın halk kültürünün zenginliğini ve yaşatılmasının çabalarını ortaya koyması açısından çok anlamlıdır. Bir önceki hafta halk türküleri ile burada çocuklarımız mücadele etti ve yeteneklerini gösterdiler. Bu hafta da 3 gün boyunca gençlerimiz çocuklarımız halk oyunlarını oynadılar, yöre oyunlarını sergilediler ve jürimizin burada yaptığı dinlendirmelerle onların derecelerini belirlemiş olduk. Ben de şimdi onlara söyledim. Her bir grubumuzu ziyaret ettim önemli olan katılmaktı, bu çabaya vermekti, destek sağlamaktı ve çok mutluyum böyle bir çalışmayı burada başlatan bizden önceki yöneticilerimize ve destek veren bütün kurumlarımıza ben teşekkür ediyorum. Onları tebrik ediyorum' diye konuştu.
Dereceye giren öğrenciler mutluluklarını ifade ederek, yarışmanın düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu: Bingöl’ün hak ettiği yer bu değil

Asgari ücret için ikinci tur toplantı bugün yapılacak

M23 isyancıları, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki Uvira'dan çekilmeye başladı

Tekirdağ’da narkotik operasyonlarında 178 kişi hakkında işlem yapıldı

Gazze'deki çadırların yüzde 90'ı son yağışlarla birlikte sular altında kaldı

İzmir’de su ürünlerine yönelik denetimlerde 516 kilogram balığa el konuldu

Malatya'da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Antalya’da 24 papağan ele geçirildi

Ordu’da 164 yatırımcıya kırsal kalkınma desteği

Direniş liderlerinin sürgündeki zaferi Mercu'z Zuhur 33'üncü yılında

Tayland-Kamboçya çatışmalarında 19 Tayland askeri öldü

MKE tüfeğin kalifikasyon süreçleri başarıyla tamamlandı

IHO EBRAR, Etiyopya'da ihtiyaç sahiplerine umut oldu

Karabük’te çöplerle dolu evden 10 kamyon atık çıkarıldı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Hz. Mevlâna’nın 752'nci Vuslat Yıl Dönümünde Gülbang Duası okundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan "Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü” mesajı

Kırıkkale’de 3 servis aracı çarpıştı: 10 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Yerli üretimi destekleyen ve adil bir ekonomik yapıyı önceleyen her çalışmanın yanındayız

Lavrov: İran'la askeri-teknik işbirliği geliştiriyoruz

Konya’da peçeteye emdirilmiş sentetik bonzai ele geçirildi

Macron, yapay zeka tarafından üretilen darbe videosunu kaldırtamadı

Konya AKOM’dan çiftçilere zirai don uyarısı

AB, Rusya'dan doğalgaz ithalatını aşamalı olarak sonlandıracak

Bingöl’de trafik kazası: 2 yaralı

Soykırım, kıtlık ve kaybettirilme: 2025 yılı Filistinli çocuklar için felaket yılı oldu

Türkiye Taşkömürü 263 yeni personel alacak

Gaziantep'te hırsızlık suçundan aranan hükümlü yakalandı

Çevre, Şehircilik Bakanlığının, 2026 bütçesi TBMM’de kabul edildi

İsra Holding’den HAKSİAD’a iade-i ziyaret

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu: Bingöl’ün hak ettiği yer bu değil

Asgari ücret için ikinci tur toplantı bugün yapılacak

M23 isyancıları, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki Uvira'dan çekilmeye başladı

Tekirdağ’da narkotik operasyonlarında 178 kişi hakkında işlem yapıldı

Gazze'deki çadırların yüzde 90'ı son yağışlarla birlikte sular altında kaldı

İzmir’de su ürünlerine yönelik denetimlerde 516 kilogram balığa el konuldu

Malatya'da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı