• BIST 100

    10858,52%-2,02
  • DOLAR

    41,65% 0,20
  • EURO

    48,93% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5207,22% 0,96
  • Ç. ALTIN

    8575,61% 0,66

Şanlıurfa’da “Hayat namazla güzeldir” programı gerçekleştirildi

10 Ağustos 2025, Pazar 21:23
10 Ağustos 2025, Pazar 21:23
Şanlıurfa’da “Hayat namazla güzeldir” programı gerçekleştirildi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şanlıurfa Cumhuriyet Parkı’nda Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen “Hayat namazla güzeldir” temalı program, çocuklara namaz sevgisini aşılamak ve namaz bilincini kazandırmak amacıyla gerçekleştirildi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Şanlıurfa temsilciliğinin organize ettiği programın amacı, çocuklara küçük yaşta namaz alışkanlığı kazandırmak, ibadet sevgisini güçlendirmek ve ahlaki gelişimlerine katkı sunmak olarak belirtildi.

24 Temmuz’da başlayan ve yaklaşık iki hafta boyunca çeşitli etkinliklerle devam eden programın final bölümü, 10 Ağustos Pazar günü Cumhuriyet Parkı’nda yapıldı.

Vatandaşların ve ailelerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, ikindi namazının cemaatle kılınmasının ardından başladı. Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahi dinletisi ile devam etti.

Eyyüb Maytalman Hoca, konuşmasında namazın önemi ve kıymeti üzerinde durarak, çocukların namaz ahlakının nasıl geliştirilebileceğine dair tavsiyelerde bulundu, katılımcılara namazın bireysel ve toplumsal hayattaki yerini hatırlattı. 

Etkinlik kapsamında çocukların hazırladığı şiir dinletisi ve tiyatro gösterisi sergilendi.

Programın sonunda ise ödüllü çekiliş yapıldı. Renkli görüntülere sahne olan final etkinliği, yapılan dua ile sona erdi.

Yapılan etkinlikle ilgili olarak İLKHA mikrofonuna konuşan Peygamber Sevdalıları Derneği Gençlik Komisyonu Üyesi Musap Baydilli, “Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa olarak ‘Hayat Namazla Güzeldir’ programımızı bu sene de gerçekleştirdik elhamdülillah. Amacımız; çocuklarımıza namazı sevdirmek, namaz bilincini onlara vermek, onları namaz sevgisi ve muhabbetiyle büyütmekti. Elhamdülillah bu programımızın sonunda amacımıza ulaştığımızı Rabbimizden umuyoruz. Programımız 24 Temmuz tarihinde başladı, 8 Ağustos tarihinde sona erdi. Takriben iki haftalık bir süreçte çeşitli etkinliklerimiz oldu. Bugün, 10 Ağustos Pazar günü ise Cumhuriyet Parkı’nda bu güzel ortamda final etkinliğimizi gerçekleştirdik. Final etkinliğimiz elhamdülillah dolu, dolu geçti, güzel geçti. Çocuklarımız, aileleri ve halkımız hep birlikte çok güzel bir şekilde final etkinliğimizi tamamladık. Rabbim inşallah sonraki senelerde de en güzel şekilde programımızı bizlere yapmayı nasip eylesin.” ifadelerini kullandı.

Aileler ve katılımcılar, hem çocuklara yönelik mesajları hem de samimi atmosferi ile dikkat çeken programın, gelecek yıllarda da devam etmesi temennisinde bulundu. (İLKHA)

Tepkilerin gölgesinde başlayan festivalin çıkışında bıçaklı kavga: 6 yaralı

D-100'de otomobil traktöre çarptı: 2 yaralı

Tüm tepkilere rağmen "ahlaksız festival" başladı

Kolombiya, ABD'den F-16'ların alımını durdurdu

Çin'de Matmo tayfunu alarmı

Bingöl'de orman yangını

HÜDA PAR heyeti Mardin’de aşiret ve kanaat önderleri ile buluşma programı düzenledi

Fransa'da silahlı saldırı: 2 ölü, 5 yaralı

Mısır'da esir takası için müzakereler başlıyor

Gürcistan'da seçim sonuçları protesto edildi

Japonya’da 5,7 büyüklüğünde deprem 

Şanlıurfa’da motosiklet park halindeki araca çarptı: 2 yaralı

Çekya'da seçimleri ANO Partisi kazandı

Siyonist işgalcilerden Gazze'de yeni katliam: 7'si çocuk 17 şehit

Aksa Tufanı Operasyonu'nun yıl dönümünde Bursa’dan siyonist zulme tepki

Kütahya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

Şanlıurfa’da ‘Gazze’ye vefa, Sumud’a destek’ yürüyüşü düzenlendi

Anamur'da "Peygamberimiz, Cami ve Namaz" konferansı büyük ilgi gördü

Sakarya'da Gazze ve Sumud Filosu için yürüyüş

Japonya'nın yeni lideri Sanae Takaichi oldu

MOSSAD casuslarıyla iş birliği yapan avukat İstanbul'da yakalandı.

Venezuela: ABD ülkede kukla hükümet kurmayı planlıyor

Gürcistan'da halk yerel seçimler için sandık başında

Malatya'da yalnız yaşayan adam ölü bulundu

Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yol almaya devam ediyor

Siyonistlerin alıkoyduğu 137 aktivist İstanbul'da

Antalya'da uyuşturucu operasyonları: 18 tutuklama

AB ile Rusya arasında tanker krizi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan "Gazze'ye destek yürüyüşlerine katılın" çağrısı

Filistin'e verdiği destek haberlerinden dolayı İLKHA muhabirine plaket verildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Tepkilerin gölgesinde başlayan festivalin çıkışında bıçaklı kavga: 6 yaralı

D-100'de otomobil traktöre çarptı: 2 yaralı

Tüm tepkilere rağmen "ahlaksız festival" başladı

Kolombiya, ABD'den F-16'ların alımını durdurdu

Çin'de Matmo tayfunu alarmı

Bingöl'de orman yangını

HÜDA PAR heyeti Mardin’de aşiret ve kanaat önderleri ile buluşma programı düzenledi