• BIST 100

    11183,00%1,66
  • DOLAR

    41,26% -0,07
  • EURO

    48,99% 0,82
  • GRAM ALTIN

    4899,19% 0,30
  • Ç. ALTIN

    8025,91% 1,72

Şanlıurfa'da kanalizasyon ve yol sorunları mağduriyete yol açıyor

17 Eylül 2024, Salı 12:46
17 Eylül 2024, Salı 12:46
Şanlıurfa
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bulunan ve 8 okulun yer aldığı bölgede, kanalizasyon ve yol sorunları nedeniyle büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bölge sakinleri ve eğitim kurumları, altyapı problemleri nedeniyle ciddi mağduriyetler yaşıyor.

Harran Üniversitesi Eyyübiye Kampüsü içerisinde, 8 okulun ve birçok sağlık kuruluşunun bulunduğu bölgede kanalizasyon sistemi yetersiz kalıyor.

 Özellikle yaz aylarında, açık kanalizasyon sisteminin neden olduğu kötü kokular dayanılmaz bir hale geliyor. Vatandaşlar ve öğrenciler, bu durumdan dolayı büyük rahatsızlık yaşıyor.

Eyyübiye ilçesinde yolların büyük bir kısmı çukurlar içinde ve bozuk durumda. Kış aylarında bu yollar çamur haline geliyor, bu da hem öğrencilerin hem de bölge sakinlerinin geçişini zorlaştırıyor. Yol kenarındaki kanalizasyondan kaynaklanan kötü koku ise, yaşam kalitesini daha da düşürüyor.

"Kanalizasyon pislikleri açık kanaldan geçiyor"

Kanalizasyon kokusunun öğrencilere verdiği rahatsızlığa dikkat çeken Cevher Baygeldi, "Bir vatandaş olarak buradaki kanalizasyon sorununu dile getirmek istiyorum. Burası bir okul ve karşısında hastane var. Bu bölgelerdeki pisliklerin hepsi burada toplanıyor. Özellikle yazın dışarıda koku nedeniyle geçiş yapılamıyor. Önümüzde açık bir kanal var ve bu kanalizasyon pislikleri açık kanaldan geçiyor. Karşıda sekiz okul bulunuyor ve bu okullardan gelen kanalizasyon pislikleri buraya akıyor. Hastanenin bütün kanalizasyon pislikleri de buraya geliyor. Burada herhangi bir gider olmadığı için tüm pislik burada birikiyor ve kötü kokuya neden oluyor. Bu koku özellikle yazın çok rahatsız edici hale geliyor. Bir vatandaş olarak bu durumdan rahatsızım ve yetkililerden buraya bir çözüm getirmelerini talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Yetkililerden ricamız bu soruna bir an önce müdahale edilmesidir"

Yolların yapılmamasının mağduriyetlere yol açtığını belirten Baygeldi, "Burada ilkokul, anaokulu ve liseler var; çocuklar buraya eğitim almak için geliyor ancak kötü kokudan dolayı bu durum onları olumsuz etkiliyor. Eğitim kurumlarımız ve hastanemiz burada. Fakat kötü koku nedeniyle herkes rahatsız oluyor. Yetkililerden ricamız bu soruna bir an önce müdahale edilmesidir, Ayrıca yolların durumu da oldukça kötü. Buradaki yollar çukur içinde ve trafik yoğunluğu yaşanıyor. Yolların düzeltilmesi, trafik ışıklarının konulması ve çukurların onarılması gerekiyor. Kışın burada çamur ve koku nedeniyle geçiş yapmak imkânsız hale geliyor. Vatandaşlar büyük zorluk çekiyor. Sorunlarımızı dile getirmek ve yetkililerin bu konulara el atmalarını sağlamak için sesimizi duyurmak istiyoruz. Öğrencilerimiz, hastane personelimiz ve tüm vatandaşlar rahat edebilmek için yetkililerden bu sorunlara bir an önce çözüm getirmelerini bekliyoruz." dedi.

"Kanalizasyon sorunlarının çözülmesini istiyoruz"

Yolların onarılmamasından dolayı kışın çamurdan dolayı sorun yaşadıklarını dile getiren Eyüp Akbaş, "Öncelikle yol sorunumuz var. Yollar yapılmadığı için kışın buralar tamamen çamur oluyor ve bu durum bizi çok zorluyor. Ayrıca okulun yanındaki kanalizasyonda da yoğun bir koku oluşuyor. Kanalizasyon sorunlarının çözülmesini istiyoruz. Kötü koku öğrencileri mağdur ediyor ve bizler de bu durumdan etkileniyoruz. Yollar yapılmadığı için kışın buralarda çamur içinde kalıyoruz ve ulaşım güçleşiyor. Yolların dar olması da bize zorluk çıkarıyor. Yetkililerden yol ve kanalizasyon sorunlarımızın bir an önce çözülmesini istiyoruz. Mağduriyetlerimizin giderilmesini ve yardımcı olunmasını talep ediyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

Guterres: BM Güvenlik Konseyi’nin yapısı reforma ihtiyaç duyuyor

Bayrampaşa Belediyesi’ne yolsuzluk soruşturması: 20 tutuklama

Mardin'de boş arazide bir kişinin cansız bedeni bulundu

İran ve Rusya, ortak tatbikat yaptı

AB, işgalci rejime ticaret kısıtlamaları getirmeyi planlıyor

İletişim Başkanı Duran: “israilin Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”

Sumud Filosu'ndaki Sinan Akılotu: Yarın İtalyan filosuyla buluşacağız

Samsun’da kereste fabrikasında yangın

Yemen'de işgalin katlettiği 32 gazeteci defnedildi

Esenyurt’ta servis minibüsü anne ve bebeğine çarptı: 1 ölü

Şanlıurfa’da asansör bakımı sırasında elektrik faciası: 1 ölü

Şırnak'tan Sumud Filosu'na destek:"İnsanlığın ve vicdanın sesi ve direnişi"

Ensarullah, işgal rejimini füze ve İHA'larla hedef aldı, milyonlarca işgalci sığınaklara kaçtı

Bingöl’de köy muhtarı araçta ölü bulundu

Papua Yeni Gine’de 6 büyüklüğünde deprem

Kürdistan Sosyalist Partisi'nden HÜDA PAR'a ziyaret

İşgalin başlattığı kara saldırısında sabahtan bu yana 100'den fazla şehit

Balıkçılara 4,7 milyar TL ÖTV'si sıfıra indirilmiş yakıt desteği

Kocaeli’de çocuklarının önünde babasını tokatlayan sürücü tutuklandı

Emekli İmam Yağmurcu, 36 yıldır sürdürdüğü aktarcılıkla şifaya vesile oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kurtulmuş’u kabul etti

Batman'da eğitim yılı kaynak kitap kriziyle başladı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı toplantıları sona erdi

UNICEF: Gazze'de yarım milyon çocuk psikolojik travma yaşıyor

Batman'da mucur yüklü tır iki otomobile çarptı

Şanlıurfa’da kayıp genç sulama kanalında ölü bulundu

Dışişleri'nden işgalci rejimin Gazze şehrinde başlattığı kara saldırısına tepki

Bakan Kurum: Deprem bölgesine ekstra konut kontenjanı ayıracağız

İLKHA muhabiri Küresel Sumud Filosu'nun Tunus sürecini anlattı

Malatya'da kırsal mahalleye yeni yol

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Guterres: BM Güvenlik Konseyi’nin yapısı reforma ihtiyaç duyuyor

Bayrampaşa Belediyesi’ne yolsuzluk soruşturması: 20 tutuklama

Mardin'de boş arazide bir kişinin cansız bedeni bulundu

İran ve Rusya, ortak tatbikat yaptı

AB, işgalci rejime ticaret kısıtlamaları getirmeyi planlıyor

İletişim Başkanı Duran: “israilin Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”

Sumud Filosu'ndaki Sinan Akılotu: Yarın İtalyan filosuyla buluşacağız