SAĞLIK 18.02.2025 11:14:55 0

Şanlıurfa'da kanser tanısında yeni dönem

Şanlıurfa
Haberi Sesli Oku

Harran Üniversitesi Hastanesi, Nükleer Tıp alanında PET/BT görüntüleme hizmeti vermeye başladı. PET/BT görüntüleme sayesinde kanser vakalarının daha erken ve doğru teşhis edilerek tedavi süreçlerinin hızlandırılması hedefleniyor.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi, kanserin vücutta yayılımını daha hassas bir şekilde gösteren PET/BT görüntüleme teknolojisini kullanıma sundu. Prostat kanseri ve nöroendokrin tümörlerin tanısında önemli bir yere sahip olan Galyum işaretli radyofarmasötiklerle yapılan PET/BT görüntülemesi, hastalara ileri düzeyde tanı imkânı sağlayacak.

Hastane yetkilileri, yeni teknolojik yatırımlarla hastalara daha iyi hizmet sunmayı amaçladıklarını belirtti. PET/BT görüntüleme sayesinde kanser vakalarının daha erken ve doğru teşhis edilerek tedavi süreçlerinin hızlandırılması hedefleniyor.

Hastaların hizmetine sunulan yeni görüntüleme sistemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Zeki Yılmaztekin, PET/BT görüntülemesi ile hastaların daha etkili bir tanı, tedavi ve takip sürecine kavuşacağını belirtti.

Yılmaztekin, karaciğer tümörlerinde kullanılan TARE (Transarteryel Radyoembolizasyon) tedavisi için gerekli onayları aldıklarını ifade ederek, en yakın zamanda hasta kabulüne başlayacakları dile getirdi.

Yılmaztekin, “Nükleer tıp ve girişimsel radyoloji birimlerimizin ortak emekleriyle gerçekleştirilecek olan TARE tedavisi, karaciğer tümörlerine doğrudan radyoaktif maddelerle müdahale edilmesini sağlayan, cerrahi olmayan bir tedavi yöntemidir. TARE tedavisi; karaciğer tümörlerini küçültmek /yok etmek, karaciğer nakli bekleyen hastalarda tümörü kontrol altında tutmak, ileri evre karaciğer kanserinde hastalığın ilerlemesini yavaşlatmak ya da durdurmak gibi birçok durumda kullanılabilir.” dedi.

Hastanelerinde tiroid kanserleri, prostat kanseri ve nöroendokrin tümörlerde hücresel tedaviler için Nükleer Tıp Tedavi Ünitesi kurulumu için çalışma başlattıklarını aktaran Yılmaztekin, “Bütün bu tanı ve tedavi yöntemleri; ülkemizde giderek yaygınlaşmakta olup birçok nükleer tıp anabilim dalında multidisipliner yaklaşımlarla başarıyla icra edilmektedir. Kanserle mücadelenin vazgeçilmez bir parçası olan bu modern yaklaşımlara ihtiyaç duyan hastalarımız, artık başka şehirlere gitmek zorunda kalmadan burada ulaşabilecektir. Şanlıurfa’da bu hizmetleri ilk defa sunacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz ve halkımıza en iyi ve en ileri tıbbi imkanları ulaştırmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan ise yaptığı açıklamada, “Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi olarak teknolojik gelişmelere önem veriyoruz. Bu doğrultuda nükleer tıp alanında önemli bir adım attık. Attığımız bu adımlarla hastalarımızın başka illere gitmelerine gerek kalmadan en iyi ve en hızlı hizmeti vereceğiz. Hastanemize bu imkanları sağlayan Harran Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu’na çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için tercihler başladı

Batman’da süne ile mücadele devam ediyor

Arjantin açıklarında  7,4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

MTB Başkanı Özcan: Zirai don felaketi nedeniyle kayısı üretimi büyük zarar gördü

RTÜK’ten Sultan 2. Abdülhamid’e yönelik ifadelere inceleme

Göral: Aileyi ifsat edici programlara son verilmeli

Isparta’da yolcu midibüsü devrildi: 16 yaralı

Diyarbakır'da çatının uçması kameraya farklı bir açıdan yansıdı

Mevsim geçişlerinde en çok rastlanan alerjik vakalara dikkat!

Güney Sudan'da toplumsal şiddet: 15 ölü, 16 yaralı

Dr. Ömür: Türkiye'de kaza oranları yüksek, ilk yardım hayati önem taşıyor

Kütahya'da 4,2 büyüklüğünde deprem

Kızılhaç: Gazze'de insani destek tamamen çökme eşiğinde

Küresel gıda fiyatları son 2 yılın en yüksek seviyesinde

Bakan Tekin: Gençlerimizi değerlerle donanımlı yetiştiriyoruz

Mardin’de "Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı" yapıldı

Satılan at, 10 km kat edip İnguşetya'da Müslüman sahibine geri döndü

İletişim Başkanı Altun’dan CHP’ye tepki: Cambaza bak taktiğiyle gündem saptırılıyor

Yeni teknoloji bin yıllık tartışma: Geçmişten günümüze yapay zekâ

Dünya birincisi hafızdan Batman’da Kur’an ziyafeti

Ticaret Bakanlığı nisan ayı dış ticaret verilerini açıkladı

İstanbul’da tarıma güçlü destek

Battalgazi'de mahallelerin çehresi değişiyor

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Engin: Ahlaki değerlerimiz tehdit altında

BM: Gazze sakinleri gıda ve içme suyuna erişimden neredeyse tamamen mahrum bırakıldı

Aynı anda 4 araca radar cezası kesebilen cihaz

İtalya vize randevuları ile ilgili resmi açıklama

Gündüz kuşağı programlarının durdurulması çağrısı yapıldı: Aile yapısı tehlikede!

Gazze’de gece yarısı baskınları: Siyonist hava desteğiyle gıda depoları yağmalandı

Siyonist rejim Gazze ve Han Yunus'ta sivilleri hedef aldı: 9 şehit

Yükleniyor