9533,04%-1,40
38,83% 0,07
43,73% 0,09
4092,41% 1,57
6626,03% 0,37
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde yürütülen faaliyetlerin il genelinde titizlikle sürdürüldüğünü belirten Vali Şıldak, özellikle kırsal bölgeleri de kapsayan kapsamlı bir planlamanın devreye alındığını söyledi.
Şubat ayından bu yana İçişleri Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda yoğun bir mesai harcandığını vurgulayan Şıldak, “Bakanlıklarımızın talimatı doğrultusunda sahada sıkı bir çalışma yürütülüyor. Müfettişlerimiz de sahadaki uygulamaları yerinde denetliyor.” dedi.
Günlük 30 hayvan toplama limiti belirlendi
Vali Şıldak, yerel yönetimlerden günlük en az 30 sahipsiz hayvanın toplanarak bakımevlerine götürülmesi yönünde beklentilerinin olduğunu ifade ederek, geçici değil, kalıcı ve tam donanımlı bakımevlerinin kurulmasının önemine dikkat çekti. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut bakım merkezinin kapasitesinin üzerinde çalıştığını belirten Şıldak, yeni doğal yaşam alanı için ihale sürecinin tamamlandığını ve kapasitenin yakında artırılacağını bildirdi.
Siverek’teki bakımevinin Siverek Belediyesine devredildiğini, ilçe belediyelerinin de kendi bakımevlerini kurmaya başladığını söyleyen Şıldak, “Birçok belediyemiz doğal yaşam alanı oluşturdu. Kısırlaştırma, ameliyat ve diğer tıbbi müdahalelerin yapılabileceği donanımlı tesisler oluşturuluyor. Bu süreç ilimizde oldukça iyi bir seviyeye gelmiş durumda” ifadelerini kullandı.
Süreçte Valilik koordinasyonunun sürdüğünü belirten Vali Şıldak, çalışmalara kaymakamların da birebir müdahil olduğunu vurgulayarak, “Önümüzdeki bir ay içerisinde sahipsiz hayvanların toplanmasında önemli mesafe almayı hedefliyoruz. Bu sürecin takipçisiyiz” dedi. (İLKHA)