• BIST 100

    10922,98%0,08
  • DOLAR

    42,10% 0,04
  • EURO

    48,40% 0,10
  • GRAM ALTIN

    5364,35% 0,65
  • Ç. ALTIN

    8801,30% -0,24

Şanlıurfa'da siyonist çetenin saldırıları tel'in edildi

21 Ekim 2024, Pazartesi 14:12
21 Ekim 2024, Pazartesi 14:12
Şanlıurfa
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları tarafından düzenlenen basın açıklamasında siyonist işgal çetesinin Mescid-i Aksa'da Müslümanlara yönelik gerçekleştirdiği saldırılar tel'in edildi.

Şanlıurfa'da Sivil Toplum Kuruluşlarının, Dergâh Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Balıklıgöl Platosunda gerçekleştirdikleri basın açıklamasına STK temsilcileri ve halk katılım gösterdi.

Çeşitli slogan ve tekbirlerin getirildiği basın açıklamasında, Filistin’e dua ve destekte bulunulup siyonist rejime ise lanetler okundu.

Düzenlenen programda M. Fuat Balıkçı Kudüs ve Mescid-i Aksa ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İşgalci rejimin Gazze’de gerçekleştirdiği katliamlara karşı sert bir dille konuşan Balıkçı, “Rahman ve Rahim olan Allah’ın Adıyla. Allah’ın laneti zalimlerin üzerinedir. İşgalci rejim dün Gazze’nin Beyt Lahiya bölgesinde, çoğu çocuk ve kadın, en az 73 Filistinliyi katletti ve onlarca kişiyi yaraladı. Dikkatlerin Hizbullah ve İran’a yöneldiği son zamanlarda, işgalci rejim Gazze’deki zulmünü arttırdı.” ifadelerini kullandı.

HAMAS lideri Yahya Sinvar’ın şehadetiyle direnişin güçlendiğine vurgu yapan Balıkçı, “Üzgünüz ama direnişe olan ümidimiz ve inancımız daha da arttı. Sinvar, siyonist çeteyle en ön safta, göğüs göğüse çarpıştı ve kanının son damlasına kadar direndi. Bu direniş, zalimlerin kalbine korku saldı” şeklinde konuştu.

Sinvar’ın direnişiyle Filistin halkının cesaret bulduğunu ifade eden Balıkçı, “Filistin halkı, Yahya Sinvar gibi kahraman liderlerin izinden gitmeye devam ediyor,” dedi.

Gazze halkının, işgalcilere karşı gösterdiği direnişin önemine dikkat çeken Balıkçı, “Gazze öldürülüyor fakat yenilmiyor. siyonistler bu halkı uçaklarla, helikopterlerle, füzelerle ve tanklarla bombalıyor. Ancak Filistin halkı, tüm bu baskılara karşı topyekûn direniyor ve siyonistler bu halkın iradesini kıramıyor,” diye belirtti.

Türkiye’nin işgalci rejimle olan ticaretine de değinen Balıkçı, “Türkiye’den Filistin’e yapılan çelik ihracatının geçen yıla göre %30.9 arttığını görüyoruz. Bu durum, aslında işgalci rejime yapıldığını gösteriyor. Filistin, bütün ihracat ve ithalatı siyonistlerin kontrolünden geçen bir yer. Yani bu miktardaki çeliği işleyecek sanayiye de sahip değil,” dedi.

Son olarak, Türkiye’nin işgalci rejime olan destekleyici ilişkilerini sona erdirmesi gerektiğini ifade eden Balıkçı, “Siyasi iktidar, siyonistlerle direk veya dolaylı her türlü ticareti kesmelidir. İşgal rejimine petrol sevkiyatına son verilmelidir. İşgalcileri koruyan Kürecik ve İncirlik Üsleri kapatılmalıdır. Hala yürürlükte olan serbest ticaret anlaşması iptal edilmelidir. Soykırım sürecine fiilen iştirak eden çifte vatandaşlar cezalandırılmalıdır,” diye belirtti.

Balıkçı, “Yahya Sinvar’ın şehadeti bizlere, korkunun ve pasifliğin zillet, cesaretin ve harekete geçmenin de izzet olduğunu tekrar gösterdi. Bizler izzeti zillete tercih ediyoruz. Bu nedenle taleplerimizin takipçisi olacağımızı bir kez daha vurguluyoruz” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.  (İLKHA)

Maduro: “Emperyalizme boyun eğmeyeceğiz. ABD saldırırsa silahlı direnişe geçeriz”

Siirt’te bağımlılıkla mücadele il koordinasyon kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Sudanlı Gazeteci Ruzayki: 2 günde 4 binden fazla kişi öldürüldü

Ünlü Sanatçı Rewşan, Real Konak Hotel’de Ağırlandı

Bosna Hersek’te huzurevinde yangın: En az 11 ölü, 30’dan fazla yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Demir'den "genç evliler" için TOKİ çağrısı

HÜDA PAR: Afganistan ile Pakistan’ın mutabakata varması memnuniyet verici

Batman'da zincirleme kaza yaşandı

Darende'de don desteği çıkmazı: Çiftçiler ödemelerdeki karmaşaya tepkili

Peygamber Sevdalıları'ndan "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" sahabe programları mesajı

DSÖ'den Sudan uyarısı: Kıtlık diğer bölgelere ve Güney Sudan’a yayılabilir

Adıyaman'da kaçak kazı yapan 3 şüpheli suçüstü yakalandı

Kudüs adım adım Yahudileştiriliyor: Siyonistler 356 yeni yasa dışı yerleşim birimi inşa edecek

Gaziantep'te beyin sapı implantasyonu başarıyla uygulandı

Çin ve ABD anlaşmaya vardı: TikTok’un Amerikanlaştırılması mı, Trumplaştırılması mı?

Gaziantep'te AB tescili alan ürün 5'e yükseldi

Organ Nakli Koordinatörü Yılmaz: Her yıl yüzlerce hasta organ beklerken hayatını kaybetmektedir

Doğumda doğru müdahale hayat kurtarır

Gaziantep'te aranan 2 şüpheli yakalandı

İşgalciler aralarında eski esirlerin de olduğu en az 50 Filistinliyi alıkoydu

HÜDA PAR’dan Sudan uyarısı: İslam dünyası sessiz, katliamlar derinleşiyor

Boğazına şeker kaçan çocuğu öğretmenin uyguladığı Heimlich manevrası kurtardı

Siyonist rejim, Gazze'de ölen 28 esirden 19'unun cesedini teslim aldı

İmam hatip lisesinin Gazze için açtığı hayır çarşısına yoğun ilgi

2026 yılı hac kuraları çekildi, 84 bin 942 kişi kutsal topraklara gidecek

Gazze'ye yardım akışı kıtlığı sona erdirmeye yetecek mi?

Fizyoterapist Ateş: Boyun fıtığında tedavi gecikmesi kalıcı hasarlara yol açabiliyor

TOKİ konutları Bingöl’ün hangi ilçesinde kaç tane yapılacağı açıklandı

Organ bağışında lider bölgenin yöneticileri Bursa'da bir araya geldi

Siyonist rejim Kudüs'te evleri yıktı, iki Filistinli işçiyi yaraladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Maduro: “Emperyalizme boyun eğmeyeceğiz. ABD saldırırsa silahlı direnişe geçeriz”

Siirt’te bağımlılıkla mücadele il koordinasyon kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Sudanlı Gazeteci Ruzayki: 2 günde 4 binden fazla kişi öldürüldü

Ünlü Sanatçı Rewşan, Real Konak Hotel’de Ağırlandı

Bosna Hersek’te huzurevinde yangın: En az 11 ölü, 30’dan fazla yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Demir'den "genç evliler" için TOKİ çağrısı

HÜDA PAR: Afganistan ile Pakistan’ın mutabakata varması memnuniyet verici