Şanlıurfa’da yetiştirilen 20 ceylan doğaya salındı

Tarih: 19.10.2023 11:10 Güncelleme: 19.10.2023 11:10
Şanlıurfa’da yetiştirilen 20 ceylan doğaya salındı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şanlıurfa’da yetiştirilen 20 ceylan doğaya salındı

Şanlıurfa 75. Yıl Ceylan Üretme İstasyonu’nda yetiştirilen 20 ceylan, düzenlenen törenle doğaya salındı.
Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa 3. Bölge Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürüten 75. Yıl Ceylan Üretme İstasyonu’nda yetiştirilen ceylanlar, Vali Hasan Şıldak ve Eşi Fatma Nur Şıldak’ın katıldığı törenle doğaya bırakıldı.
İstasyona gelişinde Orman Bölge Müdürü Mehmet Zeki Bayıcı, Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürü Hacı Ahmet Çiçek ve istasyon çalışanları tarafından karşılanan Vali Şıldak, ilk olarak Ziyaretçi Karşılama Merkezini gezdi. Gezisi sırasında Vali Şıldak, Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ve bölgede yaşayan endemik türler hakkında Bölge Müdürü Çiçek’ten bilgi aldı. Doğal yollarla ölümü gerçekleşen ve özellikle bölgede yayılış gösteren yabani hayvanların tahnitlerinin de sergilendiği karşılama merkezindeki incelemelerinin ardından Vali Şıldak, 20 ceylanı doğaya bıraktı. Böylelikle 15 bin 337 hektarlık bir alanı kapsayan Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında ceylan sayısı 413’e ulaştı.
Şanlıurfa ile özdeşleşen ceylanların doğaya bırakılmasının ardından bir açıklama yapan Vali Şıldak, “Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğümüz tarafından üretme istasyonumuzda Urfa ceylanlarımız itinayla büyütülüyor, çoğaltılıyor. Bugün biz de onları doğaya bıraktık. Doğal ortamlarında mutlu ve güzel bir hayat yaşasınlar. Vatandaşlarımızı da onlara karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Çünkü bu ceylanlar ülkemizde yetişen en nadide iki ceylan türünden biri. Bölge müdürümüz başta olmak üzere bütün personeline ve Milli Parklar teşkilatına teşekkür ediyoruz. Bugün 20 ceylanı doğaya bırakmış olduk. Hayırlı olsun” dedi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürü Hacı Ahmet Çiçek ise yaptığı açıklamada, “Şanlıurfa Kızılkuyu 75.Yıl Ceylan Üretme İstasyonu’nda 2023 yılında rekor sayıda yavru ceylan hayata gelmiştir. Önceki yıllarda yıllık 40-50 civarında olan yavru sayısı, 2023 yılında 132 olarak kayıtlara geçmiştir. Bu hayvanların farkındalığının artması için valimize bizlere verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Gazze soykırımı sonrası siyonist orduda psikolojik kriz derinleşiyor: Üs içinde intihar

Trump'tan işgal rejimine tam destek açıklaması

Şanlıurfa’da geniş çaplı asayiş uygulaması: 23 kişi yakalandı

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, bakanlığının 2026 yılı bütçesini meclise sundu

Altın rekor seviyelerde seyrediyor

FETÖ'nün "Kamu mahrem yapılanması"nda 19 şüpheli hakkında gözaltı kararı

Bakan Kurum, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Gaziantep’te göçmen kaçakçılığı operasyonu: 2 tutuklama

Döviz kurlarında son durum

FETÖ'ye yönelik 42 ilde operasyon: 160 şüpheli yakalandı

Ülke genelinde bugün yağış beklenmiyor

MIT'te görevli nükleer bilim insanı öldürüldü

Meşişi: Tunus tek adam yönetimiyle çöküşe sürüklendi

Trump, Maduro yönetimini "yabancı terör örgütü" ilan etti

Yüzyılın Konut Projesi başvurularında son günler

Bitlis'te eğitime kar engeli

Hatay'da 4 büyüklüğünde deprem

Kocaeli’de 20 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yem ve gıda işletmelerine yönelik denetimler sürüyor

ABD'den Japonya'ya askeri ekipman satışı

Balıkesir'de 3,5 büyüklüğünde deprem

İşgal zindanlarında Filistinli esir sayısı artıyor

Mersin'de aylardır devam eden yol ve köprü çalışmalarının tamamlanamaması tepkilere yol açıyor

DMM’den “Türkiye’ye BioNTech aşıları gelmedi” iddialarına yalanlama

Bakan Göktaş: Bir çocuğun hayatına umut olan binlerce hayırseverimiz var

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu, İçmeler Mahallesi sakinleriyle buluştu

Girit Adası açıklarında göçmen botu battı: 14 ölü

Rusya, Harkov'da bir bölgeyi daha ele geçirdi

Kastamonu’da ruhsatsız silah ele geçirildi, aranan 32 kişi yakalandı

Rusya: Ukrayna'ya NATO askerlerinin konuşlandırılmasına asla onay vermeyiz

Yükleniyor