-
BIST 100
17148,87%-1,10
-
DOLAR
45,89% -0,02
-
EURO
53,29% -0,15
-
GRAM ALTIN
6472,27% -1,59
-
Ç. ALTIN
10725,86% 0,00
Şanlıurfa’dan Gazze’ye güçlü destek: “Gazze ölüyor, ayağa kalk!”
-
A+Buyut
-
A-Kucult
HAMAS’ın 20 Temmuz’u “Gazze ile Dayanışma Günü” ilan etmesi üzerine Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yüzlerce vatandaş meydanlara indi.
Siverek Gazze Dayanışma Platformu öncülüğünde Kanlıkuyu Parkı’nda toplanan kalabalık, Hürriyet Caddesi üzerinden Aksa Parkı’na kadar yürüdü. “Hamas’a selam, direnişe devam”, “Vur vur El Kassam, siyonizme vur”, “Kahrolsun İsrail” sloganlarıyla yankılanan yürüyüşe her yaştan vatandaş katıldı.
Ellerinde Filistin ve tevhid bayrakları taşıyan katılımcılar, Filistin atkıları ve sembolleriyle Gazze halkının yanında olduklarını haykırdı. Yürüyüş Aksa Parkı’nda yapılan basın açıklamasıyla sona erdi.
Basın açıklamasını Siverek Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Fikret A. okudu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Gazze 652 gündür aralıksız bir soykırıma maruz kalıyor. İşgalci rejim; hastaneleri, okulları, ibadethaneleri ve sivil yerleşim alanlarını bombalayarak dünyanın gözü önünde bir halkı yok etmeye çalışıyor. Tüm dünya bu vahşete suskun kalırken, bizler bugün bu suskunluğu bozmaya geldik. Gazze sadece bombalarla değil, ümmetin sessizliğiyle de kuşatma altındadır. Bugün burada toplanmamızın amacı, zalimin değil mazlumun yanında olduğumuzu haykırmaktır. Gazze’ye sahip çıkmak, insanlığa sahip çıkmaktır. Bu sessizlik bu zulmü meşrulaştırmaktır. Bu bir insanlık testidir.”
Açıklamada, Hamas milletvekili İsmail Abdullatif El-Eşkar’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderdiği yardım mektubuna da yer verilerek, “20 Temmuz’u ‘Gazze ile Dayanışma Günü’ ilan eden HAMAS’ın çağrısına kulak verdik. Çünkü Gazze ölüyor! Çünkü vicdan susmamalı, insanlık ayağa kalkmalı. Filistin direnişi kazanacak, zalimler kaybedecek” denildi.
Açıklamanın ardından yapılan dua ile etkinlik sona erdi. Siverek halkı, Filistin halkının yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı. (İLKHA)
GÖKDOĞAN ve BOZDOĞAN harp başlıklı atış testini geçti
"Generaller Planı"nı bozan Kassam komutanı İzzeddin el-Beyk şehid oldu
Umut Kervanı Ağrı'da yüzlerce aileye kurban eti ulaştırdı
Güney Lübnan'da 11 şehit: Hizbullah operasyonlarında bir işgalci asker öldü
BM, siyonist rejimi çatışma bölgelerinde cinsel şiddet uygulayan taraflar listesine aldı
Uluslararası yardım kuruluşları Afganistanlı yetimleri bayram gününde de yalnız bırakmadı
Gazze'de bayram katliamı: 4'ü çocuk 10 Filistinli şehit oldu
Petrol fiyatlarında jeopolitik gerilim etkisi
Umut Kervanı’ndan Ankara’da ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti
Bayramda kabir ziyaretleri sürüyor
Bayramda trafik denetimleri devam ediyor
Malatya'da silahlı ve bıçaklı kavga: 3 yaralı
Yetimler Vakfı, Afganistanlı çocuklara yetim aylıklarını dağıttı
ABD'nin tükenen silah stoklarını yenilemesi en az 3 yıl sürecek
ABD, Francesca Albanese'yi yeniden yaptırım listesine aldı
Gaziantep'te kurban kesimi kazaları: 80 kişi yaralandı
HÜDA PAR Manavgat ve Kumluca İlçe Başkanlıklarının 4'üncü Olağan Kongreleri gerçekleşti
HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz’dan Kurban Bayramı mesajı
Döviz kurlarında son durum
Altın fiyatları güne düşüşle başladı
Rüşvet almakla suçlanan CHP'li belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı
İran’dan Kuveyt'te bulunan ABD üssüne misilleme
Meteorolojiden 15 il için kuvvetli yağış uyarısı
"Donald Trump"a benzetilen manda kurban olmaktan kurtuldu
BM: Gazze'de "sarı hat" yakınında öldürmeler savaş suçu
Trump'tan Umman'a skandal tehdit: Aksi halde yok ederiz
Ben Gvir cezaevlerindeki denetimi engelliyor: Filistinli esirlerin durumu ağırlaşıyor
Körfez'de gerilim: ABD'den saldırı, İran'dan misilleme
Bayram gecesinde Gazze'de katliam: 7 şehit, en az 20 yaralı
Pakistan: İbrahim Anlaşmaları kabul edilemez
Yükleniyor







