• BIST 100

    11223,96%0,37
  • DOLAR

    41,30% 0,16
  • EURO

    48,94% -0,08
  • GRAM ALTIN

    4874,62% -0,36
  • Ç. ALTIN

    8025,91% 0,00

Şanlıurfalı çift, Umre birikimlerini Gazze’ye bağışladılar

27 Kasım 2024, Çarşamba 16:04
27 Kasım 2024, Çarşamba 16:04
Şanlıurfalı çift, Umre birikimlerini Gazze’ye bağışladılar
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şanlıurfa’da bir çift, umre için biriktirdikleri parayı, soykırım altındaki Gazze'ye ulaştırılmak üzere Umut Kervanı'na teslim etti.

Siyonist işgal rejiminin Gazze’deki saldırıları devam ederken, Şanlıurfa’da bir çift, yıllardır umre için biriktirdikleri parayı, Gazze’deki mağdur ailelere ulaştırılması için Umut Kervanı'na bağışladı.

Çiftin bu anlamlı desteği, Filistin’deki zulüm ve yıkımın sona ermesi için duyarlılık gösteren diğer bağışçılara da örnek oldu.

Umut Kervanı Şanlıurfa yetkilileri, bağışların Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını ifade ederek, yardım kampanyalarının devam ettiğini belirtti.

Bağış yapan Mehmet Nusret Küçükbayrak, kendisinin ve eşinin umre parasını Umut Kervanı aracılığıyla Gazze’ye bağışladığını ifade etti.

Karaciğer nakli sonrası kardeşine umre sözü verdiğini belirten Küçükbayrak, Gazze’deki savaş ve zorluklar nedeniyle bu kararı aldığını ifade etti. Ayrıca, Suudi Arabistan’daki bazı uygulamaların vicdanını rahatsız ettiğini söyledi.

“Gazze, aç ve perişan halde savaşırken bu durumda umreye gitmem bana mantıklı gelmedi”

Bağışının Müslümanlara örnek olmasını temenni eden Küçükbayrak,  “Bundan 7 yıl önce karaciğer organ nakli oldum. Bana karaciğerini veren kardeşime, 'Fedakarlık yaptınız, ben de sağlığıma ve durumuma kavuşunca eşimle seni umreye götüreceğim.' diye söz verdim. Elhamdülillah, şu anda durumum iyi ve sağlığım yerinde. Yılbaşından sonra üç aylar başlıyor, umre paramı hazırladım. Ancak son anda kararımı değiştirip vazgeçtim. Gazze, aç ve perişan halde savaşırken bu durumda umreye gitmem bana mantıklı gelmedi. 2015 yılında hac vazifemi yerine getirmiştim. Şimdi Gazze’deki durumu düşünerek vicdanım el vermedi. Özellikle Suudi Arabistan’da pop şarkıcılarının sahne alıp konser düzenlemeleri beni tiksindirdi. Kardeşime söz verdim, onu umreye göndereceğim. Ancak kendi ve eşimin umre parası olan yaklaşık 100.000 TL'yi Şanlıurfa'da güvendiğim Umut Kervanı’na, Gazze’ye gönderilmek üzere bağışladım. Allah, umreden kat kat fazla mükafat verecektir. İnşallah bu girişimim, Müslümanlar için bir teşvik olur. Bazı Müslümanlar, her sene umreye gitmek yerine bu durumda umre parasını Gazze’ye gönderir ve Cenab-ı Allah tarafından kat kat mükafatlandırılır." dedi.

Şanlıurfa Umut Kervanı Derneği Başkanı Mahmut Çelik de "Allah, yaptığınız hayrı kabul etsin inşallah. Rabbim, umrenin sevabının kat kat fazlasını size nasip etsin. Gazze’de kardeşlerimiz açlık, susuzluk ve yoksulluk içinde çaresizken, siz böyle bir fedakarlık yaptınız. Allah-u Teâlâ, ecrinizi kat kat versin. Rabbim, bu güzel davranışta bulunanların sayısını artırsın. Allah sizden razı olsun." diye konuştu. (İLKHA)

 

Bingöl Üniversitesinde 3 dekan istifa etti

Son dönemde eczanelerde yapılan yasal düzenlemeler neler içeriyor?

Et fiyatları yükseldi: Çözüm için besicilik OSB çağrısı yapıldı

Gazze'de bir milyon Filistinli zorunlu göçe direniyor

Şanlıurfa’da iş yerinde çökme: 1 ölü

Siyonist rejim, 3 bin dönüm araziye sahip Filistin köyünü ikinci kez yerle bir etti

Batman’da Eğitime Sorunsuz Başlangıç: Kaynak Kitap İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor

Bursa'da İki farklı kızılgeyik ailesi, foto kapanla görüntülendi

Belediye Başkanı Geçit: Asfaltlanmadık yol bırakmayacağız

Op. Dr. Alur: Ani hava değişimi ve mevsimsel geçişler kalp sağlığını olumsuz etkiliyor

Cizre’de "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi başladı

Gazze Sağlık Bakanlığı: Rantisi Çocuk Hastanesi'ne saldırı insanlık suçudur

Batman'da eğitimciler kan bağışında bulundu

Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü duyurdu

İran son model askeri robotunu tanıttı

Esir Kulübü: 40 Filistinli esir alındı

Gazze'de sabah saatlerinden bu yana 43 şehit, onlarca yaralı

Batmanlı karate sporcuları uluslararası ve ulusal müsabakalarda derece elde etti

Katar'dan Gazze'ye yönelik kara saldırısına tepki: Soykırımın devamı

LGS tercih komisyonlarında görev alan öğretmenlere başarı belgeleri verildi

Batman'da bilgi yarışması bölge finali gerçekleştirildi

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde at yarışları için geri sayım başladı

Gazze'de internet ve sabit hatlar kesildi: Yardım çağrıları yapılamıyor

Mısır’dan Sina’ya hava savunma sistemi

HÜDA PAR İlçe Başkanı Uşar’dan Yetkililere Çağrı: "Bu kavşağa acilen çözüm gerekli!"

Şanlıurfa’da elektrik akımına kapılan teknisyen hayatını kaybetti

Ağustosta trafiğe 215 bin aracın kaydı yapıldı

Siyonist rejimin hava savunması Güney Kıbrıs'tan Türkiye'ye ulaşıyor

The Economist: israil Genelkurmay Başkanı HAMAS'ın yok edilemeyeceğini düşünüyor

Bursa’da tarihi eser operasyonu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bingöl Üniversitesinde 3 dekan istifa etti

Son dönemde eczanelerde yapılan yasal düzenlemeler neler içeriyor?

Et fiyatları yükseldi: Çözüm için besicilik OSB çağrısı yapıldı

Gazze'de bir milyon Filistinli zorunlu göçe direniyor

Şanlıurfa’da iş yerinde çökme: 1 ölü

Siyonist rejim, 3 bin dönüm araziye sahip Filistin köyünü ikinci kez yerle bir etti

Batman’da Eğitime Sorunsuz Başlangıç: Kaynak Kitap İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor