• BIST 100

    9339,59%-0,11
  • DOLAR

    39,44% 0,21
  • EURO

    45,49% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4289,17% 0,12
  • Ç. ALTIN

    6927,68% -0,09
Şanlıurfalı gençler TEKNOFEST’ten ikincilikle döndü
GÜNDEM
Tarih: 4.10.2023 14:20
Güncelleme: 1.01.0001 00:00
Şanlıurfalı gençler TEKNOFEST’ten ikincilikle döndü
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şanlıurfalı gençler TEKNOFEST’ten ikincilikle döndü

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, TEKNOFEST İzmir’de Dene Yap Fikir Atölyeleri yarışmasında Türkiye ikinciliği elde eden Mezopotamya Living Lab Teknoloji ve İnovasyon gençleriyle Şanlıurfa Bilim Merkezinde bir araya geldi. Başkan Beyazgül, 'Şanlıurfa gençliği TKNOFEST gençliğidir' dedi.
Türkiye’nin en genç şehirlerinden biri olan Şanlıurfa’da gençliğe yönelik hizmetlerini artıran Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Beyazgül’ün girişimleriyle kurulan ve Türkiye’de sayılı merkezlerden biri olan Mezopotamya Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezinde çeşitli kurslardan yararlanan gençler ürettikleri fikir ile TEKNOFEST yarışmasında Türkiye ikincisi oldular.
Enerjisini güneşten alan, İçerisinde sıkıştırma ve doluluk ve konum sensörleri olan, çöpe atılan ürünleri ayrıştırma mekanizmasına sahip 'Sensörlü ve Yapay Zeka Destekli Akıllı Çöp Konteyneri' projesiyle binlerce yarışmacı arasından Türkiye ikinciliğini alan Team Cezeri ekibi aldıkları ödülle Şanlıurfa’ya döndü.
“Şanlıurfa gençliği TEKNOFEST gençliğidir”
Ayaklarının tozuyla İzmir’den Şanlıurfa’ya gelen TEKNOFEST gençliği ile Şanlıurfa Bilim Merkezinde buluşan Başkan Beyazgül gençlerin aileleri ile de yakından ilgilendi. Şanlıurfalı gençlerin TEKNOFEST gençliği olduğunu ifade eden Başkan Beyazgül, “Gençleri desteklemeye, onların önünü açmaya devam edeceğiz. Bugün tarihi bir gündür. Bugün gelecekte birçok başarıda bir ilk olarak gösterilecektir. Buradaki başarı bir ilktir. Bugün burada alınan bu başarı önemli bir başarıdır. Türkiye’de TEKNOFES’te ikinci sıradayız. Binlerce buluş ve yarışmacı arasından dereceye giren gençlerimizi tebrik ediyorum. Tüm gençlerimizle ve aileleriyle gurur duyuyorum. Bugünden itibaren alınan bu başarı başka başarılara da gebedir. Dünya’da etkisini gösteren küresel ısınma, iklim değişikliği, karbon salınımı gibi tehlikelere karşı dünya gençlere bunların çözümünü siz bulacaksınız diyor. Bilim adamları olarak insanlığın önünü açacaksınız diyor. Teknolojiyi iyi bir şekilde kullanmak işi hızlı yapmak, tasarrufu sağlamak demektir. Bulunan her bir buluş çevreyi daha fazla korumak demektir. İşte bunları yapanlar bizim gençlerimizdir. Şanlıurfa gençliğidir. Şanlıurfa gençliği TEKNOFEST gençliğidir. Kente kazandırdığımız bilim merkeziyle binlerce gencimiz de TEKNOFEST gençliği olacaklardır. Şanlıurfa Bilim şehridir dediğimiz zaman bizleri hiçbir zaman mahcup etmeyeceklerdir. Bizim çocuklarımız inşallah ülkemizin geleceği, şehrimizin geleceğidir. Biz Şanlıurfa olarak onlarla iftihar ediyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz” ifadelerine yer verdi.
Mezopotomya Living Lab Teknoloji ve İnovasyon atölyelerinde fikir üreten ve bu fikri hayata geçiren gençler, aileleri ve eğitmenleri de kendilerine her zaman destek veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür ettiler.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül beraberinde meclis üyesi Faruk Bayuk, daire başkanları gençler ve ebeveynleriyle birlikte bilim merkezindeki çalışmaları da inceleyerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
“Şanlıurfa’yı bilimin merkezi yapacağız”
Şanlıurfa gençliğine inandıklarını ve güvendiklerinin altını çizen Başkan Beyazgül, “ Biz Bilim Merkezini kurmamış olsaydık bu gençlerimiz nerede olacaklardı? Bu bilim merkezi bir arı oğulu gibi Şanlıurfa’nın gençliğini buraya çekecekler ve sizler de her zaman onların başarısıyla gurur duyacaksınız. Biz Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak onların önünü açmaya devam edeceğiz. Düşünceleri ve ufukları nereye gidiyorsa yardımcı olacağız. Hayallerini gerçekleştirmeleri için onlara yardımcı olacağız. Hayal edin ve gelin Şanlıurfa Bilim Merkezinde gerçekleştirin diyeceğiz. Bu başarı Türkiye ile sınırlı kalmayacaktır. Küçük adımlarla yürümüyoruz büyük adımlarla yürüyoruz. Şanlıurfa Bilimin merkeziydi, Harran bilimin merkeziydi dünyayı değiştiren bilim insanları burada yetişti. Bilimin ilk basamakları buradan çıkıldı. Biz bu arkadaşlarımız ve onlara katılan yüzbinlerce gencimizle Şanlıurfa’yı bilimin merkezi yapacağız” diye konuştu.

İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye güçlü bir siyonizm tehdidiyle karşı karşıya

İran'da intihar saldırısı planlayan Mossad casusları yakalandı

Devrim Muhafızları: Saldırıların kaynağı olan işgal hava üslerini hedef aldık

Katar, Filistinli mülteciler için 20 milyon dolar yardım sağlayacak

Kremlin: Rusya-ABD ilişkilerinin normalleşme süreci askıya alındı 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran Büyükelçiliği’ne ziyaret

Suriye Dışişleri Bakanı İle Alman mevkidaşı ile görüştü

TBMM, işgalin İran saldırganlığına karşı tezkereyi kabul etti

Siirt’te park halindeki otomobil alev alev yandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri işgalin İran'a saldırılarını görüştü

İran: Şu ana kadarki operasyonlarımız caydırıcıydı; cezalandırıcı operasyonlarımız çok yakında!

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi

Genetik testler otizmi net göstermez, riski ortaya koyar!

Devrim Muhafızları: Operasyonlar siyonist rejim yıkılana kadar sürecek

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı

Nijeryalı Eğitimci İdriss: Eğer bu kadar insanın ölmesi sizi bir araya getiremiyorsa, diyecek söz yok

Vali Yavuz: Bağımlılık, yalnızca bedenleri değil, zihinleri ve iradeyi de esir almaktadır!

İran medyası: Tahran'ın füze harekatında siyonist istihbarat subayları öldü

Siyonist Katz: ABD, savunmamızda bize destek veriyor, bugün Tahran’a saldırılar düzenleyeceğiz

HÜDA PAR'dan valiliğe çağrı: Siyonist katilin İstanbul'umuzda konser vermesi büyük bir züldür

Şanlıurfa'da kamyonet şarampole devrildi: 1 kişi yaralandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye güçlü bir siyonizm tehdidiyle karşı karşıya

İran'da intihar saldırısı planlayan Mossad casusları yakalandı

Devrim Muhafızları: Saldırıların kaynağı olan işgal hava üslerini hedef aldık

Katar, Filistinli mülteciler için 20 milyon dolar yardım sağlayacak

Kremlin: Rusya-ABD ilişkilerinin normalleşme süreci askıya alındı 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran Büyükelçiliği’ne ziyaret