• BIST 100

    14153,58%-0,33
  • DOLAR

    42,72% 0,07
  • EURO

    50,12% -0,16
  • GRAM ALTIN

    5928,74% 0,34
  • Ç. ALTIN

    9560,88% 0,43

Şanlıurfalılar, eski cezaevi alanının en güzel şekilde değerlendirilmesini istiyor

08 Kasım 2024, Cuma 17:25
08 Kasım 2024, Cuma 17:25
Şanlıurfalılar, eski cezaevi alanının en güzel şekilde değerlendirilmesini istiyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şanlıurfa’da 1968 yılında yapılan ve yaklaşık 50 yıl boyunca hizmet veren eski cezaevinin yıkım çalışmaları sürerken bölge halkı bu alanın en iyi şekilde değerlendirilmesi çağrısında bulundu.

Şanlıurfa’da 1968 yılında yaptırılarak yaklaşık 50 yıl kullanılan ve yeni cezaevinin hizmete girmesiyle atıl durumda kalan eski cezaevinde yıkım çalışmaları başladı.

Adalet Bakanlığının destekleriyle Eyyübiye Belediyesi’ne tahsisi gerçekleştirilen eski cezaevinin bulunduğu alan, halkın istifade edeceği yeşil alanlara ve sosyal tesislere dönüştürülecek.

Eski cezaevi, yıkım öncesi eski mahkûmların ve vatandaşların akınına uğruyor. Yıkılmadan önce buradan gelip geçen binlerce mahkûmun yaşadığı koğuşları, havalandırma alanlarını ve açık alanları gezen ziyaretçiler cezaevinin koşullarını gözlemledi.

Atıl durumdaki eski cezaevinin yıkılmasıyla boşalacak alanın kentteki sosyal ve kültürel ihtiyaçlara cevap verecek projelerle doldurulmasını isteyen vatandaşlar, bölgenin park, kültür merkezi veya sosyal tesis olarak düzenlenmesi yönünde beklentilerini dile getirdi.

“Cezaevi yıkıldıktan sonra şehir plancıları güzel bir proje hazırlamalı”

Hamit Aksoy

Eyyübiye ilçesinin en güzel yerinde cezaevinin bulunmasının olumsuz bir durum oluşturduğunu ifade eden Hamit Aksoy, “Eyyübiye ilçemizin en güzel yerinde cezaevinin olması bizim açımızdan olumsuz bir durumdu. Zaten depremle birlikte cezaevinin hasar görmesi ve eski bir yapı olması sebebiyle mahkumlar birçok sorun yaşıyordu. Bu tür sorunlar nedeniyle Büyükşehir Belediyesi ve Eyyübiye Belediyesi burayı yıkacak. Yıkıldıktan sonra şehir plancıları güzel bir proje hazırlarsa buraya millet bahçesi, katlı otopark, yeşil alan, ilkokul veya lise gibi eksik alanlar yapılabilir. Bu yıkım, Eyyübiye ilçesi için çok iyi oldu. Bildiğiniz gibi Şanlıurfa’da uyuşturucu problemi ciddi bir sorun haline geldi ve mahallelerde bu konuda büyük bir sıkıntı var. Belediye başkanlarımız burayı sosyal aktivite alanı olarak düzenlerse, gençler için futbol sahaları, basketbol sahaları veya Gençlik Merkezi yapılırsa Eyyübiye ilçemiz değer kazanacaktır." dedi.

“Cezaevi hiç iyi bir yer değil”

Müslüm Ceylan

Eski cezaevinin rutubetli olması nedeniyle birçok mahkumun hastalandığını söyleyen ve yaşadıkları anıları anlatan Müslüm Ceylan, “Cezaevi Hilvan'a taşındı. Burası rutubetliydi ve birçok mahkum rutubetten dolayı hasta oluyordu. Özellikle astım hastası olanlar çok zorlanıyordu. Bu nedenle cezaevinin taşınması olumlu oldu. Yeni yer buraya göre çok daha iyi, adeta bir otel gibi. 1968’den beri açık olan bu cezaevi şu an çürümüş durumda. Bu cezaevinde babam, abim ve ben yattık. Akrabalarımızdan da yatanlar oldu. Hemen hemen hepimiz buradan geçtik. Burası Eyyübiye cezaevi olarak bilinir ve çok eski bir yapı. Daha önce burada su sorunu da vardı. Bugün buraya ziyarete geldik, geçmiş anılarımız canlandı. Gençlere söylüyorum, cezaevi hiç iyi bir yer değil. Burada yıllarca dört duvar arasında kalıyorsunuz, sevdiklerinizi ve ailenizi kaybediyorsunuz. Cezaevinin iyi bir yer olmadığını gençlere anlatmak isterim." diye konuştu.

“Gençlerin de burayı görmelerini tavsiye ederim”

Hamdi Özgürgenç

Cezaevinin ne kadar kötü durumda olduğunu gördüğünü ifade eden Hamdi Özgürgenç, "Ben Adana’dan geliyorum, doğup büyüdüğüm şehir Şanlıurfa. Cezaevinin yıkılacağını duydum, burayı merak ettiğim için ziyarete geldim. Cezaevinin ne kadar kötü olduğunu gördüm. Gençleri de bu konuda uyarıyorum. Bu tür yerlere bulaşmamak, kimseyle kavga etmeden güzel bir hayat yaşamak gerektiğini anladım. Gençlerin de burayı görmelerini tavsiye ederim.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu: Bingöl’ün hak ettiği yer bu değil

Asgari ücret için ikinci tur toplantı bugün yapılacak

M23 isyancıları, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki Uvira'dan çekilmeye başladı

Tekirdağ’da narkotik operasyonlarında 178 kişi hakkında işlem yapıldı

Gazze'deki çadırların yüzde 90'ı son yağışlarla birlikte sular altında kaldı

İzmir’de su ürünlerine yönelik denetimlerde 516 kilogram balığa el konuldu

Malatya'da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Antalya’da 24 papağan ele geçirildi

Ordu’da 164 yatırımcıya kırsal kalkınma desteği

Direniş liderlerinin sürgündeki zaferi Mercu'z Zuhur 33'üncü yılında

Tayland-Kamboçya çatışmalarında 19 Tayland askeri öldü

MKE tüfeğin kalifikasyon süreçleri başarıyla tamamlandı

IHO EBRAR, Etiyopya'da ihtiyaç sahiplerine umut oldu

Karabük’te çöplerle dolu evden 10 kamyon atık çıkarıldı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Hz. Mevlâna’nın 752'nci Vuslat Yıl Dönümünde Gülbang Duası okundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan "Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü” mesajı

Kırıkkale’de 3 servis aracı çarpıştı: 10 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Yerli üretimi destekleyen ve adil bir ekonomik yapıyı önceleyen her çalışmanın yanındayız

Lavrov: İran'la askeri-teknik işbirliği geliştiriyoruz

Konya’da peçeteye emdirilmiş sentetik bonzai ele geçirildi

Macron, yapay zeka tarafından üretilen darbe videosunu kaldırtamadı

Konya AKOM’dan çiftçilere zirai don uyarısı

AB, Rusya'dan doğalgaz ithalatını aşamalı olarak sonlandıracak

Bingöl’de trafik kazası: 2 yaralı

Soykırım, kıtlık ve kaybettirilme: 2025 yılı Filistinli çocuklar için felaket yılı oldu

Türkiye Taşkömürü 263 yeni personel alacak

Gaziantep'te hırsızlık suçundan aranan hükümlü yakalandı

Çevre, Şehircilik Bakanlığının, 2026 bütçesi TBMM’de kabul edildi

İsra Holding’den HAKSİAD’a iade-i ziyaret

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu: Bingöl’ün hak ettiği yer bu değil

Asgari ücret için ikinci tur toplantı bugün yapılacak

M23 isyancıları, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki Uvira'dan çekilmeye başladı

Tekirdağ’da narkotik operasyonlarında 178 kişi hakkında işlem yapıldı

Gazze'deki çadırların yüzde 90'ı son yağışlarla birlikte sular altında kaldı

İzmir’de su ürünlerine yönelik denetimlerde 516 kilogram balığa el konuldu

Malatya'da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı