-
BIST 100
16050,09%-1,29
-
DOLAR
44,33% 0,02
-
EURO
51,43% -0,09
-
GRAM ALTIN
6492,96% 1,85
-
Ç. ALTIN
10740,95% 0,00
Sason da yılın son çilek hasadı başladı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Sason da yılın son çilek hasadı başladı
Sason'da yılın son çilek hasadı başladı
BATMAN - Batman'ın Sason ilçesinde devlet tarafından çiftçilere sağlanan yüzde 80 hibe desteğiyle ekilen organik çilekte yılın son hasadına başlandı.
Yılın 3 mevsiminde çilek üretimi yapılan Sason'a yılın son hasadına başlandı. 3 mevsim çilek üretimi yaptıklarını belirten üreticilerden Mehmet Bayındır, ülkenin birçok ilinde karla mücadele başladığı halde Sason'da çilek toplamaya devam ettiklerini söyledi. Bayındır, 'Nisan ayının 20'sinden itibaren çilek toplayabiliyoruz. Aralık ayının sonuna kadar çilek toplama işine devam ediyoruz. Daha önce farklı alanlarda geçimini sağlamaya çalışan çiftçilerimiz, şimdi çilek üretimiyle geçimini sağlıyor. Kilosu 6 liradan satılıyor. Gençlerimiz batıya gidip kendi, memleketinden, kendi köyünden uzaklarda çalışmaktansa, devletin verdiği destekler sayesinde kendi evinde, kendi bahçesinde çalışarak geçimini sağlıyor. Bilindiği gibi Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin birçok yerinde, bizim burada da 2 bin 973 metre yükseklikteki Mereto Dağında da kar yağmasına rağmen biz burada alçak yerlerde çilek koparmaya devam ediyoruz, geçimimizi sağlıyoruz. Çilek koparma işine nisan ayında başladık. Yaz mevsiminde ürün almak kolaydır. Destek verilirse seralarda da üretim yaparak yılın 12 ayı boyunca ürün almak istiyoruz. Ürünün fazla olduğu dönemde yurt içi ve yurt dışında çilek satışımız oluyor. Almanya, İtalya, Belçika, Hollanda ve hatta Rusya'ya da ürün göndererek ihracat yapıyoruz. Ülkemize bu sayede döviz girdisi oluyor. Bu şekilde hem devletimiz hem de çiftçimiz kazanmış oluyor' dedi.
Bir başka çilek üreticisi Abdülaziz Değirmenci de 'Biz ilk etapta nisan ayında çilek koparmaya başlıyoruz. Bir ay sonra buralara kar gelmeye başlar. Buralarda herkes çilek ekerek geçimini sağlıyor. Bunlar yılın son ürünleri. Bu sene bu topladıklarımız son ürünler ile bu yıl hasat bitiyor' diye konuştu.





Kaynak: İhlas Haber Ajansı / EKREM AKTAŞ
Ülke genelinde yağışlı hava bekleniyor
Gazze'nin aşiretleri işgalle bağlantılı milislere tövbe çağrısı yaptı
Orta Doğu'ya binlerce asker sevk ediliyor: ABD'den yeni saldırı hazırlığı
Siyonist rejimden skandal adım: Filistinli esirler için idam yasası oylamaya gidiyor
ABD ile İran arasında temas arayışı: Üçlü arabuluculuk devrede
BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin oturumu: İşgal ve yerleşim politikalarına sert tepki
İran'dan çok cepheli misilleme: İşgal altındaki topraklar ve Körfez ülkelerindeki ABD üsleri vuruldu
Aydın açıklarında 34 düzensiz göçmen yakalandı
Fatih Dönmez: Dünya genelindeki ekonomik büyüme ve istikrarı tehdit ediliyor
Kocaeli’de 22 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
Almanya Cumhurbaşkanı, İran savaşı nedeniyle ABD'yi kınadı: "Uluslararası hukukun ihlali ve feci hata"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Özgür Özel'e tepki
Gazze'de işgalciler bir çocuğu şehit etti
Lübnan'dan siyonistlere roket atışı: Bir ölü çok sayıda yaralı
Balıkesir açıklarında sürüklenen lastik bottaki kişi kurtarıldı
Batman’da silahlı kavga: Yaralılar var
Kontrolden çıkan kamyonet şarampole yuvarlandı
İşgalcilerin Lübnan'a bugünkü saldırılarında 17 kişi şehit oldu
Öğretmenlerin alan değişikliğine bağlı yer değiştirme atamaları 28 Nisan'da yapılacak
Malatya'da 2 araç çarpıştı: 1 yaralı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Klasik ittifaklar çözülürken yeni ittifaklar kuruluyor
Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Ağrı'da gerçekleştirilen operasyonda 8 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile telefonda görüştü
Polise silahla mukavemet eden hükümlü yakalandı
Hepatit sinsi ilerleyebiliyor!
Malatya'da otomobil yayaya çarptı: 2 yaralı
Konya'da maddi hasarlı trafik kazası
İran ile Çin dışişleri bakanları görüştü
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Özgür Özel'e tepki
Yükleniyor







