• BIST 100

    15675,15%1,00
  • DOLAR

    43,27% -0,05
  • EURO

    50,87% 0,50
  • GRAM ALTIN

    6789,78% 1,06
  • Ç. ALTIN

    10946,16% -0,68

Scattered Lapsus$ Hunters adlı hacker grubu, 200’den fazla şirketi hedef alan veri ihlalini üstlendi

22 Kasım 2025, Cumartesi 15:24
22 Kasım 2025, Cumartesi 15:24
Scattered Lapsus$ Hunters adlı hacker grubu, 200’den fazla şirketi hedef alan veri ihlalini üstlendi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Google, Salesforce üzerinde depolanan verilerin 200’den fazla şirkete ait kopyalarının büyük çaplı bir tedarik zinciri saldırısında bilgisayar korsanları tarafından çalındığını doğruladı.

Perşembe günü Salesforce, bazı müşterilere ait verilerin yetkisiz erişim sonucu ele geçirildiğini açıkladı ancak hangi şirketlerin etkilendiğini belirtmedi. Verilerin, diğer şirketlere müşteri destek platformu sağlayan Gainsight tarafından yayınlanan uygulamalar üzerinden sızdırıldığı ifade edildi.

Google Tehdit İstihbarat Grubu’nun baş analisti Austin Larsen, yaptığı açıklamada 200’den fazla Salesforce örneğinin potansiyel olarak etkilenmiş olabileceğini söyledi.

Salesforce açıklamasının ardından, daha önce birçok büyük kurumun sistemlerine sızmakla bilinen Scattered Lapsus$ Hunters isimli bilgisayar korsanları grubu ShinyHunters’ın da içinde bulunduğu topluluk saldırının sorumluluğunu Telegram kanalı üzerinden üstlendi.

Grup, saldırıdan Atlassian, CrowdStrike, Docusign, F5, GitLab, LinkedIn, Malwarebytes, SonicWall, Thomson Reuters ve Verizon gibi şirketlerin etkilendiğini iddia etti. Google ise özel şirketlere ilişkin yorum yapılmayacağını açıkladı.

CrowdStrike sözcüsü Kevin Benacci, Gainsight kaynaklı bir sorunla etkilenmediklerini ve müşteri verilerinin güvende olduğunu belirtti. Şirket, yaptığı açıklamada şüpheli bir iç personelin hackerlara bilgi sızdırdığı iddiası üzerine işine son verildiğini de doğruladı.

Verizon sözcüsü Kevin Israel, hacker grubunun iddiasını kanıtsız olarak nitelendirirken; Malwarebytes, Gainsight–Salesforce kaynaklı konuyu incelediklerini söyledi. Thomson Reuters da benzer şekilde aktıf bir soruşturma yürüttüklerini duyurdu.

Docusign güvenlik yöneticisi Michael Adams, kayıt analizleri ve iç incelemeler sonucunda herhangi bir veri ihlaline işaret eden bulguya rastlanmadığını belirtti. Adams, tedbir amaçlı olarak tüm Gainsight entegrasyonlarını durdurduklarını da ekledi.

Diğer şirketler ise haber yayınlandığı sırada yorum taleplerine yanıt vermedi.

ShinyHunters üyeleri yaptıkları açıklamada, Gainsight’e erişimi Salesloft Drift platformunu hedef alan önceki bir siber saldırı sayesinde elde ettiklerini söyledi.
Bu saldırıda, Salesloft müşterilerine ait Drift kimlik doğrulama jetonlarının çalındığı, böylece hackerların ilgili şirketlerin Salesforce hesaplarına giriş yaparak veri indirebildiği belirtildi.

Gainsight daha önce Salesloft saldırısında etkilendiğini doğrulamıştı.

Salesforce, yaptığı açıklamada ihlalın kendi platformundaki bir güvenlik açığından kaynaklanmadığını, sorunlu bağlantının Gainsight uygulamalarından geldiğini duyurdu.

Gainsight, olayla ilgili güncellemeleri kendi “incident” sayfasından yayımlamayı sürdürüyor. Şirket, Google’ın olay müdahale birimi Mandiant ile ortak çalıştığını ve adli incelemenin devam ettiğini açıkladı.

Ayrıca Salesforce’un önlem olarak Gainsight bağlantılı uygulamaların aktif erişim jetonlarını geçici olarak iptal ettiği ve etkilenen müşterilere bilgilendirme yaptığı belirtildi.

Scattered Lapsus$ Hunters, Telegram kanalında yaptığı duyuruda saldırıdan etkilendiğini iddia ettikleri şirketleri hedef almak için önümüzdeki hafta özel bir şantaj sitesi yayınlayacaklarını açıkladı.

Grup geçtiğimiz ekim ayında da benzer bir yöntemle Salesloft saldırısında çaldığı Salesforce verilerini yayımlamıştı.

Scattered Lapsus$ Hunters; ShinyHunters, Scattered Spider ve Lapsus$ gibi çeşitli İngilizce konuşan hacker gruplarının birleşiminden oluşuyor. Bu gruplar son yıllarda MGM Resorts, Coinbase, DoorDash gibi birçok büyük şirketi hedef alan sosyal mühendislik saldırılarıyla biliniyor. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Sivas'ta motokuryelerin trafiğe çıkması yasaklandı

Merz: ABD'nin Avrupa topraklarını zorla ele geçirme tehdidi kabul edilemez

Fas'ta çığ düşmesi sonucu 3 kişi hayatını kaybetti

Fransa donanması Rusya'dan gelen bir tankeri durdurdu

ABD, Rusya ve Ukrayna'dan üçlü görüşme

Mardin’de kar yağışı etkili oldu: 3 araç kazaya karıştı

YÖK’ten İran uyruklu öğrencilere öğrenim ücreti ödeme kolaylığı

Gana'da M çiçeği virüsü yayılmaya devam ett

Bakan Uraloğlu: TÜRASAŞ hidrojenli tren projesi için imzalar atıldı

Malatya'da yoğun kar nedeniyle idari izin ve trafik kısıtlaması

Mardin’de iki araç kafa kafaya çarpıştı: 3 ölü, 2 yaralı

Yeni Zelanda’da heyelan: 2 ölü, çok sayıda kayıp

Ukrayna'dan Rusya'nın liman terminallerine saldırı: 3 ölü

Şanlıurfa’da yoğun kar yağışı nedeniyle tır trafiğine kısıtlama getirildi

Japonya'da kaybolan helikopterin enkazı bulundu

Elazığ'da motokuryelerin trafiğe çıkması yasaklandı

Dışişleri Bakanı Fidan, Hollandalı mevkidaşı ile görüştü

İspanya'da demiryolu hattına giren trenle bir vinç çarpıştı: Çok sayıda yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pezeşkiyan ile görüştü

Meteorolojiden bazı bölgeler için kuvvetli kar yağışı uyarısı

Şırnak'ta 112 çağrı merkezi 2025 yılında 549 bin çağrı aldı

Torul-Tirebolu yolunun 2026 yatırım programından çıkarılması tepkiyle karşılandı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Kumarın her türlüsü yasaklanmalı, reklamı durdurulmalı

Diyarbakır’da kayıp kadının son görüntüleri ortaya çıktı

İçişleri Bakanlığı’ndan kuvvetli kar yağışı uyarısı

Malatya'da 2026 yılının ilk il koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı

İşgal altındaki toraklarda Filistinliler genel greve gitti

Kayıp Nimet Kılıç için bölgede arama çalışmaları devam ediyor

Bakan Tunç: Bebeğe yönelik şiddet vicdanları yaraladı

Gaziantep Havalimanı kar nedeniyle uçuşlara kapatıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Sivas'ta motokuryelerin trafiğe çıkması yasaklandı

Merz: ABD'nin Avrupa topraklarını zorla ele geçirme tehdidi kabul edilemez

Fas'ta çığ düşmesi sonucu 3 kişi hayatını kaybetti

Fransa donanması Rusya'dan gelen bir tankeri durdurdu

ABD, Rusya ve Ukrayna'dan üçlü görüşme

Mardin’de kar yağışı etkili oldu: 3 araç kazaya karıştı

YÖK’ten İran uyruklu öğrencilere öğrenim ücreti ödeme kolaylığı