• BIST 100

    15618,02%0,48
  • DOLAR

    43,28% 0,06
  • EURO

    50,84% 0,86
  • GRAM ALTIN

    6582,37% 1,34
  • Ç. ALTIN

    10624,85% 0,96

Şehid Abdusselam şehadetinin yıl dönümünde anıldı

13 Ekim 2024, Pazar 19:13
13 Ekim 2024, Pazar 19:13
Şehid Abdusselam şehadetinin yıl dönümünde anıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Diyarbakır’da 90'lı yıllarda gözaltında işkence edilerek katledilen Şehid Abdusselam İrdem, şehadetinin sene-i devriyesinde mezarı başında yad edildi.

90'lı yıllarda Diyarbakır'da gözaltına alındıktan sonra günlerce gördüğü işkenceler sonucunda Rabbine kavuşan Abdusselam İrdem, Şanlıurfa`nın Hilvan ilçesine bağlı Apaydın (Heqêç) köyündeki kabri başında düzenlenen programı ile yad edildi.

Düzenlenen programa, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat ve dava arkadaşları katıldı. Programa erkeklerin yanı sıra kadınlar da katılarak dua etti.

Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti başladı. Daha sonra Araştırmacı Fatih Atakay, Şehid Abdusselam'ın şehadetinin yıl dönümü münasebetiyle bir konuşma yaptı.

Atakay, konuşmasında şehidin bıraktığı davaya sahip çıkacaklarını vurguladı.

“Bu davanın sahipsiz kalmayacağına söz veriyoruz”

Atakay, “Şehadet yüce bir mertebedir ve bugün Hilvan'ımızın ilk ve tek şehidi olan Şehit Abdusselam İrdem abimiz vesilesiyle burada bulunmaktayız. Şehadet mertebesi ancak Allahu Teâlâ'nın nasip ettiklerine ve takdir ettiklerine kısmet olur; yani şehit olmak herkese nasip olmaz. Ancak şehitlerin hayatlarına baktığımızda, hak etmeyen hiçbir insanın bu yüce mertebeye ulaşamadığını görüyoruz. Öyleyse bizlere düşen nedir? Şehit olmak için yaşamak. Ama Allah kısmet etmezse bile şehit gibi yaşamak. Bugün burada toplanmamızın ve bir araya gelmemizin nedeni budur. Biz, şehidimizin başucunda, Yüce Allah'ın huzurunda şehidimize ve şehitlerimize olan misakımızı, ahdimizi yenilemeye geldik. Allah'ın huzurunda ve şehidimizin başucunda söz vermeye geldik: Ya Rabbi, sen şahit ol! Ey şehidim, sen de rahat ol! Senin ve arkadaşlarının uğrunda can verdiği dava, senden sonra da sahipsiz kalmadı. Allah'ın izniyle biz, bu davanın sahipsiz kalmayacağına söz veriyoruz.” dedi.

“Sana olan vefa borcumuzu ve davana olan vefamızı göstermek için geldik”

Şehid Abdusselam’ın davasına sahip çıkacaklarına dair atıfta bulunan Atakay, “Ey şehit! Uğrunda can verdiğin bu davada bize bıraktığın mirası, hem hayatını hem de davanı öğreneceğiz, yaşadığın gibi yaşayacağız. Bize miras bıraktığın İslam sancağını, bizden sonraki nesillere eğilmeden, bükülmeden, hiçbir engele takılmadan aktaracağımıza söz veriyoruz. Ey şehit! Bizler de uğrunda can verdiğiniz davada dirilen, mücadele eden erler olarak hayatımızın son nefesine kadar mücadele edeceğiz. Biz bunun için buraya geldik, yoksa herhangi bir kabir ziyareti için değil. Yine buraya geldik ey şehit, sana olan vefa borcumuzu ve davana olan vefamızı göstermek için geldik. Buradan ayrıldıktan sonra evimize döndüğümüzde rutin hayatımıza dönmeyeceğiz. Nasıl ki siz davanız için dünyayı arkanıza attıysanız, dünyanın boş ve faydasız yükü altında ezilmediyseniz, sadece Allah'ı ve Resulünü razı etmenin cehd ve gayreti içinde olduysanız, Allah'ın izniyle bizler de aynı bilinç ve şuurla Yüce Allah'a ve Resulüne itaat edeceğiz ve onları kendimizden razı etmek için cehd ve gayret edeceğiz. Senin davanı asla sahipsiz bırakmayacağız.” diye konuştu.

Program dua ile sona erdi. (İLKHA)

Bakan Göktaş: Roman vatandaşlarımızın hayatını iyileştiren hizmetleri büyüteceğiz

Rus saldırıları Kiev'de elektrik ve su tedarikini aksattı

Vali Canalp: Batman, projecilikte Türkiye'ye model oluyor

Gazze Şeridi’nde aşırı soğuk sebebiyle bir bebek daha şehit oldu

Batman Havalimanı'nda aralıkta 62 bin 812 yolcuya hizmet verildi

UNRWA: Gazze'de önlenebilir hastalıklar rekor seviyede

Bursa Uluslararası Bebe, Çocuk Hazır Giyim ve Çocuk İhtiyaçları Fuarı kapılarını açtı

Kıbrıs Caddesi esnafları “Bir günlük kazancımız Gazze’ye” dedi

İngiltere 16 yaşın altındaki çocuklara sosyal medya yasağı getiriyor

Avrupa Komisyonu: Grönland'ın egemenliği pazarlık konusu değildir

Evde sporun yeni adresi: Yapay zekâ destekli egzersiz ve fitness planları

Yemen Başkanlık Konseyi, BAE'yi güneyde gizli hapishaneler ve ağır ihlallerle suçladı

Konya Akşehir’de uyuşturucu operasyonu

Ege kıyılarında kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Kamçatka'da aşırı kar fırtınası: Kar kalınlığı 2 metreyi aştı

Ürdün’den UNRWA binalarının yıkımına tepki

Burak Gross Alışveriş Merkezi 5. Yılını Coşkuyla Kutladı

Kovancılar ve Palu'daki TOKİ mağdurlarına ilişkin açıklama

Ben Gvir'den skandal baskın: UNRWA yerleşkesinde yıkım

Adıyaman İl Müftüsü Haliloğlu: Kudüs, Müslümanların ortak davasıdır

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan İspanya’ya taziye mesajı

Abdi'nin Şam ziyareti beklentileri boşa çıkardı

İşgal rejimi Batı Şeria ve Kudüs’te birçok bölgeye baskın düzenledi

Batman'da bahis operasyonu: 4 tutuklama

Uzm. Dr. Arcak: Çocuklarda ateş düşürücü için yapılan en büyük yanlış hemen antibiyotiğe başvurmaktır

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111’inci yılına özel yarışma düzenlenecek

Şanlıurfa’da yarın birçok ilçede planlı elektrik kesintisi uygulanacak

İslam’i kimliğinden dolayı okul müdürüne sürgün iddiası

MEB yabancı dil öğrencileri için 3 aylık dergi çıkardı

Uzmanı uyardı: Çocuklarda kış enfeksiyonlarına dikkat

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Göktaş: Roman vatandaşlarımızın hayatını iyileştiren hizmetleri büyüteceğiz

Rus saldırıları Kiev'de elektrik ve su tedarikini aksattı

Vali Canalp: Batman, projecilikte Türkiye'ye model oluyor

Gazze Şeridi’nde aşırı soğuk sebebiyle bir bebek daha şehit oldu

Batman Havalimanı'nda aralıkta 62 bin 812 yolcuya hizmet verildi

UNRWA: Gazze'de önlenebilir hastalıklar rekor seviyede

Bursa Uluslararası Bebe, Çocuk Hazır Giyim ve Çocuk İhtiyaçları Fuarı kapılarını açtı