• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,44% -0,10
  • EURO

    43,53% -0,41
  • GRAM ALTIN

    3973,14% -2,37
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

Şehid Abdusselam şehadetinin yıl dönümünde anıldı

GÜNDEM 13.10.2024 19:13:21 0
Şehid Abdusselam şehadetinin yıl dönümünde anıldı

Diyarbakır’da 90'lı yıllarda gözaltında işkence edilerek katledilen Şehid Abdusselam İrdem, şehadetinin sene-i devriyesinde mezarı başında yad edildi.

90'lı yıllarda Diyarbakır'da gözaltına alındıktan sonra günlerce gördüğü işkenceler sonucunda Rabbine kavuşan Abdusselam İrdem, Şanlıurfa`nın Hilvan ilçesine bağlı Apaydın (Heqêç) köyündeki kabri başında düzenlenen programı ile yad edildi.

Düzenlenen programa, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat ve dava arkadaşları katıldı. Programa erkeklerin yanı sıra kadınlar da katılarak dua etti.

Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti başladı. Daha sonra Araştırmacı Fatih Atakay, Şehid Abdusselam'ın şehadetinin yıl dönümü münasebetiyle bir konuşma yaptı.

Atakay, konuşmasında şehidin bıraktığı davaya sahip çıkacaklarını vurguladı.

“Bu davanın sahipsiz kalmayacağına söz veriyoruz”

Atakay, “Şehadet yüce bir mertebedir ve bugün Hilvan'ımızın ilk ve tek şehidi olan Şehit Abdusselam İrdem abimiz vesilesiyle burada bulunmaktayız. Şehadet mertebesi ancak Allahu Teâlâ'nın nasip ettiklerine ve takdir ettiklerine kısmet olur; yani şehit olmak herkese nasip olmaz. Ancak şehitlerin hayatlarına baktığımızda, hak etmeyen hiçbir insanın bu yüce mertebeye ulaşamadığını görüyoruz. Öyleyse bizlere düşen nedir? Şehit olmak için yaşamak. Ama Allah kısmet etmezse bile şehit gibi yaşamak. Bugün burada toplanmamızın ve bir araya gelmemizin nedeni budur. Biz, şehidimizin başucunda, Yüce Allah'ın huzurunda şehidimize ve şehitlerimize olan misakımızı, ahdimizi yenilemeye geldik. Allah'ın huzurunda ve şehidimizin başucunda söz vermeye geldik: Ya Rabbi, sen şahit ol! Ey şehidim, sen de rahat ol! Senin ve arkadaşlarının uğrunda can verdiği dava, senden sonra da sahipsiz kalmadı. Allah'ın izniyle biz, bu davanın sahipsiz kalmayacağına söz veriyoruz.” dedi.

“Sana olan vefa borcumuzu ve davana olan vefamızı göstermek için geldik”

Şehid Abdusselam’ın davasına sahip çıkacaklarına dair atıfta bulunan Atakay, “Ey şehit! Uğrunda can verdiğin bu davada bize bıraktığın mirası, hem hayatını hem de davanı öğreneceğiz, yaşadığın gibi yaşayacağız. Bize miras bıraktığın İslam sancağını, bizden sonraki nesillere eğilmeden, bükülmeden, hiçbir engele takılmadan aktaracağımıza söz veriyoruz. Ey şehit! Bizler de uğrunda can verdiğiniz davada dirilen, mücadele eden erler olarak hayatımızın son nefesine kadar mücadele edeceğiz. Biz bunun için buraya geldik, yoksa herhangi bir kabir ziyareti için değil. Yine buraya geldik ey şehit, sana olan vefa borcumuzu ve davana olan vefamızı göstermek için geldik. Buradan ayrıldıktan sonra evimize döndüğümüzde rutin hayatımıza dönmeyeceğiz. Nasıl ki siz davanız için dünyayı arkanıza attıysanız, dünyanın boş ve faydasız yükü altında ezilmediyseniz, sadece Allah'ı ve Resulünü razı etmenin cehd ve gayreti içinde olduysanız, Allah'ın izniyle bizler de aynı bilinç ve şuurla Yüce Allah'a ve Resulüne itaat edeceğiz ve onları kendimizden razı etmek için cehd ve gayret edeceğiz. Senin davanı asla sahipsiz bırakmayacağız.” diye konuştu.

Program dua ile sona erdi. (İLKHA)

Trump ulusal güvenlik danışmanını kovdu

Gazze'den dünyaya "çocukların açlıktan ölmemesi" için çağrı

Filipinler'de otobüs kazası: 12 ölü

Kütahya'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Antalya'da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı

ABD’yi fırtına vurdu: 6 ölü

Mardin’de fırtına etkisini sürdürüyor: Ağaçlar devrildi, camlar kırıldı

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı

Bingöl’de Valilikten fırtına uyarısı

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Bingöl’de fırtına: çatılar uçtu, maddi zarar büyük

BM: Gazze'de bebeklerin yüzde 92'si açlık tehlikesi altında

Diyarbakır'da sanayi sitesindeki patlama anı kameralara yansıdı

Meteorolojiden 16 il için sarı kodlu alarm!

Bakan Kurum: Muhalefete rağmen 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız

Diyarbakır'da sanayi sitesinde patlama

Yapıcıoğlu: Şiddetin ve gözyaşının durması için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız

Antalya'da 3.9 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Zeren'den Nevroz Parkı'na mescit çağrısı

Rus gazının Türk Akımı üzerinden Avrupa'ya ihracatı yüzde 13 arttı

Diyarbakır'da çatının uçma anı kameraya yansıdı

ABD-İran görüşmeleri ertelendi

Selden etkilenen Somali için acil yardım çağrısı

1 Mayıs olaylarında 384 kişi gözaltına alındı

Fırtına Diyarbakır’da maddi hasara yol açtı

Muğla açıklarında 12 düzensiz göçmen yakalandı

Çin'den BRICS ülkelerine işbirliğini güçlendirme çağrısı

Batman’da şiddetli fırtınada ağaç devrildi, park halindeki araç hasar gördü

BM: Esad rejiminin çöküşünden bu yana 1,4 milyondan fazla Suriyeli evlerine döndü

Çocuklar tatil gününde hayvanat bahçesine akın etti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ