Şehid Abdusselam şehadetinin yıl dönümünde anıldı

Tarih: 13.10.2024 19:13 Güncelleme: 13.10.2024 19:13
Şehid Abdusselam şehadetinin yıl dönümünde anıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakır’da 90'lı yıllarda gözaltında işkence edilerek katledilen Şehid Abdusselam İrdem, şehadetinin sene-i devriyesinde mezarı başında yad edildi.

90'lı yıllarda Diyarbakır'da gözaltına alındıktan sonra günlerce gördüğü işkenceler sonucunda Rabbine kavuşan Abdusselam İrdem, Şanlıurfa`nın Hilvan ilçesine bağlı Apaydın (Heqêç) köyündeki kabri başında düzenlenen programı ile yad edildi.

Düzenlenen programa, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat ve dava arkadaşları katıldı. Programa erkeklerin yanı sıra kadınlar da katılarak dua etti.

Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti başladı. Daha sonra Araştırmacı Fatih Atakay, Şehid Abdusselam'ın şehadetinin yıl dönümü münasebetiyle bir konuşma yaptı.

Atakay, konuşmasında şehidin bıraktığı davaya sahip çıkacaklarını vurguladı.

“Bu davanın sahipsiz kalmayacağına söz veriyoruz”

Atakay, “Şehadet yüce bir mertebedir ve bugün Hilvan'ımızın ilk ve tek şehidi olan Şehit Abdusselam İrdem abimiz vesilesiyle burada bulunmaktayız. Şehadet mertebesi ancak Allahu Teâlâ'nın nasip ettiklerine ve takdir ettiklerine kısmet olur; yani şehit olmak herkese nasip olmaz. Ancak şehitlerin hayatlarına baktığımızda, hak etmeyen hiçbir insanın bu yüce mertebeye ulaşamadığını görüyoruz. Öyleyse bizlere düşen nedir? Şehit olmak için yaşamak. Ama Allah kısmet etmezse bile şehit gibi yaşamak. Bugün burada toplanmamızın ve bir araya gelmemizin nedeni budur. Biz, şehidimizin başucunda, Yüce Allah'ın huzurunda şehidimize ve şehitlerimize olan misakımızı, ahdimizi yenilemeye geldik. Allah'ın huzurunda ve şehidimizin başucunda söz vermeye geldik: Ya Rabbi, sen şahit ol! Ey şehidim, sen de rahat ol! Senin ve arkadaşlarının uğrunda can verdiği dava, senden sonra da sahipsiz kalmadı. Allah'ın izniyle biz, bu davanın sahipsiz kalmayacağına söz veriyoruz.” dedi.

“Sana olan vefa borcumuzu ve davana olan vefamızı göstermek için geldik”

Şehid Abdusselam’ın davasına sahip çıkacaklarına dair atıfta bulunan Atakay, “Ey şehit! Uğrunda can verdiğin bu davada bize bıraktığın mirası, hem hayatını hem de davanı öğreneceğiz, yaşadığın gibi yaşayacağız. Bize miras bıraktığın İslam sancağını, bizden sonraki nesillere eğilmeden, bükülmeden, hiçbir engele takılmadan aktaracağımıza söz veriyoruz. Ey şehit! Bizler de uğrunda can verdiğiniz davada dirilen, mücadele eden erler olarak hayatımızın son nefesine kadar mücadele edeceğiz. Biz bunun için buraya geldik, yoksa herhangi bir kabir ziyareti için değil. Yine buraya geldik ey şehit, sana olan vefa borcumuzu ve davana olan vefamızı göstermek için geldik. Buradan ayrıldıktan sonra evimize döndüğümüzde rutin hayatımıza dönmeyeceğiz. Nasıl ki siz davanız için dünyayı arkanıza attıysanız, dünyanın boş ve faydasız yükü altında ezilmediyseniz, sadece Allah'ı ve Resulünü razı etmenin cehd ve gayreti içinde olduysanız, Allah'ın izniyle bizler de aynı bilinç ve şuurla Yüce Allah'a ve Resulüne itaat edeceğiz ve onları kendimizden razı etmek için cehd ve gayret edeceğiz. Senin davanı asla sahipsiz bırakmayacağız.” diye konuştu.

Program dua ile sona erdi. (İLKHA)

Konya’da peçeteye emdirilmiş sentetik bonzai ele geçirildi

Macron, yapay zeka tarafından üretilen darbe videosunu kaldırtamadı

Konya AKOM’dan çiftçilere zirai don uyarısı

AB, Rusya'dan doğalgaz ithalatını aşamalı olarak sonlandıracak

Bingöl’de trafik kazası: 2 yaralı

Soykırım, kıtlık ve kaybettirilme: 2025 yılı Filistinli çocuklar için felaket yılı oldu

Türkiye Taşkömürü 263 yeni personel alacak

Gaziantep'te hırsızlık suçundan aranan hükümlü yakalandı

Çevre, Şehircilik Bakanlığının, 2026 bütçesi TBMM’de kabul edildi

İsra Holding’den HAKSİAD’a iade-i ziyaret

Türkiye ve Ürdün arasında sosyal hizmetlerde iş birliği adımı

YÖK Başkanı Özvar: ABD ve Avrupa’da baskı gören akademisyenlere kapımız sonuna kadar açık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistinli şehit Hind Rajab’ın ailesiyle buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, YSK Başkanı Yener’i kabul etti

HÜDA PAR İlçe Başkanı Gözüngül, Cizre’de artan trafik yoğunluğuna dikkat çekti

Bursa’da yüksek riskli hayvansal gıdalara denetim

Okullarda işitme taramaları aralıksız sürüyor

Ruhsal yüklerin bedendeki yansıması: Bruksizm

Pervari’de kar yağışı nedeniyle minibüs şarampole yuvarlandı

Beyin göçü ülkelerin geleceğini doğrudan etkiliyor!

Mavi-Yeşil Batman Projesi’nin 2'nci etabı için çalışmalar başladı

Erzincan’da uyuşturucu operasyonunda çeşitli maddeler ele geçirildi

Mersin Kolay Transit Merkezi hizmete açıldı

Tarsus’ta 10 öğrencinin rahatsızlanmasıyla ilgili kaymakamlıktan yazılı açıklama

Diyarbakır’da İl Kanser Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Bakanlıktan “Büyükçekmece’de özel huzurevinde şiddet” haberlerine ilişkin açıklama

Bakan Yerlikaya: AFAD 16 yılda Gazze'ye 104 bin tonu aşkın insani yardımı ulaştırdı

Şırnak’ta kar nedeniyle kapanan köy yolları için çalışmalar sürüyor

Malatya'da Tefsirli Yatılı Hafızlık Akademisi'nin temeli dualarla atıldı

Mersin’de öğrenci taleplerine yönelik takip toplantısı

Yükleniyor