• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Şehid olan HAMAS komutanları için Ankara'da gıyabi cenaze namazı kılındı

31 Ocak 2025, Cuma 17:23
31 Ocak 2025, Cuma 17:23
Şehid olan HAMAS komutanları için Ankara
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Dün HAMAS Sözcüsü Ebu Ubeyde tarafından şehid oldukları duyurulan Muhammed Dayf ve diğer komutanlar başta olmak üzere Filistin'deki tüm şehidler için, Ankara'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP) bünyesinde toplanan Ankara'daki STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş, HAMAS'ın Kassam Tugayları Başkomutanı Şehid Muhammed Deyf, Kassam Tugayları Yüksek Askeri Meclis üyeleri Komutan Şehid Mervan İsa, Askeri Lojistik ve Envanterden Sorumlu General Şehid Gazi Ebu Tamae, İnsan Kaynaklarından Sorumlu General Şehid Raid Sabit, Kuzey Bölge Komutanı Şehid Ahmet Gandur, Orta Gazze Bölge Komutanı Şehid Ahmed Nevfel, Han Yunus Bölge Komutanı Şehid Rafi Selame ve Filistinli tüm şehidler için cuma namazı sonrasında gıyabi cenaze namazı kılınması çağrısı üzerine Hacı Bayram Camii'nde bir araya geldi.

Gıyabi cenaze namazı sonrası ANFİDAP adına basın açıklamasını, ÖZGÜR-DER Ankara Şube Başkanı Yasemin Öğüt, okudu.

Filistin’i özgürleştirmede kilometre taşı niteliği taşıyan Aksa Tufanı Operasyonu üzerinden 15 ay geçtiğini hatırlatan Öğüt, "Siyonist işgalciler emperyalist ABD, Almanya, İngiltere, Fransa, Hindistan gibi soykırım ortağı ülkelerden aldığı destekle, Gazze’de taş üstünde taş bırakmadı. Gazze adeta hayalet bir kente döndü. 50 bine yakın Filistinli şehit edildi. Gazzeliler küçük bir toprak parçası üzerinde defalarca yerinden edildi. Ancak şerefli, izzetli ve onurlu Gazze halkı siyonist barbarlığa teslim olmadı. Siyonistlerin sahip olduğu teknoloji, ağır silahlar ve sınırsız ABD desteği Gazze’ye diz çöktüremedi elhamdülillah." dedi.  

Açıklamasının devamında Öğüt, şunları aktardı: "Bugün gördük ki işgalci israilin yıkım, tehcir, katliam ve soykırım politikaları Gazze’deki enkazın altında kaldı. Siyonistler, Gazze’deki direnişi bitiremedi. Ve ateşkese razı olmak zorunda kaldı. Bugün zafer siyonist vahşete bedenini siper ederek teslim olmayan Filistin’indir. Gazze halkı bu süreçte ağır bedeller ödedi. Başta İsmail Heniyye ve Yahya Sinvar olmak üzere direnişin liderleri şehit oldu. Son olarak dün HAMAS’tan yapılan açıklamayla İzzettin el Kassam Tugayları Genel Komutanı Muhammed Dayf ve 6 Kassam komutanının şehit olduğunu öğrendik. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Onların yolu yolumuz, davaları davamızdır. Onlar direndiler, ileri atıldılar, kaçmadılar ve şehit oldular. Şehadetleri mübarek olsun. Filistin’in zaferi şehit şehit büyüyecek Allah’ın izniyle. Gazze liderlerini, komutanlarını şehit verse bile direnişi asla bırakmayacak inşallah."

Öğüt, "İşgalciler Filistinlileri şehit ederek direnişi bitireceklerini zannediyorlar ama Filistin zeytin ağacı yetiştirir gibi direnişçi yetiştiriyor. Zira Ebu Ubeyde, Muhammed Dayf ve Kassam komutanlarının şehadet haberlerinin mücahitleri daha da motive ettiğini belirtti. Ey siyonistler böyle bir azim ve kararlılığa sahip olan bir halkı nasıl yeneceksiniz? İşgalci israil evlerini yıktı, şehirlerini yok etti, çocuklarını öldürdü, liderlerini şehit etti ama dirençlerini kıramadı. Böylece siyonistlerin Gazze’yi tamamen işgal hayalleri suya düştü. O yüzden ateşkese mecbur kaldılar. Bu ateşkes 15 aydır kıt imkânlarla israil ve ABD’nin başını çektiği mutlak kötülüğe karşı direnen Gazze’nin zaferi niteliğindedir. Bu zafer şehit İsmail Heniye’nin, Yahya Sinvar’ın ve Muhammed Dayf’ın kanlarıyla yazılmıştır. Buradan şehitlerimiz Muhammed Dayf, Mervan İsa, Gazi Ebu Tama, Raid Sabit, Ahmed el Gandur ve Rafi Seleme’ye Allah’tan rahmet diliyoruz. Onlar ölü değil Rabbleri katında diridirler. Bizler Filistin Nehirden Denize Özgür oluncaya dek Gazze için, Batı Şeria için, Kudüs için, Mescid-i Aksa için sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Siyonist katillerin soykırımı karşısında susmayacağız." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Antalya'da yolcu otobüsü kazası: 8 ölü, 26 yaralı

Uzmanlardan çocuklarda oyun bağımlılığı uyarısı

Refah Sınır Kapısı, "deneme" amaçlı açıldı

Ticaret Bakanlığı ekipleri 1,3 milyon adet uyuşturucu hap ele geçirdi

BM Genel Sekreteri, Etiyopya'nın Tigray bölgesinde gerginliğin tırmanmasına karşı uyardı

Ramazan ayının müjdecisi Beraat gecesi yarın idrak edilecek   

Şırnak’ta 142 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Dışişleri Bakanlığından Kongo’daki maden faciasına taziye

Bakan Bayraktar Dörtyol’daki FSRU tesisinde incelemelerde bulundu

Bursa’da "dur" ihtarına uymayan araçtan el bombası çıktı

Ticaret Bakan Yardımcısı Gürcan İstanbul Ekonomi Konferansı’nda konuştu

Başkan Kaplan’dan Esnaf İçin Faizsiz Kredi Talebi

İran’da 5,2 büyüklüğünde deprem

Okullarda ikinci dönem yarın başlıyor

Çalıntı araçları parçalayarak satışa sunan 8 kişi yakalandı

Samsun'da 8 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası

Merkez Bsından 4 ödeme ve elektronik para şirketine iptal kararı

İzmir'de yol verme tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü: 7 yaralı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Trabzon'da uyuşturucu operasyonu: 11 gözaltı

Fas'ta sel felaketi

Dışişleri Bakanlığı: israil’in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını ve ateşkes ihlallerini kınıyoruz

HÜDA PAR'dan "Ana Dilimi Seçiyorum" paneli: Anadilde eğitim için acil adımlar atılmalı

Frankfurt’ta Filistin için protesto: Siyonist rejimin ateşkes ve anlaşmalara uymamasına tepki

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Tekdemir: Kimliğimize, değerlerimize ve dilimize sahip çıkmalıyız

STK'ların ortak çalışmasıyla hazırlanan "Suriye Raporu" kamuoyu ile paylaşıldı

Malatya'da otobüs ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

HAMAS: İşgal rejiminin asılsız iddiaları katliamlarını meşrulaştırma girişimi

Aliyev ile Pezeşkiyan bölgesel konuları görüştü

İngiltere Başbakanı Starmer, Japonya’da

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Antalya'da yolcu otobüsü kazası: 8 ölü, 26 yaralı

Uzmanlardan çocuklarda oyun bağımlılığı uyarısı

Refah Sınır Kapısı, "deneme" amaçlı açıldı

Ticaret Bakanlığı ekipleri 1,3 milyon adet uyuşturucu hap ele geçirdi

BM Genel Sekreteri, Etiyopya'nın Tigray bölgesinde gerginliğin tırmanmasına karşı uyardı

Ramazan ayının müjdecisi Beraat gecesi yarın idrak edilecek   

Şırnak’ta 142 kilogram metamfetamin ele geçirildi