Şehit Nasrallah için yarın cenaze töreni düzenlenecek

Tarih: 22.02.2025 17:40 Güncelleme: 22.02.2025 17:40
Şehit Nasrallah için yarın cenaze töreni düzenlenecek
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İşgalci siyonistler tarafından şehit edilen Hasan Nasrallah için Hizbullah, kapsamlı ve düşmana önemli mesajlar verecek bir cenaze törenine hazırlanıyor.

Şehit Nasrallah'ın cenaze törenini organize eden komitenin başkanı Hüseyin Fazlullah, 23 Şubat 2025 Pazar günü, dünya özgürlük savunucularının unutmayacağı bir gün olacağını belirtti.

El-Ahbar’ın haberine göre, Nasrallah ve Haşim Safiyuddin’in cenaze töreninin organizasyon komitesi başkanı olan Hüseyin Fazlullah, pazar günü gerçekleştirilecek programın detaylarını açıkladı.

Fazlullah, resmi cenaze töreninin öğleden sonra başlayacağını ve yedi bölümden oluşacağını duyurdu.

Törene giriş için özel kartlar olduğu yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirten Fazlullah, "Halk, kıymetli Seyyid’in veda gününde onun onurlu misafirleridir. Katılım o kadar büyük olacak ki yolların bu yoğunluğu tek bir günde kaldırması mümkün değil." dedi.

Fazlullah, törene katılamayanlar için tüm meydanlar ve caddelere dev ekranlar yerleştirileceğini ve programın buradan canlı yayınlanacağını duyurdu.

Fazlullah ayrıca lojistik hazırlıklara da değinerek, sağlık ekipleri, mobil hastaneler, acil müdahale odaları, itfaiye ve kurtarma ekiplerinin Savunma Bakanlığı, sağlık heyetleri, Kızılhaç, Er-Resale Derneği ve halk yardımı ekipleriyle birlikte sahada görev yapacağını ifade etti.

Son olarak, 23 Şubat 2025 Pazar gününün, dünya özgürlük savunucularının unutamayacağı bir gün olacağını belirten Fazlullah, dünyanın dört bir yanından Beyrut ve Güney banliyölerine doğru yürüşüylerin başladığını vurguladı.

Öte yandan Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Şeyh Ali Damuş, iki liderin cenaze törenine en geniş katılımın sağlanması çağrısında bulunarak, direnişin işgalci siyonist düşman karşısında güçlü ve kararlı kalacağını, liderlerin şehadetinin kararlılığını zayıflatmayacağını, aksine yoluna devam etme kararlılığını artıracağını söyledi.

Lübnan medyası da bu sabah, iki şehidin cenaze töreni hazırlıklarının tamamlandığını bildirdi. (İLKHA)

Kabine Beştepe'de toplanıyor: Güvenlik, asgari ücret ve "yasa dışı" bahis masada

Siyonist rejimden Mescid-i Aksa muhafızına hapis cezası

Kudüs'te tehditkâr provokasyon: Burak Duvarı'na baskın ve tehvid sloganları

İşgalciler Filistinlilere ait evleri yıkmaya devam ediyor

Halil el-Hayye: Aksa Tufanı siyonist rejimin "stratejik caydırıcılık" iddiasını çökertti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 bin personel alacak

Aksaray’da Hasan Dağı’nda mahsur kalan 2 öğrenci kurtarıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Bangladeş ile Hindistan arasında "seçim" gerginliği

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, GKRY'yi ziyaret etti

Sakarya’da 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 12 kişi yaralandı

Iğdır’da 23 düzensiz göçmen yakalandı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Arıcak’ta halkla buluştu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Mardin’de yoğun sis etkili oldu

Milli Eğitim Bakanı Tekin, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Libya tezkeresi TBMM'ye sunuldu

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Vatandaşlarımızın Meclis'teki sesi olmaya devam edeceğiz

Kolombiya'da uçuruma yuvarlanan araçta 16 kişi öldü

Belarus yaptırımlarının kaldırılması karşılığında 123 mahkûmu serbest bıraktı

Malatya'da tren otomobile çarptı: 2'si çocuk 5 yaralı

Almanya Başbakanı Merz: ABD'nin Avrupa'yı koruduğu eski düzen sona erdi

Sivas’ta göçük altında kalan şantiye müdürünün cesedine 28 gün sonra ulaşıldı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Almanya’da

Mardin’de soluk borusuna fasulye kaçan 3 yaşındaki çocuk kurtarılamadı

Osmaniye'de feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

ABD ile Venezuela arasındaki gerilim tırmanırken Karayipler'deki askeri hareketlilik artıyor

Kastamonu’da oto hırsızlığı zanlıları yakalandı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 Gözaltı

IBAN'a para transferinde yeni zorunluluk

Yükleniyor