GÜNDEM 14.07.2023 19:55:02 0

Şehit ve gazi ailelerinden 15 Temmuz mesajı

Şehit ve gazi ailelerinden 15 Temmuz mesajı
Haberi Sesli Oku

Şehit ve gazi ailelerinden 15 Temmuz mesajı

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, FETÖ tarafından düzenlenen hain darbe girişiminin Türk milletinin direnişiyle bertaraf edildiğini söyledi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 7’nci yılı ile ilgili açıklamalarda bulunan Abbas Gündüz, 251 vatandaşın şehit olduğu ve 2 bin 196 vatandaşın gazi olduğu gecede yaşananların unutulmadığını ve unutulmayacağını dile getirdi. Gündüz, “15 Temmuz 2016’da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) tarafından düzenlenen hain darbe girişimi, Türk milletinin direnişiyle, demokrasiye ve seçilmişe olan inançla bertaraf edilmiştir. Hain darbe girişiminin üzerinden 7 yıl geçti, ancak 251 vatan evladının şehit olduğu, 2196 vatandaşımızın da gazi olduğu karanlık gecede yaşananlar unutulmamıştır. Bizim için kutsal sayılan TSK üniformasını giyen asker görünümlü teröristler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin resmi internet sitesi ve TRT’de ’Yurtta Sulh Konseyi’ tarafından yayınlanan bildiride ’Ordunun yönetime el koyduğu’ ifade edilerek, ülkede sıkıyönetim ve sokağa çıkma yasağı ilan edildiği açıklandı. İstanbul’daki Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü jandarma tarafından giriş çıkışları kapatıldı. Dönemin Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman ve yaklaşık 50 kadar milletvekilinin Meclis’te bulunduğu sırada, F-16 savaş uçakları Meclis üzerinde uçuş yaparak parlamentoyu dört kez bombaladı. Gölbaşı Polis Özel Harekat Başkanlığı, Ankara’nın Beştepe semtinde bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne bombalama girişiminde bulunulsa da başarılı olunamadı. Muğla’nın Marmaris ilçesinde bir otelde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı suikast girişiminde bulunuldu. Cumhurbaşkanımızın koruması şehit edildi. Dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, yine dönemin Genelkurmay ikinci Başkanı Yaşar Güler Paşa, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal ve dönemin Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi darbeyi gerçekleştiren askerler tarafından rehin alındı. Gelişmeler üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon kanalı ile gerçekleştirdiği bağlantıda darbecilere hiçbir şekilde imkan tanınmayacağını ifade ederek halkı, darbeye tepki göstermek için meydanlara ve havalimanlarına çıkmaya davet etti” dedi.

O karanlık gecede kitlelerin tanklara, kurşunlara karşı yürüdüğünü ifade eden Gündüz, “15 Temmuz gecesi Ankara’da evimizde oturup olaylar gelişirken, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı karşısında Meclis kavşağına inerek ve telefon rehberimdeki bütün tanıdıklarımı arayarak, ülkesini ve devletini seven, gerekirse canını bile düşünmeden feda edebilecek her vatandaş gibi bende siper aldım. FETÖ’cülere karşı yoğun direnç gösterdik. Şehitliği göze aldık. Ama onların hesap edemediği bir inanılmaz şey gerçekleşti. Milletimiz birkaç saat içinde vatan ekseninde birleşti. Türkiye’nin her köşesinde yüz binler sokaklara aktı. Kitleler tanklara, kurşunlara karşı yürüdü. Yaşlılar, gençler, kadınlar kurşunlara meydan okuyor, tarih değiştiriyordu. Türk milletinin feraseti sayesinde dedelerimizden aldığımız miras ile Çanakkale ruhu, yeniden ayağa kalkmıştı” ifadelerine yer verdi.

Dernek olarak 15 Temmuz 2016 tarihinden bu yana Türkiye’nin dört bir yanında faaliyetlerini yürüttüklerini söyleyen Gündüz, şunları kaydetti:
“Dernek olarak 15 Temmuz 2016 tarihinden bu yana şehit yakınlarımız ve gazilerimizin yanında olarak, onlar için faaliyetlerini Türkiye’nin dört bir yanında devam ettirmektedir. Derneğimiz, şehit yakınlarımız ve gazilerimizle kardeşlik hukuku kurmak, 15 Temmuz ruhunu gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmak ve yaşatmak üzere faaliyet göstermektedir. 15 Temmuz gibi hain darbelerin bir daha yaşanmaması için hepimizin 15 Temmuz’u doğru anlaması, doğru okuması ve gelecek nesillere doğru aktararak unutturmaması gerekmektedir. 15 Temmuz’u sulandırarak unutturmaya çalışanlar var. Biz dernek olarak yaptığımız etkinlik ve faaliyetlerle 15 Temmuz ruhunu sürekli canlı tutuyor ve gerekli özeni göstererek unutturmamaya çalışıyoruz.”

Bingöl Üniversitesi öğrencileri Gazze için konuştu

"Kudüs Günü" öncesi Yahudi çetelerin tahrikleri artıyor

Siyonist rejim Qalqilya’da 6 Filistinliyi esir aldı

Batman'da hırsızlık ve silah suçlarından aranan şüpheli tutuklandı

Adana'da "Büyük Gazze Yürüyüşü ve Mitingi" düzenlenecek

Şanlıurfa’da geniş kapsamlı elektrik kesintisi

Siyonist rejimin bu sabah gerçekleştirdiği saldırılarda 23 Filistinli daha şehit oldu

Altın satıcılı seyir izliyor

Genç çiftlere büyük destek: Batman'da evlilik süreci kolaylaşıyor

Döviz kurlarında son durum

Pakistan Ordusu: Hindistan saldırılarında 26 sivil hayatını kaybetti, 46 kişi yaralandı

Siber suçlara 39 ilde operasyon: 568 şüpheli yakalandı, 1 milyar TL’lik mal varlığına el konuldu

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgâr uyarısı

Cezaevi firarisi düğün salonunda saz çalarken yakalandı

Siyonist Bakan Smotrich: Profesyonelce çalışıyoruz, Filistin devletini fiilen öldürüyoruz

İşgalciler Nur Şems Mülteci Kampı'nı haritadan silmeye çalışıyor

Siyonist rejimden sivillerin sığındığı okula saldırı: En az 30 şehit, 100'e yakın yaralı

Ankara-Niğde Otoyolu’nda kaza: Ters yönde giden araç 4 can aldı

Hindistan cami bombaladı

Pakistan, Hindistan'a ait 5 savaş uçağı ve 1 İHA'yı düşürdüğünü açıkladı

Pakistan Başbakanı Şerif: Hindistan'ın saldırıları bir savaş eylemi; gerekli cevap veriliyor

Pakistan, 2 Hint savaş uçağını düşürdü

Hindistan, Pakistan'a ve Azad Keşmir'e saldırı başlattı

El Mesire TV: Amerika, Yemen’e boyun eğmek zorunda kaldı

Ensarullah liderlerinden El Meşat: Gazze'ye yönelik desteğimiz bedeli ne olursa olsun değişmeyecek

Umman: ABD ile Ensarullah arasında Kızıldeniz'de ateşkes sağlandı

Türkiye'den işgalci rejimin bölgedeki saldırılarına tepki

UNRWA Komiseri Lazzarini'den işgalci rejimin yardım dağıtım planlarına tepki

Hindistan'da yağış ve fırtınalar nedeniyle 14 kişi öldü

Güvenli taşıt değil, güvenli sürücü önemli

Yükleniyor