-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,11% 0,07
-
EURO
50,95% -0,10
-
GRAM ALTIN
7247,29% -1,21
-
Ç. ALTIN
11762,72% -0,52
Şehitfevzi’den başlayan dönüşüm geleceğe ilham oluyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Şehitfevzi Mahallesi’nde başlayan 1. etap rezerv alan çalışmalarını inceledi.
Modern ve yaşanabilir mahalleler oluşturmayı hedefleyen proje, diğer bölgeler için örnek teşkil ediyor. Başkan Taşkın, vatandaşları mahallelerinin dönüşümü için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na taleplerini iletmeye davet etti.
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, rezerv alan çalışmaları çerçevesinde Şehitfevzi Mahallesi’nde başlatılan 1. etap projelerini yerinde inceledi. Proje kapsamında 531 konut, 16 dükkan ve 2 fırının yanı sıra altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarına start verildi. Başkan Taşkın, Şehitfevzi Mahallesi’ndeki bu dönüşüm alanının, modern ve yaşanabilir mahalleler oluşturma hedefinin önemli bir örneği olduğunu ifade etti.
Taştepe’den çevre yoluna kesintisiz modernleşme
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın Şehitfevzi Mahallesi’nde yürütülen çalışmaların, Battalgazi genelinde uygulanması hedeflenen geniş kapsamlı kentsel dönüşüm projelerinin öncü bir adımı olarak görüldüğünü belirterek; “Şehitfevzi Mahallesi’nde başlattığımız bu dönüşüm projesi, sadece konut yapımıyla sınırlı kalmıyor. Modern teknolojiyle üretilmiş, doğalgazlı, asansörlü, park ve bahçeleriyle donatılmış alanlar inşa ediyoruz. Bu çalışma, mahallemize değer katacak ve diğer bölgeler için örnek teşkil edecek. Amacımız, Taştepe’den başlayarak çevre yoluna kadar kesintisiz, modern ve yaşanabilir bir mahalle oluşturmak. Vatandaşlarımızdan, kendi mahallelerinin dönüşümü için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na taleplerini iletmelerini rica ediyoruz. Biz de belediye olarak bu sürece her türlü desteği vereceğiz.”ifadelerini kullandı.
Gelecek nesillere modern ve güvenilir mahalleler
Battalgazi Belediyesi, depremde zarar gören mahalleleri modern, estetik ve güvenli alanlara dönüştürme hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Şehitfevzi Mahallesi’nde başlatılan 1. etap projesi bu hedefin somut bir adımı olarak ön plana çıkıyor. Başkan Taşkın, “Bugün Şehitfevzi Mahallesi’nde başlattığımız bu dönüşüm, yarın Beylerbaşı, Sarıcıoğlu ve çevre yoluna kadar uzanacak geniş bir kentsel dönüşümün başlangıcıdır. Gelecek nesillere gururla bırakabileceğimiz bir miras için el ele çalışmaya devam edeceğiz.” diyerek vatandaşları bu sürece destek olmaya davet etti.
Uluslararası Enerji Ajansı'ndan petrol kararı: 400 milyon varil petrol piyasaya sürülecek
Rus denizaltısı Kazan, tatbikat sırasında 300 km uzaklıktaki bir su üstü hedefini vurdu
İslam coğrafyasında değişmeyen gerçek: Savaşın kurbanı masum çocuklar ve siviller
Mersin'de tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 3 ölü, 11 yaralı
Pezeşkiyan'dan İran halkına "Kudüs Günü" çağrısı
CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi aşevinde skandal: Dağıtılan kavurmada at ve eşek eti çıktı
HAKSİAD Genel Başkanı Turgut: Ramazan ayı kardeşliğimizi güçlendirmek için önemli bir fırsat
Malatya Çamlıca Koleji, başarılarıyla dikkat çekiyor
Şili’de devlet başkanı seçilen Kast göreve başladı
Bangladeş parlamentosunun yeni başkanı belli oldu
Şiddetli yağışlar Kenya’yı vurdu: 50 ölü, 9 kayıp
Rojava’nın karanlık yüzü ve YPG zulmünün yeni kurbanı Ala Emin!
Sami Er: Malatya'nın spor ajandasını oluşturuyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres'i kabul etti
Ankara'da 4,1 büyüklüğünde deprem
Dışişleri Bakanlığı: israilin Lübnan'a yönelik saldırılarını kınıyoruz
Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama
Konya için sis ve buzlanma uyarısı
İzmir’de uyuşturucu operasyonu: 356 bin sentetik hap ele geçirildi
Mücteba Hamanei'den ilk mesaj: Düşmanın zayıf olduğu cepheleri açabiliriz
Malatya Beydağ'ında dağ keçileri görüntülendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Dışişleri Bakanı Wadephul'u kabul etti
Malatya'da inşaattan düşen işçi yaralandı
Gaziantep TMMOB'dan mühendise silahlı saldırıya tepki
Peygamber Sevdalıları, İzmir'de "Kudüs Günü" basın açıklaması düzenleyecek
Bakan Fidan: İran’da iç savaş çıkarma planlarına karşıyız
Öztürk: Petrol fiyatları yükseliyor, bu da üretime ek maliyetler getiriyor
Alimlerden Mescid-i Aksa'nın kapatılmasına tepki
Aksaray’da uyuşturucu operasyonu: 13 kişi tutuklandı
Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden üniversite öğrencilerine özel etkinlik
Yükleniyor






