• BIST 100

    9350,01%0,41
  • DOLAR

    39,37% 0,08
  • EURO

    45,48% 0,10
  • GRAM ALTIN

    4305,94% 0,50
  • Ç. ALTIN

    6934,05% 0,00
Şehitfevzi’den başlayan dönüşüm geleceğe ilham oluyor
GÜNDEM
Tarih: 22.01.2025 15:01
Güncelleme: 22.01.2025 15:01
Kaynak: ILKHA
Şehitfevzi’den başlayan dönüşüm geleceğe ilham oluyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Şehitfevzi Mahallesi’nde başlayan 1. etap rezerv alan çalışmalarını inceledi.

Modern ve yaşanabilir mahalleler oluşturmayı hedefleyen proje, diğer bölgeler için örnek teşkil ediyor. Başkan Taşkın, vatandaşları mahallelerinin dönüşümü için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na taleplerini iletmeye davet etti.

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, rezerv alan çalışmaları çerçevesinde Şehitfevzi Mahallesi’nde başlatılan 1. etap projelerini yerinde inceledi. Proje kapsamında 531 konut, 16 dükkan ve 2 fırının yanı sıra altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarına start verildi. Başkan Taşkın, Şehitfevzi Mahallesi’ndeki bu dönüşüm alanının, modern ve yaşanabilir mahalleler oluşturma hedefinin önemli bir örneği olduğunu ifade etti.

Taştepe’den çevre yoluna kesintisiz modernleşme

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın Şehitfevzi Mahallesi’nde yürütülen çalışmaların, Battalgazi genelinde uygulanması hedeflenen geniş kapsamlı kentsel dönüşüm projelerinin öncü bir adımı olarak görüldüğünü belirterek;  “Şehitfevzi Mahallesi’nde başlattığımız bu dönüşüm projesi, sadece konut yapımıyla sınırlı kalmıyor. Modern teknolojiyle üretilmiş, doğalgazlı, asansörlü, park ve bahçeleriyle donatılmış alanlar inşa ediyoruz. Bu çalışma, mahallemize değer katacak ve diğer bölgeler için örnek teşkil edecek. Amacımız, Taştepe’den başlayarak çevre yoluna kadar kesintisiz, modern ve yaşanabilir bir mahalle oluşturmak. Vatandaşlarımızdan, kendi mahallelerinin dönüşümü için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na taleplerini iletmelerini rica ediyoruz. Biz de belediye olarak bu sürece her türlü desteği vereceğiz.”ifadelerini kullandı.

Gelecek nesillere modern ve güvenilir mahalleler

Battalgazi Belediyesi, depremde zarar gören mahalleleri modern, estetik ve güvenli alanlara dönüştürme hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Şehitfevzi Mahallesi’nde başlatılan 1. etap projesi bu hedefin somut bir adımı olarak ön plana çıkıyor. Başkan Taşkın, “Bugün Şehitfevzi Mahallesi’nde başlattığımız bu dönüşüm, yarın Beylerbaşı, Sarıcıoğlu ve çevre yoluna kadar uzanacak geniş bir kentsel dönüşümün başlangıcıdır. Gelecek nesillere gururla bırakabileceğimiz bir miras için el ele çalışmaya devam edeceğiz.” diyerek vatandaşları bu sürece destek olmaya davet etti.

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılanlar Türkiye'ye dönmeye başladı

Şırnak'ta bazı bölgeler geçici özel güvenlik kararı

AB, Rusya'ya uyguladığı yaptırımların süresini uzattı

Hayfa'daki petrol rafinerisi kapatıldı

Suriye hava sahasını kapattı

Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında

BM: Gazze'de gıda yardımı bekleyen sivillere saldırılar devam ediyor

İran, siyonist rejim televizyonlarına tahliye uyarısı yaptı

Güney Afrika’da sel felaketi: 90 ölü

ABD, Rusya'yla diplomatik temsilciliklere ilişkin müzakereleri iptal etti

Kazakistan ile Çin arasında 24 anlaşma imzalandı

ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Örtü yangınında 2 ev küle döndü

Bingöl’de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bin 789 sürücüye ceza kesildi

İran: Bu gece israil'i daha sert vuracağız

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılanlar Türkiye'ye dönmeye başladı

Şırnak'ta bazı bölgeler geçici özel güvenlik kararı

AB, Rusya'ya uyguladığı yaptırımların süresini uzattı

Hayfa'daki petrol rafinerisi kapatıldı

Suriye hava sahasını kapattı

Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında