Şehitkamil’de kütüphaneler yeniden hizmet vermeye başladı

Tarih: 08.03.2023 15:15
Şehitkamil’de kütüphaneler yeniden hizmet vermeye başladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Şehitkamil’de kütüphaneler yeniden hizmet vermeye başladı

Şehitkamil Belediyesine bağlı gençlik kütüphaneleri, deprem afeti sonrasında gerçeklştirilen riskli yapı testinin ardından öğrencilerin kullanımına yeniden açıldı. Yıl içerisinde yaklaşık 50 bin öğrencinin yararlandığı kütüphanelerde her yaştan öğrenciye hizmet veriliyor.
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarına inşa ettiği kütüphanelerde nitelikli ders çalışma ortamlarıyla öğrencilerin akademik başarılarına katkı sunmaya kaldığı yerden devam ediyor. Deprem afeti sonrası hizmete ara verilen, riskli yapı testi yapılan ve hasarsız oldukları tespit edilen kütüphaneler, tekrardan öğrencilerin kullanımına sunuldu. Kütüphanelerden üyelik sistemiyle faydalanan öğrencilerin; ders çalışmaları, ödevlerini ve araştırmalarını yapmaları için kendilerine branş öğretmenleri tarafından destek de veriliyor. Öğrenciler, güvenli internet ortamında ders çalışma ve ödev yapma imkanı buluyorlar. Öğrencilerin, fiziki ve sosyal gelişimlerine yardımcı olmak, sosyal ilişkilerini geliştirmek adına kütüphaneler içerisinde satranç, masa tenisi gibi sportif ve ödüllü bilgi yarışmaları gibi sosyal etkinlikler de gerçekleştiriliyor.
İlkokuldan üniversite çağına kadar her yaştan öğrencinin akademik çalışmalar dışında; Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS), Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) gibi sınavlara Şehitkamil Belediyesine ait kütüphanelerde hazırlanan öğrenciler, tüm imkanlardan ücretsiz yararlanıyor.
Yoğun ilgi
Merveşehir Gençlik Kütüphanesi eğitmenlerinden Seydi Vakkas Cengiz, “Şehrimizde bir deprem afeti yaşadık. Bu vesileyle belirli bir süre kütüphanelerimizdeki hizmetlere ara vermiştik. Şu an tekrar normal hayatımıza geri dönmeye başlıyoruz. Bu süreçte kütüphanelerimizi tekrar açtık. Öğrencilerimizin yine çok yoğun talepleriyle karşı karşıyayız. Depremden sonra da öğrencilerimizin eğitim hayatına katkı sunmak için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Bu süreçte hem öğrencilerimize hem de bizlere bu fırsatı verdiği için Şehitkamil Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
KPSS’ye hazırlanıyor
KPSS’ye hazırlanan Derya Ünlü, “Depremden önce de Merveşehir Gençlik Kütüphanesi’ne geliyordum. Depremde herkes gibi bende çok etkilendim. Rabbim, bir daha ülkemize ve milletimize böyle bir deprem daha yaşatmasın. Deprem ile birlikte sınavı başaramayacağım, olmayacak, devam edemeyeceğim diye büyük bir ümitsizliğe de düştüm. Ama kütüphanelerin tekrar açılmasıyla birlikte bu ümitsizliğim de son buldu. Bu süreçte tekrar sınava hazırlanacağımı ve sınavı başaracağıma inancım da arttı. Çok kısıtlı bir süreç de olsa bu süreci en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağım. Bundan dolayı bizlere destek veren kütüphane hocalarımıza ve Şehitkamil Belediyemize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı

Gazze'de işgalin bugünkü saldırılarında 47 kişi şehit oldu

Gaziantep'te av yasağına uymayan bir şahıs yakalandı

Şanlıurfa'da Barutçu Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı

Karlıova’da çatı katında yangın paniği

Diyarbakır'da trafik kazası: 2 yaralı

Guterres, Gazze’de yardım bekleyenlerin katledilmesiyle ilgili soruşturma istedi

Mehdi el-Meşhat: İran kolay hedef değil

Şanlıurfa’da isyanın yaşandığı cezaevi yıkılıyor

Yerinde dönüşüm ve hibe-kredileri için son gün 30 Haziran

Bingöl'de 15.300 kök kenevir ele geçirildi

Yükleniyor