• BIST 100

    10698,13%1,25
  • DOLAR

    42,29% 0,14
  • EURO

    49,09% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5536,79% -0,25
  • Ç. ALTIN

    9189,23% -0,32

Şehitkamil’de okuma-yazma bilmeyen kalmayacak

25 Ekim 2023, Çarşamba 13:40
25 Ekim 2023, Çarşamba 13:40
Şehitkamil’de okuma-yazma bilmeyen kalmayacak
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şehitkamil’de okuma-yazma bilmeyen kalmayacak

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren 20 aile merkezinde okuma-yazma bilmeyen toplam 257 yetişkin kadın için kurs açıldı. Kurslar sayesinde Şehitkamil ilçesinde okuma-yazma bilmeyen yetişkin kadın kalmayacak.
Şehitkamil Belediyesi, Şehitkamil Halk Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı iş birliği sonucunda ilçedeki yetişkin kadınlara yönelik okuma-yazma kursu açmaya devam ediyor. Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren 20 aile merkezlerinde açılan kurslara 257 yetişkin kadın başvurdu ve okuma-yazma kursundaki eğitimlerine başladılar. Açılan kurslarda sadece okuma-yazma değil, matematik bilgisi de veriliyor.
Selahattin Eyyubi Aile Merkezi’nde açılan okuma-yazma kursunda 15 kursiyer, eğitimlerden yararlanıyor ve okuma-yazmayı öğreniyorlar. Kursiyerler, 1. kademe eğitimden sonra, okuryazarlık belgesi almaya hak kazanıyor, daha sonra 2. kademe eğitimleriyle birlikte ilkokul mezunu oluyorlar. Okuma-yazma bilmedikleri dönemde özellikle hastanede ve ulaşımda çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden kursiyerler, artık sorun yaşamayacakları için çok mutlu olduklarını dile getirdiler.
“Kursiyerlerimiz, almış oldukları eğitimlerden memnunlar”
Eğitimler hakkında bilgiler veren Selahattin Eyyubi Aile Merkezi Okuma-Yazma Öğretmeni Zehra Özdemir, “Kursiyerlerimize, haftanın 5 günü olmak üzere sabah 10:00 ile 12:00 arasında okuma-yazma eğitimi veriyoruz. Okuma-yazma bilmeyen 20 yaşından 60 yaşına kadar tüm kursiyerlerimize okuma-yazma öğretiyoruz. Burada kursiyerlerimize 1. kademe eğitimden başlayarak, 2 kademe eğitimleri veriyoruz. 1. kademe eğitimlerinin ardından okuryazarlık belgesini alıyorlar. 2. kademede ilkokul mezunu oluyorlar. Daha sonra bu belgeyle ortaokula kayıt yaptırabiliyorlar. Kursiyerlerimiz gerçekten burada almış oldukları eğitimlerden memnunlar. Şu an kursiyerlerimiz, harfleri öğrendiler, sayıları öğrendiler. İlerleyen zamanda, tamamen okuma ve yazmayı çözecekler. Onların mutlu olması bizleri de mutlu ediyor. Okuma-yazma öğrenmek isteyen tüm kadınlarımızı da kursumuza bekliyoruz” dedi.
“Gerçekten okumak çok güzel bir şey”
Okumanın yaşının olmadığını dile getiren kursiyerlerden Beşire Özcan, “Ben, 4 çocuk annesiyim. Okumanın hiçbir zaman yaşı yoktur. Okuma-yazma bilmeden önce çok sıkıntı yaşıyordum. Okuma-yazma bilmediğim için TC kimlik numaramı dahi bilmiyordum. Minibüse bile vatandaşların yardımlarıyla biniyordum. Hastaneye gittiğimde bile insanlara sora sora gidiyordum. Bu yüzden aklıma koydum. Allah, bu kursu açanlardan razı olsun. Gerçekten okumak çok güzel bir şey. Allah, hocamızdan razı olsun, bize her şeyi öğretiyor. Okuma-yazmayı çözdüm. Artık hiçbir şekilde sıkıntı yaşamıyorum. İnşallah diplomamı aldıktan sonra da en büyük hayalim olan ehliyeti almak istiyorum. Bizlere bu hizmeti sunan Şehitkamil Belediyemize ve buradaki hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İstanbul’daki metro inşaatında ölen işçi memleketinde toprağa verildi

Şili'de devlet başkanlığı seçimi ikinci tura kaldı

İçişleri Bakanlığı’nın 2026 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi

Ege Denizi'nde 4,8 büyüklüğünde deprem

Sivas’ta demir madeni işletmesinde göçük

Ekvador'da otobüs şarampole yuvarlandı: 21 ölü, 40 yaralı

Muğla açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

Vietnam’da yolcu otobüsü göçük altında kaldı: 6 ölü, 32 yaralı

DSÖ: Tütün her yıl 7 milyon kişinin ölümüne neden oluyor

Japonya ile Güney Kore arasındaki gerginlik nedeniyle ortak deniz tatbikatı ertelendi

Finlandiya'dann Rusya sınırında askeri tatbikat 

Feribot seferlerine fırtına engeli

Hindistan, ABD ile LNG alım anlaşması imzaladı

Eskişehir merkezli FETÖ operasyonunda 16 şüpheli gözaltına alındı

Gıda zehirlenmesi şüphesiyle 74 kişi hastaneye başvurdu

ABD'nin Tayvan'a silah satışına Çin'den tepki

Konya STK Platformu’nun 20. Ufuk Turu Programı tamamlandı

Konya’da yöresel yemek festivali devam ediyor

İtalya'da şiddetli yağışlar sele yol açtı: 2 kayıp

Van hudut hattında 109 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

TCDD 780 işçi alacak

İstanbul’daki gıda zehirlenmesinde ölü sayısı 4’e yükseldi

Konya’da otobüste bıçaklı kavga: 1 yaralı

Mersin’de güvenlik ve asayiş uygulamalarında 826 şüpheli yakalandı

Bursa'da suya yapılan yüzde 30'luk zam tepkiyle karşılandı

Erdoğan: Gazze'de ateşkes devam etmeli, HAMAS israil'in tüm provokasyonlarına rağmen anlaşmaya uyuyor

Avustralya'da asbest alarmı: Renkli oyun kumlarında asbest bulundu

Polonya, Belarus sınırındaki sınır kapılarını yeniden açtı

Cizre’de doğal gaz çalışmaları sonrası kapatılmayan çukurlar tepkilere yol açıyor

Anti-Siyonizm Kongresi sonuç bildirgesi yayımlandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İstanbul’daki metro inşaatında ölen işçi memleketinde toprağa verildi

Şili'de devlet başkanlığı seçimi ikinci tura kaldı

İçişleri Bakanlığı’nın 2026 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi

Ege Denizi'nde 4,8 büyüklüğünde deprem

Sivas’ta demir madeni işletmesinde göçük

Ekvador'da otobüs şarampole yuvarlandı: 21 ölü, 40 yaralı

Muğla açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı