GÜNDEM 31.07.2024 13:57:18 0

Şehitkamil’den Kuzeyşehir’e 2 park birden

Şehitkamil’den Kuzeyşehir’e 2 park birden
Haberi Sesli Oku

Şehitkamil’den Kuzeyşehir’e 2 park birden

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın talimatı doğrultusunda Kuzeyşehir’de aynı anda 2 yeni park için çalışmalara başlandı.

“Şimdi Daha Çok Yeşil Şehitkamil” sloganıyla çalışmalarını sürdüren Başkan Umut Yılmaz, ilçedeki yeşil alan miktarını hızla artırmak için yoğun mesai harcıyor. Daha yeşil bir Kuzeyşehir oluşturma hedefiyle yürütülen çalışmalar kapsamında, aynı anda 2 yeni parkın yapımına kalabalık bir ekiple başlandı.
Başkan Umut Yılmaz, ilçedeki yeşil alanları artırarak vatandaşların daha sağlıklı ve sosyal ortamlarda yaşamasını sağlama amacında olduklarını belirtti. Yılmaz, ilçedeki yeşil alan miktarını artırmak için kararlı adımlar atmaya devam edeceklerini vurguladı.

Fitness, yürüyüş yolu, oturma alanları
Kuzeyşehir’de yapılacak parklardan biri, toplamda 6 bin 800 metrekare büyüklüğünde olacak. Bu geniş alanda, her yaş grubundan insanın faydalanabileceği çeşitli aktiviteler için alanlar bulunacak. Parkın içerisinde, açık hava sporlarını teşvik etmek amacıyla bir fitness alanı yer alacak. Ayrıca, parkın etrafında 464 metre uzunluğunda bir yürüyüş yolu inşa edilecek. Bu yol, sabah koşuları ve akşam yürüyüşleri için mükemmel bir alan sunacak. Parkta ayrıca, dinlenmek ve sosyal etkinlikler için oturma alanları da bulunacak. Bu alanlar, vatandaşların doğa ile iç içe keyifli vakit geçirmesi için tasarlandı.
Çocuk oyun alanı, futbol sahası, oturma alanları
Kuzeyşehir’de inşa edilecek ikinci park ise toplamda 3 bin 900 metrekare büyüklüğünde olacak. Bu parkta, özellikle çocukların enerjilerini atabileceği bir çocuk oyun alanı yer alacak. Oyun alanı, modern ve güvenli oyun ekipmanlarıyla donatılacak. Ayrıca, gençlerin ve spor tutkunlarının vazgeçilmezi olacak bir futbol sahası da bu parkta yer alacak. Bu parkta da vatandaşların rahatça oturup sohbet edebileceği oturma alanları bulunacak.
“Bölge halkının yaşam kalitesini artıracak”
Daha yeşil ve yaşanabilir bir Şehitkamil hedeflerine kararlılıkla ilerlediklerini kaydeden Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, projelerle ilgili yaptığı açıklamada, “Şehitkamil ilçemizi daha yeşil, yaşanabilir ve modern hale getirmek için yürüttüğümüz çalışmalar kararlılıkla devam ediyor. Kuzeyşehir bölgesinde 2 yeni parkın yapımına başlamamız, bu hedef doğrultusunda önemli bir adımdır. Bu parklar, yeşil alan ihtiyacını karşılamakla kalmayacak, fiziksel ve sosyal aktiviteler için de ideal mekânlar sunacak. Parklarımızda, her yaştan insanımızın kullanımına uygun alanlar tasarladık. Parklarımızda; yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, spor sahaları ve dinlenme alanları bulunacak. Toplumsal bağların güçlenmesine ve komşuluk ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlayacak bu 2 park, Kuzeyşehir sakinlerimizin yaşam kalitesini artıracak. İlçemizin geleceğine yapılan bu yatırım; daha yaşanabilir, mutlu ve sağlıklı bir Şehitkamil inşa etme yolunda önemli bir adımdır” diye konuştu.

Siber suçlara 39 ilde operasyon: 568 şüpheli yakalandı, 1 milyar TL’lik mal varlığına el konuldu

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgâr uyarısı

Cezaevi firarisi düğün salonunda saz çalarken yakalandı

Siyonist Bakan Smotrich: Profesyonelce çalışıyoruz, Filistin devletini fiilen öldürüyoruz

İşgalciler Nur Şems Mülteci Kampı'nı haritadan silmeye çalışıyor

Siyonist rejimden sivillerin sığındığı okula saldırı: En az 30 şehit, 100'e yakın yaralı

Ankara-Niğde Otoyolu’nda kaza: Ters yönde giden araç 4 can aldı

Hindistan cami bombaladı

Pakistan, Hindistan'a ait 5 savaş uçağı ve 1 İHA'yı düşürdüğünü açıkladı

Pakistan Başbakanı Şerif: Hindistan'ın saldırıları bir savaş eylemi; gerekli cevap veriliyor

Pakistan, 2 Hint savaş uçağını düşürdü

Hindistan, Pakistan'a ve Azad Keşmir'e saldırı başlattı

El Mesire TV: Amerika, Yemen’e boyun eğmek zorunda kaldı

Ensarullah liderlerinden El Meşat: Gazze'ye yönelik desteğimiz bedeli ne olursa olsun değişmeyecek

Umman: ABD ile Ensarullah arasında Kızıldeniz'de ateşkes sağlandı

Türkiye'den işgalci rejimin bölgedeki saldırılarına tepki

UNRWA Komiseri Lazzarini'den işgalci rejimin yardım dağıtım planlarına tepki

Hindistan'da yağış ve fırtınalar nedeniyle 14 kişi öldü

Güvenli taşıt değil, güvenli sürücü önemli

Teknofest şampiyonları Vali Yavuz'u ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile bir araya geldi

Yazar Dr. Turan: Kudüs, bir cihan hâkimiyeti simgesidir

Malatya'da LGS öğrencilerine motivasyon semineri verildi

Malatya'da TOKİ beton santralleri istişare toplantısı yapıldı

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile Putin görüştü

Mardin’de “Mera Islah Projeleri” sayesinde 85 bin hayvanın ihtiyacı karşılanacak

Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın: Rezerv alanlar hızla yükseliyor

Bingöl'de kardeşini kasten öldürmek suçundan aranan şahıs yakalandı

Doğal ihtiyaçlar zamanında karşılanmalı

Ağrı'dan 175 hacı adayı kutsal topraklara uğurlandı

Yükleniyor