“Şehre Tanıklığım- Gaziantep’in Son Yüzyılı” kitabını yayımladı

“Şehre Tanıklığım- Gaziantep’in Son Yüzyılı” kitabını yayımladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
GÜNDEM 24.04.2023 13:45:03 0

“Şehre Tanıklığım- Gaziantep’in Son Yüzyılı” kitabını yayımladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Gazikültür A.Ş. kentin mahalleleri, hanları, hamamları, mutfak kültürü, esnaflık geleneği gibi son yüzyılı hakkında bilgi veren “Şehre Tanıklığım-Gaziantep’in Son Yüz Yılı” adlı eseri okuyucuyla buluşturdu.
Orhan Yalkın’ın kaleme aldığı kitap, Gaziantep’in günlük adetleri, alışkanlıkları, mevsim rutinlerinin yanı sıra şehrin gelişip değişmesinin de izini sürüyor. Yazar, 265 sayfa 8 bölümden oluşan eserde, dikkatli bir gözlemci olarak bizzat tanık olduğu olay ve olguları kayıt altına alıyor.

Kitap, Panorama 25 Aralık Müzesi, Gaziantep Zeugma Müzesi ve Arkeoloji Müzesi Gazikültür mağazalarında, Türkiye çapında seçkin kitapçılarda, Gazikültür’ün internet sitesi “magazagaziantep.com” ve kitap satışı yapan seçkin internet sitelerinde satışa sunuldu. Kitabın yayın koordinatörlüğünü Gazikültür Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Tanrıöver, editörlüğünü ise Gazikültür Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar ve Gazikültür Sanat Yönetmeni Muhammet Erdevir yaptı.

“Yaşayan insan hazinelerimiz, medeniyetimizi yaşatmak adına çok kıymetli”
Gazikültür Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, Gaziantep’in geçmişten gelen köklü kültür birikimine değinerek, “Yaşayan insan hazinelerimiz, kültür ve medeniyetimizi yaşatmak adına çok kıymetli kişilerdir. Bizler, büyüklerimizin bilgi, görgü, deneyimlerine kulak verdikçe işlerimizi daha iyi, daha doğru ve daha güzel yapacağımızı öğreniriz ailemizden. Yaşayan insan hazinelerimizden biri olan Orhan Yalkın da Gaziantep kültürünün yaşayan en büyük temsilcilerindendir. Orhan Yalkın, şehre dair gözlem ve bu konudaki emekleriyle adeta bir kültür çınarıdır. Onun deneyimleri, gözlemleri, yaşadıkları, tanıdıkları ve tanıklıkları Gaziantep mirasının kaydedilmesi için çok değerlidir. Dolayısıyla Orhan Yalkın’ın çeşitli zamanlarda yazdığı köşe yazıları ve makalelerinden oluşan bu kitap, sadece onun değil bir kuşağın Gaziantep kültürüne dair tanıklığını ortaya koymaktadır” diye konuştu.

Vali Yavuz: Bağımlılık, yalnızca bedenleri değil, zihinleri ve iradeyi de esir almaktadır!

İran medyası: Tahran'ın füze harekatında siyonist istihbarat subayları öldü

Siyonist Katz: ABD, savunmamızda bize destek veriyor, bugün Tahran’a saldırılar düzenleyeceğiz

HÜDA PAR'dan valiliğe çağrı: Siyonist katilin İstanbul'umuzda konser vermesi büyük bir züldür

Şanlıurfa'da kamyonet şarampole devrildi: 1 kişi yaralandı

DMM, “Bakanlık koruması altındaki 5 çocuk intihara kalkıştı” iddialarını yalanladı

Türkiye’nin orman alanı 23,4 milyon hektara yükseldi

Ceyhan Belediyesi’nde başkanlık koltuğu yine Aydar ailesine geçti

Şanlıurfa’da tarla yangını: 100 dönüm buğday kül oldu

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 493'e ulaştı

Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Pakistanlı Dr. Şevket Javaz: Birlik olmadan Filistin’in kurtuluşu mümkün değil

Evde çıkan yangında mutfak küle döndü

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılan Elibüyük, Mısır'da yaşadıklarını anlattı

Emekli öğretmen hüsn-i hat sanatıyla hayatını baştan yazdı

Üç tır çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Aktan: Düğünlerde Kur'an ve sünnete uygun bir duruş sergilenmeli

Battalgazi Belediyesi'nden yeşil alan atağı

11’inci kattan düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi defnedildi

Endonezyalı Siyaset Bilimci Didik: Bir Müslüman’ın en büyük sınavı Filistin’e karşı tutumudur

Elazığ Ovası’nda 2025 yılı fiğ hasadı başladı

DSÖ: Gazze hastanelerinde 2 milyon kişi için sadece 1500 yatak kapasitesi kaldı

Elazığ'da, Gazze'ye giden aktivistler coşkuyla karşılandı

Sarayiçi İlkokulu öğrencileri 20 Gazzeli yetime sponsor oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü

Psikolojik Danışman Akgül: Tatil, sadece dinlenmeden ibaret olmamalı

Bingöl Kent Konseyi Başkanlığına Yunus Kuyuldar seçildi

Şeyh İkrime Sabri: Mescid-i Aksa'ya yönelik kapatma, işgalcilerin yeni bir fiili durum dayatmasıdır

Bingöl'de aranan şahıs yakalandı

Bingöl’de su krizi: Mahalle sakinleri yolu trafiğe kapattı

Yükleniyor