• BIST 100

    16649,43%-0,01
  • DOLAR

    43,48% 0,00
  • EURO

    51,58% -0,01
  • GRAM ALTIN

    6677,59% -1,62
  • Ç. ALTIN

    11383,46% -2,09

Selçuk Bayraktar: 'Baykar olarak bin konut bağışlıyoruz'

12 Şubat 2023, Pazar 20:55
12 Şubat 2023, Pazar 20:55
Selçuk Bayraktar:
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Selçuk Bayraktar: 'Baykar olarak bin konut bağışlıyoruz'

Baykar’ın yaptığı toplam yardım miktarı 1 milyar 855 milyon TL’ye ulaşırken, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, 'AFAD’la koordine olup 2 bin kardeşimize barınma imkanı verecek Baykar konteyner kenti inşallah hayata geçiyoruz. Çok daha önemli gördüğümüz mağdur kardeşlerimizin barınma ihtiyacını kalıcı bir şekilde karşılamak için Baykar olarak bin konut bağışlıyoruz' dedi.
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin vurduğu şehirlerde arama-kurtarma çalışmaları sürerken, Türkiye’nin dört bir yanından afet bölgesine yardımlar da gitmeye devam ediyor. Baykar da depremzelerin kalıcı barınma ihtiyacının çözümü için AFAD ile koordineli bir şekilde çalışmaya başladı. Baykar, kalıcı barınma ihtiyacının çözümü için AFAD ile koordineli şekilde bin konut bağışladı. Ayrıca, bölgedeki acil barınma ihtiyacına destek olabilmek adına ilk etapta 2 bin depremzede için BAYKAR Konteyner Kent’i hayata geçirecek. Depremin ilk gününden itibaren Baykar’ın yaptığı yardım ise toplam 1 milyar 855 milyon TL’ye ulaştı.
Kahramanmaraş’a giden Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, yaptığı açıklamada, “Kahramanmaraş’tayız çok büyük iki depremle sarsıldık. Felaketin yaralarını sarmak için tüm milletimiz devletle sırt sırta seferber oldu büyük bir gayret gösterdi. Göstermeye de devam ediyor. En büyük gayreti de şüphesiz enkaz başında soğukta, karda kışta canla başla mücadele eden isimsiz karamanlarımız gösteriyor. Bu milletin bir evladı olarak Allah hepsinden razı olsun. Bu noktadan sonra en önemli ihtiyaçların başında depremde evlerini kaybetmiş insanlarımız için yeni yaşam alanlarının mesken alanlarının inşa edilmesi geliyor. Bu süreçte acil olarak geçici yaşam alanı olması maksadıyla AFAD’la koordine olup 2 bin kardeşimize barınma imkanı verecek Baykar konteynır kenti inşallah hayata geçiyoruz. Bunun yanında çok daha önemli gördüğümüz mağdur kardeşlerimizin barınma ihtiyacını kalıcı bir şekilde karşılamak için Baykar olarak bin konut bağışlıyoruz. İnanıyorum ki tüm milletimiz bu ihtiyacı gidermek için elinden gelen ne varsa imkanın nispetinde desteğini esirgemeyecektir. Tüm milletimizi ve imkanı olan kurumlarımızı afet zedelere adeta yaşam umudu olacak konut seferberliğine davet ediyorum. Yaralarımızı tek yürek hep birlikte saracağız” dedi.
[gallery ids=',110358,110359']

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Malatya Valisi Yavuz: Ailelerin yaşadığı dramı görmezden gelemeyiz

Macaristan, Rusya'dan enerji ithalatına getirilen yasağa karşı AB Adalet Divanı'na dava açtı

Barrot: Avrupa'ya Rusya ile doğrudan bir iletişim kanalı gerekli

Çorum'da tır ile cip çarpıştı: 4 yaralı

Madagaskar'da kasırga: 7 ölü

Şanlıurfa’da kuyumcuya silahlı soygun girişimi: 1 polis yaralandı

İngiltere Rus diplomatı sınır dışı etti

Diyarbakır'da zincirleme trafik kazası

Gaziantep'te hastalara refakatçi desteği verilecek

İtfaiyenin zamanında müdahalesi olası facianın önüne geçti

Şanlıurfa’da mısır silosunda iş kazası: 1 ölü

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Adana halkından madde bağımlılığına karşı ortak mücadele çağrısı

Suriye iç güvenlik güçleri Haseke’de konuşlanmaya başladı

Türkiye ile Mısır arasında tarım ve gıda sanayinde ekonomik iş birliği

GAİB 2026 yılının ilk ihracat verilerini açıkladı

Refah Sınır Kapısı faaliyete başladı

"Afganistan'da kadınların eğitiminden bahsedenler Gazze'de katledilen on binlerden söz etmiyor"

Onkoloji Uzmanları: Kanserin erken teşhisle tedavisi mümkün

Gaziantep'te aranan 524 şahıs yakalandı

Mersin merkezli kaçakçılık operasyonunda: 4 tutuklama

Memiş: Bazı insanlar İslam dinindeki kandillerle ilgili ifrat ve tefrite çok kaçmaktadır

Özkut Özdemir’den çok sert tepki: Şov yapmayın işinizi yapın

İran medyası: Pezeşkiyan, ABD ile nükleer mesele görüşmelerinin başlatılmasını istedi

Malatya Valisi Yavuz: Ocak ayında uyuşturucudan 67 kişi tutuklandı

Türkiye’nin yastık altı altın haritası açıklandı

Kayıp anne Nimet Kılıç için arama çalışmaları aralıksız sürüyor

Malatya'da sosyal yaşam merkezi yoğun ilgi görmeye devam ediyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya'mızın arıtmayla ilgili bütün sorunlarını çözüyoruz

Belediye Başkanı Geçit: Berat Kandili birlik, beraberlik ve arınma gecesidir

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya Valisi Yavuz: Ailelerin yaşadığı dramı görmezden gelemeyiz

Macaristan, Rusya'dan enerji ithalatına getirilen yasağa karşı AB Adalet Divanı'na dava açtı

Barrot: Avrupa'ya Rusya ile doğrudan bir iletişim kanalı gerekli

Çorum'da tır ile cip çarpıştı: 4 yaralı

Madagaskar'da kasırga: 7 ölü

Şanlıurfa’da kuyumcuya silahlı soygun girişimi: 1 polis yaralandı

İngiltere Rus diplomatı sınır dışı etti