• BIST 100

    9271,41%-0,73
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,52% 0,21
  • GRAM ALTIN

    4301,48% 0,02
  • Ç. ALTIN

    6927,68% 0,00
"Servis ücreti noktasında hem esnaf hem de veliler zor bir süreçten geçiyor"
GÜNDEM
Tarih: 31.08.2024 17:13
Güncelleme: 31.08.2024 17:13
Kaynak: ILKHA
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Mardin Öğrenci ve Personel Servisleri Dernek Başkanı Abdulaziz Başçı, genel olarak hem veliler hem de servisçiler zor bir süreçten geçtiğini belirtti.

2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala hem esnafın hem de velilerin gözü yeni servis fiyatlarına yöneldi.

Mardin’de yeni yılın servis ücretinin belli olduğunu aktaran Mardin Öğrenci ve Personel Servisleri Dernek Başkanı Abdulaziz Başçı, servis esnafının ve velilerin karşılaştığı ücret ve diğer sıkıntılarla ilgili İLKHA’ya konuştu.

Hem velilerin hem de servis esnafının zorluk çekmemeleri için yeni servis ücretini ona göre kararlaştırıldığını dile getiren Başçı, bu yıl servis ücretine yüzde 60 oranda zam geldiğini ifade etti.

“En düşük mesafe olan 0-3 kilometre bin lira olarak belirlendi”

Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nden servis ücretleri ile ilgili alınan fiyat listesi hakkında bilgi veren Başçı, “2024-2025 yeni eğitim-öğretim yılının bütün öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize, bütün servisçi arkadaşlarımı hayırlı olmasını temenni ediyorum. Piyasanın malum olduğu üzere bayağı zorlu bir süreçten geçiyoruz. 2024-25 sezonu velilerimizi ve esnafımızı düşünerekten, Mardin Ulaşım Daire Başkanlığı'na fiyat listesini sunmuştuk. Alt komisyon ve UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) kararından sonra uygun olarak en düşük mesafe, 0-3 kilometre bin lira, 18 ila 21 kilometrelik bir mesafe ise bin 520 lira olarak Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından onaylandı. Bizim de onayladığımız bir fiyat. Bu fiyatın daha yüksek olması velinin ödeyemez hali durumu oluşur. 3 hatta daha fazla çocuk sayısı olan aileler de var. Dolayısıyla servis ücreti bu yıl bin lira olması makul bir fiyattır. Ne velilerimiz ne de servisçi arkadaşlarımız mağdur oluyor. Tabi bu piyasanın gidişatına göre akaryakıt fiyatlarının artış göstermediği sürece fiyat listesi esnaf olarak bizim için de uygundur.” dedi.

Servis ücretlerinin geçen yıl ile bu sene arasındaki farkı ele alan Başçı, “2023-2024 sezonda geçen yıl servis ücreti 0-3 kilometre 625 liraydı. O zaman mazotun fiyatı 35-36 lira arasındaydı. Sürpriz fiyat artışı olduğu zaman herhangi ek bir zam yapılmadı. Vatandaşlarımızı fazla mağdur etmemek için elimizde ne geliyorsa, biz de elimizi taşına altına koyacağız. Maddi durumu olmayan vatandaşlarımız olduğunda dernek olarak, kooperatif olarak karşılıyoruz.” şeklinde ifade etti.

Maddi geliri düşük olan velilerin her yıl servis ücreti noktasında sıkıntı çekebildiğini belirten Başçı, “Maddi gelir olmayan bazı velilerin çocuk okutmaları gerçekten de zor bir süreç olmuş durumda. Vatandaşa hak verdiğimiz kadar servis esnafımıza da hak veriyoruz. Bu süreci inşallah birlikte alışacağız. Pandemi sürecinden önceki fiyatlara kıyaslandığında yüzde 500 ila 600 arasında artış meydana gelmiş. Ancak daha önceki fiyatlara bakıldığında dağlar kadar fark olmasından dolayı hem veli hem de servisçiye esnafımız zor bir süreçten geçiyor. Yeni fiyat listesi şu an gönülden olmasa bile istişare sonucunda kabul görüldü. Velilere de yüklenmenin hiçbir anlamı yok.” ifadelerine yer verdi.

Başçı, servis ücretlerinin Mardin’in bütün ilçeleri için geçerli olduğunu dile getirerek, “Servis ücretlerimiz Mardin merkez Artuklu ilçesi olarak diğer bütün ilçelerde de geçerlidir. UKOME’den çıkan karar bütün okul servisleri için aynıdır.” dedi. (İLKHA)

Siyonist rejim Batı Şeria'yı 6. günde de ablukada tuttu: 40 Filistinli esir alındı

Hanzala hacker grubundan siyonist rejime uyarı: Bu bir tehdit değil, bu bir vaat

Trump yönetimi "TikTok" için üçüncü kez uzatma kararı aldı

HAMAS: İran'a askerî müdahale bölgeyi patlama noktasına sürükler

YKS’ye giden yolda ‘kaygı’ tuzağına düşmeyin!

İran 5 Mossad casusunu yakaladı

HAMAS ve Rusya, Moskova'da Gazze'deki soykırımı ve İran'a yönelik saldırıları görüştü

Don vurdu, fiyatlar uçtu: Malatya'nın kayısısı kırmızı etle yarışıyor

İran'dan vatandaşlarına WhatsApp uyarısı: Telefonlarınızdan silin

İran hava savunması işgalin F-35 savaş uçağını ve casus İHA'sını düşürdü

Brent petrol 74,63 dolara geriledi

Dünya Sağlık Örgütü uyardı: Gazze sağlık sistemi yakın çöküş aşamasında

Siyonist Rejim, Filistin Telekomünikasyon altyapısını hedef almaya devam ediyor

Batman'da verim yarı yarıya düştü!

Faruk Dinç: Kudüs için canımız da malımız da kanımız da feda olsun

Altın fiyatlarında son durum

Döviz kurlarında son durum

Marmara'nın batısında kuvvetli rüzgâr bekleniyor

Kudüs'te yeni tehlike: Mescid-i Aksa'da kalıcı Yahudileştirme girişimi

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Netanyahu, 21. yüzyılın Hitler'idir

TBMM: İran'a saldırılar ve Gazze soykırımı asla kabul edilemez

Washington Post: israil, ABD desteği olmadan 10 gün daha savunma yapabilir

Siyonist rejim yardım bekleyen sivillere saldırdı: 13 şehit, 70 yaralı

İran'dan siyonist rejime Fettah füzesi: Hava sahasında tam kontrol bizde

Hamaney: Siyonistlerle asla pazarlık yapmayacağız

İran ordusu, Tel Aviv'in Never Tzedek bölgesi için tahliye uyarısı yayımladı

Siyonist rejim, Tahran'daki İmam Hüseyin Üniversitesine saldırdı

Otomobil çocukların arasına daldı: 3 yaralı

Elektrik akımına kapılan çocuk hayatını kaybetti

İran, Tel Aviv’i füzelerle vurdu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siyonist rejim Batı Şeria'yı 6. günde de ablukada tuttu: 40 Filistinli esir alındı

Hanzala hacker grubundan siyonist rejime uyarı: Bu bir tehdit değil, bu bir vaat

Trump yönetimi "TikTok" için üçüncü kez uzatma kararı aldı

HAMAS: İran'a askerî müdahale bölgeyi patlama noktasına sürükler

YKS’ye giden yolda ‘kaygı’ tuzağına düşmeyin!

İran 5 Mossad casusunu yakaladı

HAMAS ve Rusya, Moskova'da Gazze'deki soykırımı ve İran'a yönelik saldırıları görüştü