• BIST 100

    10189,02%1,08
  • DOLAR

    39,77% -0,14
  • EURO

    47,05% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4282,88% 0,17
  • Ç. ALTIN

    6823,45% -0,43

Sesli mobil chat uygulaması Türkiye pazarına girdi

18 Mayıs 2020, Pazartesi 11:52
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Sesli mobil chat uygulaması Türkiye pazarına girdi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Sesli mobil chat uygulaması Türkiye pazarına girdi

Bu tablo karşısında harekete geçen mobil çevrimiçi sesli chat uygulaması Hello, Türkiye pazarına adım attı.

Koronavirüs salgını kapsamında alınan sosyal izolasyon önlemleri, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de milyonlarca insanın evlere kapanmasına neden oldu. Sosyalleşmek ve yeni insanlarla tanışmak isteyenler ise sanal ortamlara yöneldi. Yapılan araştırmalar salgın sürecinde dünya genelindeki online kullanıcı sayısının 3.5 milyara, sosyal medya hesabı sayısının ise 7.7 milyara ulaştığını ortaya koydu. Türkiye’deki bu potansiyel karşısında genç kullanıcıların sosyalleşme ihtiyaçlarına yanıt vermek sosyal etkileşimi artırmak için harekete geçen çevrimiçi sesli chat uygulaması Hello, Türkiye pazarına giriş yaptı. Uygulama, sunduğu iki dakikalık online telefon görüşmesi ile kullanıcıların Türkiye ve dünyadan binlerce yeni insanla tanışmasına ve sosyalleşmesine imkan sağlıyor.

“Bir ‘merhaba’ pek çok şeyi değiştirebilir”

Bugüne kadar aracı olduğu 500 milyon görüşme ve aylık 250 bin kullanıcısıyla insanların tek bir dokunuşla dünyanın pek çok yerinden yeni insanlarla tanışmasını sağlayan söz konusu sesli chat uygulaması, artık Türkiye’deki kullanıcılara da erişim imkanı sunuyor. Konum ve hedef ülke seçiminin ardından tek tıkla Türkiye’den ve dünyadan rastgele kullanıcılarla 2 dakikalık bir sesli görüşme ile iletişimin başladığı uygulamada, görüşülen kişiyi arkadaş olarak ekleme ve mesajlaşma seçenekleri de bulunuyor.

Yalnızca merhaba diyerek başlatılan bir konuşmanın arkadaşlık, kariyer veya duygusal ilişkiler gibi pek çok alanda fırsat sağlayabileceğini belirten Hello CEO’su Arian Kastrati, “Bir merhabanın pek çok şeyi değiştirebileceğine olan inancımızla çıktığımız bu yolda, kiminle ve hangi konularda konuşacağınızı bilmediğiniz ve konuşmanın seyrine göre pek çok konuda yeni ilişkiler inşa edebileceğiniz bir macera sunmayı hedefledik. Böylece özellike sosyal anlamda zorlu bir süreç olan pandemi döneminde insanların sanal ortamlarda da olsa sosyalleşerek eğlenmesine ve yeni insanlar keşfederek yararlı ilişkileri kurabilmesine katkı sağlamak istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

“Türkiye’deki hedef 20 kat büyüme”

Gerek Türk toplumunun iletişimdeki dışa dönük tavrının gerekse genç kullanıcı yoğunluğunun Türkiye’yi yatırımcılar için ciddi bir potansiyel olarak konumlandırdığını ifade eden Arian Katrati, Türkiye’deki yatırımlarına ilişkin olarak ”Türkiye, sıcakkanlı ve yeni insanlarla tanışarak diyalog bulunmayı seven bir toplum yapısına sahip. Hem toplumun karakteristiği hem de başta gençler olmak üzere sosyalleşmeye yönelik dijital medya kullanımının yoğunluğu, Türkiye’nin potansiyelini ortaya koyuyor. Bizler de 2016 yılında ilk adımlarımızıpazarda önemli bir ivme kazandık ve beklentimiz ikinci çeyrekte 20 katın üzerinde büyüme yaşayacağımız yönünde’’ dedi.

HÜDA PAR'ın kanun teklifine destek gelmeye devam ediyor

Gazze'ye yönelik soykırım saldırıları 636'ncı gününde devam ediyor

Gözler TÜİK'te: Memur ve emekliye yapılacak zam bugün netleşiyor

Hizbullah'tan net mesaj: Silahlarımızı siyonist rejime teslim etmeyeceğiz

Çeşme ve Ödemiş'te orman yangını: Üç mahalle tahliye edildi, otoyol trafiğe kapandı

Bayburt'ta uçak kazası: Ekipler kurtarma çalışmalarını sürdürüyor

Siyonist rejimin son 24 saatteki saldırılarında 116 şehit

Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısı

Gana'da M çiçeği vaka sayısında artış

İklim Kanunu Teklifi Meclis’te kabul edildi

Eski tip ehliyetlerin süresi doluyor

Hama'da tanker faciası

İtalya'da aşırı sıcak hava nedeniyle 18 kentte kırmızı alarm

Hafızlık öğrencilerinden anlamlı bağış

Yunanistan'da cezaevinde yangın paniği

İzmir Çeşme'de orman yangını

Avustralya aşırı yağış ve şiddetli rüzgâr alarmı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan HAMAS heyeti ile görüştü

İki otomobil çarpıştı: 8 yaralı

Kocaeli'de orman yangını

Pancar üreticilerine 2,5 milyar liralık ödeme

İspanya'da orman yangını: 2 ölü

Tayland’da kağıt fabrikasında yangın: 8 ölü, 26 yaralı

Gaziantep'te haziran ayında 706 milyon dolarlık ihracat gerçekleşti

Belediye Başkanı Geçit: Peygamber Efendimize yapılan hadsizliği şiddetle lanetliyorum

Gaziantep'te tefecilik operasyonu: 7 gözaltı

Araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Euro rekor kırdı

Filipinler'de çıkan yangında onlarca ev küle döndü

Süveyş Körfezi'nde sondaj gemisi battı: 4 ölü, 23 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR'ın kanun teklifine destek gelmeye devam ediyor

Gazze'ye yönelik soykırım saldırıları 636'ncı gününde devam ediyor

Gözler TÜİK'te: Memur ve emekliye yapılacak zam bugün netleşiyor

Hizbullah'tan net mesaj: Silahlarımızı siyonist rejime teslim etmeyeceğiz

Çeşme ve Ödemiş'te orman yangını: Üç mahalle tahliye edildi, otoyol trafiğe kapandı

Bayburt'ta uçak kazası: Ekipler kurtarma çalışmalarını sürdürüyor

Siyonist rejimin son 24 saatteki saldırılarında 116 şehit