• BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,02
  • EURO

    51,63% 0,13
  • GRAM ALTIN

    7061,32% 1,72
  • Ç. ALTIN

    11792,60% 0,00

Sesli mobil chat uygulaması Türkiye pazarına girdi

18 Mayıs 2020, Pazartesi 11:52
18 Mayıs 2020, Pazartesi 11:52
Sesli mobil chat uygulaması Türkiye pazarına girdi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Sesli mobil chat uygulaması Türkiye pazarına girdi

Bu tablo karşısında harekete geçen mobil çevrimiçi sesli chat uygulaması Hello, Türkiye pazarına adım attı.

Koronavirüs salgını kapsamında alınan sosyal izolasyon önlemleri, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de milyonlarca insanın evlere kapanmasına neden oldu. Sosyalleşmek ve yeni insanlarla tanışmak isteyenler ise sanal ortamlara yöneldi. Yapılan araştırmalar salgın sürecinde dünya genelindeki online kullanıcı sayısının 3.5 milyara, sosyal medya hesabı sayısının ise 7.7 milyara ulaştığını ortaya koydu. Türkiye’deki bu potansiyel karşısında genç kullanıcıların sosyalleşme ihtiyaçlarına yanıt vermek sosyal etkileşimi artırmak için harekete geçen çevrimiçi sesli chat uygulaması Hello, Türkiye pazarına giriş yaptı. Uygulama, sunduğu iki dakikalık online telefon görüşmesi ile kullanıcıların Türkiye ve dünyadan binlerce yeni insanla tanışmasına ve sosyalleşmesine imkan sağlıyor.

“Bir ‘merhaba’ pek çok şeyi değiştirebilir”

Bugüne kadar aracı olduğu 500 milyon görüşme ve aylık 250 bin kullanıcısıyla insanların tek bir dokunuşla dünyanın pek çok yerinden yeni insanlarla tanışmasını sağlayan söz konusu sesli chat uygulaması, artık Türkiye’deki kullanıcılara da erişim imkanı sunuyor. Konum ve hedef ülke seçiminin ardından tek tıkla Türkiye’den ve dünyadan rastgele kullanıcılarla 2 dakikalık bir sesli görüşme ile iletişimin başladığı uygulamada, görüşülen kişiyi arkadaş olarak ekleme ve mesajlaşma seçenekleri de bulunuyor.

Yalnızca merhaba diyerek başlatılan bir konuşmanın arkadaşlık, kariyer veya duygusal ilişkiler gibi pek çok alanda fırsat sağlayabileceğini belirten Hello CEO’su Arian Kastrati, “Bir merhabanın pek çok şeyi değiştirebileceğine olan inancımızla çıktığımız bu yolda, kiminle ve hangi konularda konuşacağınızı bilmediğiniz ve konuşmanın seyrine göre pek çok konuda yeni ilişkiler inşa edebileceğiniz bir macera sunmayı hedefledik. Böylece özellike sosyal anlamda zorlu bir süreç olan pandemi döneminde insanların sanal ortamlarda da olsa sosyalleşerek eğlenmesine ve yeni insanlar keşfederek yararlı ilişkileri kurabilmesine katkı sağlamak istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

“Türkiye’deki hedef 20 kat büyüme”

Gerek Türk toplumunun iletişimdeki dışa dönük tavrının gerekse genç kullanıcı yoğunluğunun Türkiye’yi yatırımcılar için ciddi bir potansiyel olarak konumlandırdığını ifade eden Arian Katrati, Türkiye’deki yatırımlarına ilişkin olarak ”Türkiye, sıcakkanlı ve yeni insanlarla tanışarak diyalog bulunmayı seven bir toplum yapısına sahip. Hem toplumun karakteristiği hem de başta gençler olmak üzere sosyalleşmeye yönelik dijital medya kullanımının yoğunluğu, Türkiye’nin potansiyelini ortaya koyuyor. Bizler de 2016 yılında ilk adımlarımızıpazarda önemli bir ivme kazandık ve beklentimiz ikinci çeyrekte 20 katın üzerinde büyüme yaşayacağımız yönünde’’ dedi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Prof. Dr. Uncu: Elektronik sigara, sigaraya geçişi kolaylaştırıyor

Malatya'da Geçici Ticaret Merkezi'nde hırsızlık kameraya yansıdı

HÜDA PAR Başkanlık Divanı’nda görev değişimi

Yeşilay’dan sigarayı bırakma çağrısı

Batman'da kuyumcu soygunu aydınlatıldı: 8 şüpheli yakalandı

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 8 tutuklama

29 ilde FETÖ operasyonu: 63 şüpheli yakalandı

Milletvekili Dinç, deprem sonrası tapu ve mülkiyet sorunlarına dikkat çekti

Gençlerde kalp krizi alarmı: Sigara, madde kullanımı ve enerji içecekleri büyük risk

Sera OSB'de topraksız tarım dönemi başladı

Bangladeşli doktor Şafikur Rahman, Cemaat-i İslami'nin liderliğini üstlendi

Siyer Yarışmasına katılan Gaziantepli çocuklar duygularını dile getirdi

Yetişkin katılımcılardan Siyer Yarışması’na tam not

ABD’nin İran tehdidine ve Gazze’deki katliamlara Ankara’dan protesto

Milletvekili Nasıroğlu: Batman bölgenin lider şehirlerinden biri olacak

DSİ'den baraj tahliyesi uyarısı

Siirt Pervari’de kar ve tipi nedeniyle kapanan köy yolları yeniden ulaşıma açıldı

Mardin’de iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Bingöl’de aranan 8 şahıs yakalanarak tutuklandı

Konya’da Siyer Yarışmasına katılan çocuklar: Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem’i tanımak hayatımıza ışık tutuyor

Bingöl Solhan’da heyelan nedeniyle kapanan grup yolu ulaşıma açıldı

Afrika liderleri, su güvenliği ve istikrar gündemiyle bir araya geliyor

Malatya'da ikamet kurşunlamasına ilişkin 1 gözaltı

Bin yıllık geçmişe sahip Mardin’e özgü buhari kumaşı ilmek ilmek dokunuyor

Konya’da Ramazan pidesi fiyatı 25 TL oldu

Uzun süre ekrana bakmak miyop hastalığını artırıyor

Kudüs'ün sesi Henadi Halvani'ye seyahat yasağı

Siyer Yarışmasına katılan Gazze'li kardeşler: Gönlümüzün yarısı Gazze'de

Avrupa Yetim Eli, Gazze için yardım tırlarını yola çıkardı

Savunma teknolojilerinde GİBTÜ ve HAVELSAN ortaklığı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Prof. Dr. Uncu: Elektronik sigara, sigaraya geçişi kolaylaştırıyor

Malatya'da Geçici Ticaret Merkezi'nde hırsızlık kameraya yansıdı

HÜDA PAR Başkanlık Divanı’nda görev değişimi

Yeşilay’dan sigarayı bırakma çağrısı

Batman'da kuyumcu soygunu aydınlatıldı: 8 şüpheli yakalandı

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 8 tutuklama

29 ilde FETÖ operasyonu: 63 şüpheli yakalandı