• BIST 100

    15675,15%1,00
  • DOLAR

    43,27% -0,05
  • EURO

    50,87% 0,50
  • GRAM ALTIN

    6789,78% 1,06
  • Ç. ALTIN

    10946,16% -0,68

Sesli mobil chat uygulaması Türkiye pazarına girdi

18 Mayıs 2020, Pazartesi 11:52
18 Mayıs 2020, Pazartesi 11:52
Sesli mobil chat uygulaması Türkiye pazarına girdi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Sesli mobil chat uygulaması Türkiye pazarına girdi

Bu tablo karşısında harekete geçen mobil çevrimiçi sesli chat uygulaması Hello, Türkiye pazarına adım attı.

Koronavirüs salgını kapsamında alınan sosyal izolasyon önlemleri, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de milyonlarca insanın evlere kapanmasına neden oldu. Sosyalleşmek ve yeni insanlarla tanışmak isteyenler ise sanal ortamlara yöneldi. Yapılan araştırmalar salgın sürecinde dünya genelindeki online kullanıcı sayısının 3.5 milyara, sosyal medya hesabı sayısının ise 7.7 milyara ulaştığını ortaya koydu. Türkiye’deki bu potansiyel karşısında genç kullanıcıların sosyalleşme ihtiyaçlarına yanıt vermek sosyal etkileşimi artırmak için harekete geçen çevrimiçi sesli chat uygulaması Hello, Türkiye pazarına giriş yaptı. Uygulama, sunduğu iki dakikalık online telefon görüşmesi ile kullanıcıların Türkiye ve dünyadan binlerce yeni insanla tanışmasına ve sosyalleşmesine imkan sağlıyor.

“Bir ‘merhaba’ pek çok şeyi değiştirebilir”

Bugüne kadar aracı olduğu 500 milyon görüşme ve aylık 250 bin kullanıcısıyla insanların tek bir dokunuşla dünyanın pek çok yerinden yeni insanlarla tanışmasını sağlayan söz konusu sesli chat uygulaması, artık Türkiye’deki kullanıcılara da erişim imkanı sunuyor. Konum ve hedef ülke seçiminin ardından tek tıkla Türkiye’den ve dünyadan rastgele kullanıcılarla 2 dakikalık bir sesli görüşme ile iletişimin başladığı uygulamada, görüşülen kişiyi arkadaş olarak ekleme ve mesajlaşma seçenekleri de bulunuyor.

Yalnızca merhaba diyerek başlatılan bir konuşmanın arkadaşlık, kariyer veya duygusal ilişkiler gibi pek çok alanda fırsat sağlayabileceğini belirten Hello CEO’su Arian Kastrati, “Bir merhabanın pek çok şeyi değiştirebileceğine olan inancımızla çıktığımız bu yolda, kiminle ve hangi konularda konuşacağınızı bilmediğiniz ve konuşmanın seyrine göre pek çok konuda yeni ilişkiler inşa edebileceğiniz bir macera sunmayı hedefledik. Böylece özellike sosyal anlamda zorlu bir süreç olan pandemi döneminde insanların sanal ortamlarda da olsa sosyalleşerek eğlenmesine ve yeni insanlar keşfederek yararlı ilişkileri kurabilmesine katkı sağlamak istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

“Türkiye’deki hedef 20 kat büyüme”

Gerek Türk toplumunun iletişimdeki dışa dönük tavrının gerekse genç kullanıcı yoğunluğunun Türkiye’yi yatırımcılar için ciddi bir potansiyel olarak konumlandırdığını ifade eden Arian Katrati, Türkiye’deki yatırımlarına ilişkin olarak ”Türkiye, sıcakkanlı ve yeni insanlarla tanışarak diyalog bulunmayı seven bir toplum yapısına sahip. Hem toplumun karakteristiği hem de başta gençler olmak üzere sosyalleşmeye yönelik dijital medya kullanımının yoğunluğu, Türkiye’nin potansiyelini ortaya koyuyor. Bizler de 2016 yılında ilk adımlarımızıpazarda önemli bir ivme kazandık ve beklentimiz ikinci çeyrekte 20 katın üzerinde büyüme yaşayacağımız yönünde’’ dedi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Altın yeni bir rekora imza attı

Meteoroloji'den kuvvetli kar ve fırtına uyarısı

Refah Sınır Kapısı önümüzdeki hafta açılıyor

Hakan Fidan'dan Gazze mesajı: Barış Kurulu tarihi bir fırsat

İran gerilimi tırmanıyor: ABD uçak gemileri bölgede, siyonist rejim alarmda

Batı Şeria'da direniş yükseliyor: 48 saatte 27 etkili eylem

En düşük emekli aylığı 20 bin liraya yükseltildi

Gazze'de ateşkes yine delindi: 5 şehit

Nijerya'da maden alanına saldırı: 7 ölü

AFAD başkanı Pehlivan Afet Risk Azaltma Bakanlar Toplantısı’na katıldı

Mardin'de kar yağışı etkisini sürdürüyor

Tarsus Umut Kervanı’ndan ihtiyaç sahiplerine kışlık giyim ve ev eşyası yardımı

HAMAS: Barış Kurulu, israil'i Gazze'deki ateşkes ihlallerine son vermeye zorlamalı

Şanlıurfa'da toplu taşıma Cuma günü ücretsiz olacak

Bazı illerin emniyet müdürleri değişti

Gaziantep’te ağır vasıta geçişine kar engeli

Kar yağışı Şanlıurfa'nın tamamını etkisi altına aldı: Valilikten buzlanma uyarısı

Kastamonu’da aranan 16 şahıs yakalandı, 8 kişi tutuklandı

Şanlıurfa’da 3 gün süreyle etkinlik yasağı kararı alındı

Diyarbakır'da kar nedeniyle eğitim kurumları tatil

Şanlıurfa’da bazı yollar trafiğe kapatıldı

Polonya, Avrupa’nın en kapsamlı anti-drone savunma sistemini hayata geçiriyor

DOĞAKA Yönetim Kurulu Toplantısı Hatay’da yapıldı

Şanlıurfa’da eğitime kar engeli

Sivas’ta resmi ve özel eğitim kurumları tatil edildi

Gazze'de can kaybı 71 bin 562'ye yükseldi

Sivas'ta motokuryelerin trafiğe çıkması yasaklandı

Merz: ABD'nin Avrupa topraklarını zorla ele geçirme tehdidi kabul edilemez

Fas'ta çığ düşmesi sonucu 3 kişi hayatını kaybetti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Altın yeni bir rekora imza attı

Meteoroloji'den kuvvetli kar ve fırtına uyarısı

Refah Sınır Kapısı önümüzdeki hafta açılıyor

Hakan Fidan'dan Gazze mesajı: Barış Kurulu tarihi bir fırsat

İran gerilimi tırmanıyor: ABD uçak gemileri bölgede, siyonist rejim alarmda

Batı Şeria'da direniş yükseliyor: 48 saatte 27 etkili eylem