• BIST 100

    10659,83%0,89
  • DOLAR

    42,33% 0,21
  • EURO

    49,14% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5550,39% -0,01
  • Ç. ALTIN

    9211,41% -0,08

Sesli mobil chat uygulaması Türkiye pazarına girdi

18 Mayıs 2020, Pazartesi 11:52
18 Mayıs 2020, Pazartesi 11:52
Sesli mobil chat uygulaması Türkiye pazarına girdi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Sesli mobil chat uygulaması Türkiye pazarına girdi

Bu tablo karşısında harekete geçen mobil çevrimiçi sesli chat uygulaması Hello, Türkiye pazarına adım attı.

Koronavirüs salgını kapsamında alınan sosyal izolasyon önlemleri, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de milyonlarca insanın evlere kapanmasına neden oldu. Sosyalleşmek ve yeni insanlarla tanışmak isteyenler ise sanal ortamlara yöneldi. Yapılan araştırmalar salgın sürecinde dünya genelindeki online kullanıcı sayısının 3.5 milyara, sosyal medya hesabı sayısının ise 7.7 milyara ulaştığını ortaya koydu. Türkiye’deki bu potansiyel karşısında genç kullanıcıların sosyalleşme ihtiyaçlarına yanıt vermek sosyal etkileşimi artırmak için harekete geçen çevrimiçi sesli chat uygulaması Hello, Türkiye pazarına giriş yaptı. Uygulama, sunduğu iki dakikalık online telefon görüşmesi ile kullanıcıların Türkiye ve dünyadan binlerce yeni insanla tanışmasına ve sosyalleşmesine imkan sağlıyor.

“Bir ‘merhaba’ pek çok şeyi değiştirebilir”

Bugüne kadar aracı olduğu 500 milyon görüşme ve aylık 250 bin kullanıcısıyla insanların tek bir dokunuşla dünyanın pek çok yerinden yeni insanlarla tanışmasını sağlayan söz konusu sesli chat uygulaması, artık Türkiye’deki kullanıcılara da erişim imkanı sunuyor. Konum ve hedef ülke seçiminin ardından tek tıkla Türkiye’den ve dünyadan rastgele kullanıcılarla 2 dakikalık bir sesli görüşme ile iletişimin başladığı uygulamada, görüşülen kişiyi arkadaş olarak ekleme ve mesajlaşma seçenekleri de bulunuyor.

Yalnızca merhaba diyerek başlatılan bir konuşmanın arkadaşlık, kariyer veya duygusal ilişkiler gibi pek çok alanda fırsat sağlayabileceğini belirten Hello CEO’su Arian Kastrati, “Bir merhabanın pek çok şeyi değiştirebileceğine olan inancımızla çıktığımız bu yolda, kiminle ve hangi konularda konuşacağınızı bilmediğiniz ve konuşmanın seyrine göre pek çok konuda yeni ilişkiler inşa edebileceğiniz bir macera sunmayı hedefledik. Böylece özellike sosyal anlamda zorlu bir süreç olan pandemi döneminde insanların sanal ortamlarda da olsa sosyalleşerek eğlenmesine ve yeni insanlar keşfederek yararlı ilişkileri kurabilmesine katkı sağlamak istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

“Türkiye’deki hedef 20 kat büyüme”

Gerek Türk toplumunun iletişimdeki dışa dönük tavrının gerekse genç kullanıcı yoğunluğunun Türkiye’yi yatırımcılar için ciddi bir potansiyel olarak konumlandırdığını ifade eden Arian Katrati, Türkiye’deki yatırımlarına ilişkin olarak ”Türkiye, sıcakkanlı ve yeni insanlarla tanışarak diyalog bulunmayı seven bir toplum yapısına sahip. Hem toplumun karakteristiği hem de başta gençler olmak üzere sosyalleşmeye yönelik dijital medya kullanımının yoğunluğu, Türkiye’nin potansiyelini ortaya koyuyor. Bizler de 2016 yılında ilk adımlarımızıpazarda önemli bir ivme kazandık ve beklentimiz ikinci çeyrekte 20 katın üzerinde büyüme yaşayacağımız yönünde’’ dedi.

Siirt’te zabıta denetimleri: 330 iş yeri kontrol edildi, 110’u uyarıldı

Karikatürlerden "Tesbihat" sergisi açıldı

Suriye Savunma Bakanı, Şam'da üst düzey Rus heyetini kabul etti

Bangladeş'in kaçak Başbakanı Şeyh Hasina, idama mahkum edildi

Gazze'de siyonist rejimin drone saldırısında bir Filistinli şehit oldu

Mekke–Medine yolunda otobüs ile tanker çarpıştı: En az 42 Ölü

Batman'daki köylülerin yol ve altyapı çilesi: Kırk yıldır hizmet bekliyoruz

15 bin öğretmen için tercih süreci başladı

Siyonist rejim hava kuvvetleri subayı ve eşi, İran için casuslukla suçlanıyor

ASELSAN, 26 milyon dolarlık medikal görüntüleme sistemi sözleşmesi imzaladı

İran Dışişleri Bakanı: Şu anda uranyum zenginleştirme işlemi yapılmıyor

Gaziantep'te 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Bütçe uygulama sonuçları açıklandı

Gaziantep'te düğünde havaya ateş açan şahıs yakalandı

Doğu Ukrayna'da Rusya'nın roket saldırısı: 3 ölü, çok sayıda yaralı

DMM, "Afgan, Iraklı ve Suriyeli suçluların Türkiye’ye gönderildiği" iddialarını yalanladı

Her yıl yaklaşık 150 bin bebek prematüre doğuyor!

BM Güvenlik Konseyi Gazze için oylamaya gidiyor: Washington–Moskova gerilimi sürüyor

Ekonomist Çiftçi: Altın uzun vadede yatırımcısını koruyor

Yetimler Vakfı'ndan Diyarbakır'da yetim çocuklara kışlık giysi yardımı

Batmanlı öğrenciler yöresel lezzetleri fuarın yıldızı yaptı

İşgalcilerden Batı Şeria'da ev baskınları

Umut Kervanı’ndan Doğubayazıt’taki ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı

Diyarbakır'ın yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı düştü

Akciğer kanseri riskini artıran faktörler

Kış öncesi kombi ve petek temizliği tasarrufun anahtarı

İşgalciler Doğu Gazze'yi hedef aldı: Hava ve topçu saldırılarında evler yıkıldı

BESO Başkanı Çiftçi'den ASRİAD Batman Şubesine ziyaret

Şanlıurfa'da onlarca elektrik panosu kullanılamaz hale geldi

Ekvadorlular referandumda yabancı askeri üsleri reddetti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siirt’te zabıta denetimleri: 330 iş yeri kontrol edildi, 110’u uyarıldı

Karikatürlerden "Tesbihat" sergisi açıldı

Suriye Savunma Bakanı, Şam'da üst düzey Rus heyetini kabul etti

Bangladeş'in kaçak Başbakanı Şeyh Hasina, idama mahkum edildi

Gazze'de siyonist rejimin drone saldırısında bir Filistinli şehit oldu

Mekke–Medine yolunda otobüs ile tanker çarpıştı: En az 42 Ölü

Batman'daki köylülerin yol ve altyapı çilesi: Kırk yıldır hizmet bekliyoruz