• BIST 100

    10945,49%0,28
  • DOLAR

    42,43% -0,01
  • EURO

    49,29% 0,21
  • GRAM ALTIN

    5669,40% -0,22
  • Ç. ALTIN

    9240,28% -0,01

Seyahat edecekler dikkat! Koronvirüs kuralları güncellendi

29 Mart 2021, Pazartesi 08:44
29 Mart 2021, Pazartesi 08:44
Seyahat edecekler dikkat! Koronvirüs kuralları güncellendi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Seyahat edecekler dikkat! Koronvirüs kuralları güncellendi

Tabloda Türkiye’den başta ABD, İngiltere ve Çin olmak üzere toplam 159 ülkeye gidecek yolcular için ise ek kurallar getirildi.

Konuyla ilgili olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden yapılan açıklamada, 'Ülkemizden yurtdışına seyahat edecek yolcuların ve ülkemize yurtdışından giriş yapacak yolcuların, Covid-19 tedbirleri kapsamında uymaları gereken kurallar ve şartlarla ilgili; Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan Ülkelere Giriş Tablosu yayımlandı' denildi.

4 ÜLKE İÇİN EV KARANTİNASI ŞARTI

İngiltere, Brezilya, Güney Afrika ve Danimarka'da salgın önlemleri kapsamında Türkiye’ye direkt uçuşlar yapılamıyor. Ancak bahsi geçen ülkelerde bulunmuş yolcuların Türkiye’ye uçuşu bulunan farklı bir ülke üzerinden giriş yaparlarsa son 72 saat içerisinde alınmış negatif PCR testinin yanı sıra, 14 günlük ev karantinasında kalma zorunluluğu bulunuyor. Diğer ülkelerden Türkiye'ye gelen yolcular ise ibraz ettikleri negatif PCR testiyle yurda giriş yapabilecek.

90 GÜN İÇİNDE İYİLEŞTİĞİNE DAİR BELGE SUNULUCAK

Türkiye'den ABD'ye gidecek yolcular ise corona virüs önlemleri kapsamında bir dizi ek önlemler getirdi. Buna göre, 2 yaş ve üstü kişilerin uçuştan önceki 3 takvim günü içinde corona virüs testi yaptırma ve negatif sonuçlarını yazılı olarak uçuş öncesinde ilgili havayolları yetkililerine ibraz etme zorunluluğu bulunuyor. Daha önce virüse yakalanmış olan kişilerin ise uçuştan önceki 90 gün içinde corona virüsten iyileştiklerine dair belgeyi sunmaları gerekiyor.

ALMANYA'YA GİRİŞTE 3 TEST İBRAZ ETMEK GEREKİYOR

Türkiye'den turist vizesiyle ülkeye girişlerine izin vermeyen Almanya, sadece önemli bir rolde hizmet eden veya seyahatlerine acil bir ihtiyaçları olan yolcular girişlerine izin veriyor. Yolcular ülkeye girişten 48 saat önce yaptırılmış negatif PCR, RT-LAMP ve TMA test sonucu ibrazı zorunluluğu bulunuyor. Bu arada diğer Avrupa ülkeleri de Türkiye'den turist vizesiyle yolcu kabul etmiyor.

ÇİN, NÜKLEİK ASİT TESTİ İSTİYOR

Corona virüs salgınının başladığı ülke olan Çin ise yurtdışından ülkeye yolcuların sıkı denetimden geçirmek için önlemleri arttırdı. Buna göre Çin'e gitmek isteyen yolcular uçuştan önceki 3 gün içerisinde yurtdışındaki Çin Halk Cumhuriyeti misyonlarının uygun gördüğü kurumlarda nükleik asit testi yaptırma zorunluluğu getirdi.

Çinli vatandaşların ise 'WeChat' isimli uygulama üzerinden gerekli onayı almaları, yabancı yolcuların ise uçuş öncesinde bir sağlık durumu beyannamesi almak için negatif test sonuçlarıyla birlikte bulundukları ülkelerdeki Çin Halk Cumhuriyeti misyonlarına başvurmaları zorunluluğu bulunuyor. Yolcular ayrıca uçuştan önceki 48 saat içerisinde nükleik asit testinin yanı sıra IgM antikor testi (serum IgM antibody test) yaptırmaları isteniyor.

Yolcular ülkeye girişte ve dönüşte Çin Halk Cumhuriyeti makamlarınca gösterilen otellerde, kendi bütçeleriyle 7 günü Çin yerel makamları tarafından belirlenen pandemi otelleri/merkezlerinde; 7 günü tercihen 5’inci günde yapılan testin negatif çıkması halinde ev karantinası olacak şekilde, 14 gün zorunlu karantinaya giriyor. Karantina süresi sonunda PCR Testi tekrarlanıyor. Yolcular, Çin’e varışları akabinde en az 3 nükleik asit testine tabi tutulurken, yolcular karantinaya ilaveten 7 gün daha tıbbi müşahedede tutuluyor.

Tarsus’ta "Kasım Ayı-Sahabe Ayı" programı düzenlendi

Zonguldak’ta dış ticareti güçlendirecek rıhtım yatırımı tamamlandı

Çin ve Japonya arasındaki 'Tayvan' gerilimi artıyor

Gine Bissau'da General N'Tam ülkenin yeni cumhurbaşkanı ilan edildi

Ordu’da arıcılara yönelik eğitim programı düzenlendi

Sinop'ta uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama

Palandöken’de kış sezonu öncesi güvenlik ve tedbir toplantısı yapıldı

Malatya'da 2 otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Rus ordusu Vasyukovka yerleşim birimini ele geçirdi

Gaziantep’te haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 şüpheli yakalandı

Macron'dan "gönüllü askerlik" açıklaması

Antalya’da 273 bin TL’lik sahte parayı piyasaya sürmeye çalışan 5 kişi yakalandı

Maduro'dan Hava Kuvvetlerine "hazır olun" talimatı

Isparta’da uyuşturucu suçlarından aranan 3 şahıs yakalandı

Gazze'de alıkonulan 5 Filistinli esir serbest bırakıldı

Giresun’da drift atan sürücü yakalandı: Şahsa 83 bin TL ceza kesildi

BM: Sudan'da insani kriz büyüyor

Eski Peru Devlet Başkanı Vizcarra'ya hapis cezası

Malatya'da torbacı operasyonu: 6 gözaltı

ABD'de 6 büyüklüğünde deprem

Ordu'da 170 adet altın bilezik çalınan şüpheli Diyarbakır’da yakalandı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Orhan: Kitap fuarı gibi etkinlikler kültüre ve medeniyete değer katıyor

Konya’da “Geleceğe Nefes” için 15 bin fidan toprakla buluşturuldu

Konya'da “Filistin’i Anlamak ve Anlatmak” temasıyla çalıştay düzenlendi

Hatay Valiliği: “depremzedenin konteynerden tahliye edildiği” iddiaları gerçeği yansıtmıyor

Fransız sağlık yetkilileri: Kuş gribi Covid'den daha kötü bir pandemi riski taşıyor

Eskişehir merkezli 4 ilde DAİŞ operasyonunda 16 tutuklama

Endonezya'da sel felaketi: 49 ölü, onlarca kayıp

Mardin’de ölü bulunan aileye ilişkin 1 gözaltı daha

Dominik Cumhuriyeti hava üslerini ABD’ye açtı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Tarsus’ta "Kasım Ayı-Sahabe Ayı" programı düzenlendi

Zonguldak’ta dış ticareti güçlendirecek rıhtım yatırımı tamamlandı

Çin ve Japonya arasındaki 'Tayvan' gerilimi artıyor

Gine Bissau'da General N'Tam ülkenin yeni cumhurbaşkanı ilan edildi

Ordu’da arıcılara yönelik eğitim programı düzenlendi

Sinop'ta uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama

Palandöken’de kış sezonu öncesi güvenlik ve tedbir toplantısı yapıldı