• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,18% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5943,69% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9579,44% -0,27

Şeyh Ali Karadaği: Gazze'ye saldırıları önlemek için her türlü çaba gösterilmeli

08 Ekim 2024, Salı 15:49
08 Ekim 2024, Salı 15:49
Şeyh Ali Karadaği: Gazze
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Şeyh Ali Karadaği, "Gazze'ye yönelik saldırıları önlemek için askeri ve maddi her türlü çabanın gösterilmesi gerekiyor." dedi.

Aksa Tufanı'nın 1'inci yılına dair İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) değerlendirmelerde bulunan Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Şeyh Ali Karadaği, Gazze'ye saldırıları önlemek için her türlü çabanın gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Sözlerine "Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Hamd, Allah'a mahsustur. Salat ve selam, Allah Resulüne, ailesine, ashabına ve ona tabi olanlara olsun." ifadeleriyle başlayan Şeyh Ali Karadaği, "Kardeşlerim, alimler Aksa Tufanı'nın yıldönümünü anmaya karar verdiler. Gazze'de gerçekleşen ve tarihin benzerini görmediği toplu katliamı, yıkım ve soykırımı, bu Nazizm ve ırkçılığı, bu aşırı acımasızlığı anmayı kararlaştırdılar. Biz, Dünya Müslüman Alimler Birliği ve Filistinli alimler heyetleri olarak 10 gün boyunca bu anmaları düzenliyoruz. Hepimizin bu anma etkinliklerine imkânlarımız ölçüsünde katılması gerekiyor" dedi.

"Müslüman liderler kendi sorumluluklarını yerine getirmeli"

Şeyh Ali Karadaği, "Biz, birlik olarak bu yıl içinde konferanslar düzenleyerek elimizden geleni yapmaya çalıştık elhamdülillah. Seminerler, bildiriler, fetvalar ve İslam ümmeti ile Arap dünyasına dokuz öneri sunduk. Gazze'deki mazlum halkımıza yönelik yardım çalışmaları yaptık. Ancak sunduğumuz her şey ve yapılan fedakarlıklar, toplu katliam karşısında yetersiz kaldı." ifadelerini kullandı.

Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik katliamının durdurulması adına Müslüman liderlere kendi sorumluluklarını yapmaya, ekonomik ve diplomatik boykot konusunda üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeleri çağrısında bulunan Şeyh Ali Karadaği, "Bu, onların görevidir. Bir yıldır dökülen kan ve gördüğümüz ahlaksızlıklar yeterli değil midir? Bu suçlar, bizim ve sizin vicdanlarınızı harekete geçirmek, ekonomik ve diplomatik boykot için yeterli değil midir? Saldırıları önlemek için askeri ve maddi her türlü çabanın gösterilmesi gerekiyor. " şeklinde konuştu.

"Gazze'deki kardeşlerimizi tüm imkanlarla desteklemeliyiz"

"Halkların ise bütün imkanlarıyla, güçleriyle ve gösterileriyle harekete geçmeleri gerekiyor." diyen Şeyh Ali Karadaği, "Aynı şekilde, Arap ve İslam halkları ile vicdan sahibi herkes, bu saldırıyı durdurmak ve kınamak için yapabilecekleri tüm yöntemleri kullanmalıdırlar. Bu zalim ve suçlu saldırıyı durdurmak ve kınamak için harekete geçmelidirler. Aynı şekilde Gazze'deki kardeşlerimizi tüm mali, maddi ve ekonomik imkanlarla desteklemeliyiz. Medya mensupları ve davetçilerin de üzerlerine düşen sorumluluklarını yerine getirmeleri gerekir. Tüm hatip kardeşlerimden verdikleri vaaz ve hutbeleri, ümmeti mali, ekonomik ve askeri cihada yönlendirmek için bu suçlara ayırmalarını istiyoruz." dedi.

"İşgalciler Gazze ve Batı Şeria ile yetinmedi, Lübnan'a yöneldi"

Şeyh Ali Karadaği, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Bir yıl boyunca süren suçlar ve aynı zamanda bu şerefli direniş, tüm bu güçlere karşı durmayı başardı. Önceki duruşlarımızdan daha güçlü bir duruş sergilememiz gerekiyor. Hepimiz, alimler, medya mensupları, askeri liderler, yöneticiler olarak görevimiz büyük. İşgalciler Gazze ve Batı Şeria ile yetinmedi, Lübnan'a yöneldi. Bu nedenle bu saldırıya karşı durun, Gazze ve Batı Şeria'daki kardeşlerinizle olun. Aynı zamanda mazlum, mağdur ve direnişçi kardeşlerinizin yanında olun. Bu, sizin görevinizdir, kıymetli kardeşlerim. Allah aşkına, her biriniz bulunduğunuz yerde görevinizi yapın. Allah'ın Selamı ve rahmeti üzerinize olsun." (İLKHA)

Gazze için ABD, Katar, Mısır ve Türkiye cuma günü masada

Antalya’da yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi

Almanya’da 50 milyar euroluk silah alımı paketi Meclis’ten geçti

İzmir açıklarında 79 düzensiz göçmen yakalandı

Afyonkarahisar’da araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Zeytinburnu'nda bir bina kısmen çöktü: 3 araç kullanılamaz hale geldi

HÜDA PAR heyetinden Gökçeli (Talwarı) Köyü Derneğine ziyaret

AB’den Rusya’nın gölge filo tankerlerine yaptırım

Bingöl’de camiler çocuk sesleriyle şenlendi

Bingöl Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinden Filistin için anlamlı bağış

Kahramanmaraş’ta 1288 sentetik ecza hapı ele geçirildi

BMGK, Venezuela'nn talebi üzerine acil toplantı kararı aldı

Ramanlı: Bütçe açığı borçlanmayı, borçlanma faizi, faiz ise yoksulluğu büyütmektedir

Posta ve hızlı kargo taşımacılığında gümrük işlemlerine yeni düzenleme

Trump, Senegal ve Fildişi Sahili vatandaşlarının ABD'ye girişini yasakladı

Hakkında 90 yıl hapis cezası bulunan hükümlü İstanbul’da yakalandı

ABD’de özel bir jet piste çakıldı: 5 ölü

Rusya: Sözde barış güçleri, Rusya Silahlı Kuvvetleri için meşru hedef haline gelecek

Kurtulmuş’tan Güney Kore’ye Filistin çağrısı: Tarihin doğru tarafında yer alın

Konya-İstanbul YHT Hattı 11 yılda 13 milyon yolcuya hizmet verdi

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir Gaziantep'te basınla bir araya geldi

Peskov, Türkiye'nin Rusya'ya S-400 sistemlerini iade edeceği iddialarını yalanladı

OGM ülke genelinde orman denetimlerini sürdürüyor

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir Gaziantep'te çeşitli ziyaretlerde bulundu

Bakan Fidan, Gazze konulu toplantıya katılmak üzere ABD'ye gidiyor

Gaziantep'te haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 kişi yakalandı

IHO EBRAR, Etiyopya'da su kuyusu açtı, ekmek ve sıcak yemek dağıttı

Adıyaman'da aranan 3 şahıs yakalandı

Gaziantep'te kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Almanya: Ukrayna'ya destek için dondurulan Rus varlıkları kullanılmalı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze için ABD, Katar, Mısır ve Türkiye cuma günü masada

Antalya’da yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi

Almanya’da 50 milyar euroluk silah alımı paketi Meclis’ten geçti

İzmir açıklarında 79 düzensiz göçmen yakalandı

Afyonkarahisar’da araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Zeytinburnu'nda bir bina kısmen çöktü: 3 araç kullanılamaz hale geldi

HÜDA PAR heyetinden Gökçeli (Talwarı) Köyü Derneğine ziyaret