• BIST 100

    9356,04%-1,26
  • DOLAR

    38,77% 0,04
  • EURO

    44,08% 0,52
  • GRAM ALTIN

    4201,78% 1,92
  • Ç. ALTIN

    6731,05% 1,32

Sezai Karakoç, memleketi Diyarbakır’da unutulmadı

GÜNDEM 18.11.2022 14:15:03 0
Sezai Karakoç, memleketi Diyarbakır’da unutulmadı

Sezai Karakoç, memleketi Diyarbakır’da unutulmadı

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediyesi’nin ’Diriliş’ şairi Sezai Karakoç’un vefatının yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği özel anma programına katıldı.
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Diyarbakırlı ’Diriliş’ şairi Sezai Karakoç’un vefatının yıl dönümünde özel anma etkinliği düzenledi. Anma programı, Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde ’Ben Bir Diriliş İşçisiyim Sezai Karakoç Dokümantasyon Sergisi’ ile başladı. Vali ve beraberindekiler sergisinin açılış kurdelesini kestikten sonra eserleri inceleyerek bilgi aldı.
Serginin ardından açılış konuşmasını yapan Vali Su, çok önemli bir etkinliği yapmanın huzurunu yaşadığını söyledi. Yaşadığımız toprakların birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirten Vali Su, “Sezai Karakoç, medeniyetimizin ortaya çıkardığı, bu topraklarda yetişmiş, önemli bir fikir, düşünce insanı, yazar, şair idealleri olan mefkuresi olan bir şahsiyet. Sezai Karakoç üstat gençliğe yatırım yapmak, gençliği diriltmek, onlara ideal aşılamak için hayatını vakfetmiş bir insan. Bu anlamda hayatına birçok eserler sığdırmış, külliyat oluşturmuş bir şahsiyet. Hem hayatında bir şeyler yapmanın, gençliğe, yeni nesle, insanlara bir şeyler yapabilmenin hep sızısını içerisinde hissetmiş ve bu anlamda çalışmalarını gerçekleştirmiş. O diriliş insanı. O bizim medeniyetimize en önemli ivme kazandıran şahsiyetlerden bir tanesi. Diyarbakır şehrimize de onunla önemli bir kimlik kazandırıyoruz. Diyarbakır’ımız onu yetiştirmiş, o da Diyarbakır’ımızı. Bu anlamda da önemli bir şahsiyet” dedi.

Karakoç’un önemli çalışmalara imza attığını kaydeden Vali Su, şunları dile getirdi:
“Sezai Karakoç üstat bu topraklarda doğmuş, bu toprakların mayasıyla yoğrulmuş, kültürüyle yetişmiş İslam, Müslüman dünyamızın yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerden birisi olmuştur. Onun ortaya koyduğu fikirler, yazdığı kitaplar, şiirler, edebiyat dünyamıza kazandırdığı eserler her biri dün olduğu gibi dün gibi bugün de bize ışık tutmaya devam ediyor. Onun fikirlerinden aldığımız ilhamla yolumuz aydınlanıyor. Bu yaptığı hizmetlerle hakikaten ölümsüzlüğe imzasını atmış bir şahsiyettir. Eserleriyle, şiirleriyle, yazılarıyla aramızda yaşamaya devam ediyor. Onu anlamak onun mefkuresini, onun ideallerini iyi özümsemek, iyi anlamak, bizi geleceğe çok daha iyi hazırlayacaktır. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum”.
Açılış konuşmasının ardından sanatçı İbrahim Sadri, Sezai Karakoç anısına şiir dinletisi gerçekleştirdi. Programa AK Parti Milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker, Ebubekir Bal, MKYK üyeleri Alaattin Parlak, Abdurrahman Kurt, Genel Sekreter Abdullah Çiftçi, Dicle Üniversitesi Rektörü Mehmet Karakoç ve sanatseverler katıldı.
[gallery ids=',60848,60849']

HÜDA PAR'dan Filistinli esirlerle ilgili açıklama: Zulme karşı acilen harekete geçilmeli

Öğretmenlerden "Renklerin Ardında Gazze" atölyesi

Gazeteci-Yazar Tercan: Gazze sadece direnmiyor, insanlığa rehberlik ediyor

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı'dan Bursa basınına ziyaret

50 yılı aşkın tekerlekli sandalyeye mahkûm Ata Elkatmış: Hayatta kalmanın en iyi yolu Allah’a şükretmektir

HÜDA PAR Kayapınar İlçe Teşkilatı'ndan İLKHA'ya ziyaret

İnternet altyapısındaki ihmallerden Genç ilçe halkı mağdur

Gazze'de şehit sayısı 54 bine yaklaştı

Batman’ın İlk Kadın Yazarı Sasonlu Meryem Avcı, Öğrencilerle Buluştu

Siyonist rejim Filistinlileri "sistematik biçimde" canlı kalkan olarak kullanıyor

Gümrük kapısında uyuşturucu operasyonu: 691 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Bingöl’de kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Bingöl'de hırsızlık zanlısı yakalandı

Davet ve Gençlik Hareketi "Gençlik Buluşması" ve "Diyarbakır'ın Fethi" programları düzenleyecek

Umre ödüllü bilgi yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Gazze'deki savaş suçları için Peru'da soruşturma başlatıldı

Gaziantepliler: Boykot durmamalı, devam etmeli

Umut Kervanı'nda çocukların bayramlık sevinci

Ruhi Fattuh: Mescid-i Aksa'nın kapılarını Yahudilere açmak savaş ilanıdır

Katliam sürüyor: Siyonist rejimin Gazze'ye son saldırılarında 15 şehit

Şırnak'ta ticari araç şarampole yuvarlandı: 3 ölü 3 yaralı

Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

BM: İki devletli çözüm için haziran konferansı tarihi bir fırsat

"Huzur İstanbul" uygulamasında 1035 gözaltı

Siyonist rejimin yeni yalanı: Gazeteci değil, HAMAS savaşçısıydı

Besiciler girdi maliyetlerinin yüksek olmasından şikayetçi

Gaziantep'te düzensiz göçmen operasyonu: 4 gözaltı

Washington'da siyonist elçiliğe saldırı sonrası alarm: Güvenlik önlemleri artırıldı

Umut Kervanı'ndan kurban çağrısı: Vekaletlerinizi gönül rahatlığıyla bize emanet edin

Haiti'de silahlı saldırı: 50 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ