-
BIST 100
15997,98%-1,78
-
DOLAR
44,18% 0,15
-
EURO
50,66% -0,53
-
GRAM ALTIN
7224,79% 0,27
-
Ç. ALTIN
11622,08% -1,19
Siber tehdide 7/24 takip
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Siber tehdide 7/24 takip
Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM) bünyesindeki Siber Füzyon Merkezi; Siber Tehdit İstihbarat Merkezi, Siber Operasyon Merkezi ve Zararlı Yazılım Analiz Laboratuvarı olmak üzere 3 ana birimden oluşuyor. Siber Tehdit İstihbarat Merkezi’nde, bir siber olay meydana gelmeden önce, o tehdidin istihbaratı elde ediliyor. Güvenlik birimlerine istihbarat verileri bildiriliyor ve saldırının başlamadan engellenmesi sağlanıyor. 7/24 görev yapan merkezde siber saldırının hangi kaynaktan hangi kaynağa yapıldığı analiz ediliyor. Hem dünyadaki siber trafik hem de Türkiye’deki trafik bu merkezden takip ediliyor.
SÜRÜ İHA’DA GECİKME YOK
Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Prof. Dr. İsmail Demir ve STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, merkezde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Döner kanatlı ve sabit kanatlı İHA’ların GPS olmayan ortamlarda görev yapmasını amaçlayan KERKES projesi ile İHA’ların sürü şeklinde hareket etmesi için başlatılan çalışmalara değinen Güleryüz, “Sürü İHA projesinde takvimde gecikme yok, farklı konseptlerin geliştirilmesi doğa ve diğer şartlara uyarlı olacak şekilde devam ediyor” dedi. Başkan Demir de geleceğin harekat ortamında, sürü kavramının bütün insansız sistemleri içine alacak, onların koordinasyonunu sağlayacak bir yazılım/akıllı sisteme evrilmesini beklediklerini söyledi. Demir, “O yüzden sadece sürü İHA çalışması değil, tüm sistemler için program tasarımlarının ona göre yapılmasını bekliyoruz. GPS bağlı olarak konumlama ile ilgili başka bir tercihiniz yoksa bir anda operasyon ortamında şaşkın şekilde kalıyorsunuz. Onu önlemek için KERKES projesi de önemli” dedi.
UZAKTAN ÇALIŞANLARA YOĞUN SALDIRI VAR
Siber Füzyon Merkezi’nde dünya üzerinde farklı noktalarda kurulan “HoneyPot” ağı ile son dönem saldırılarının tespit edilmesi sağlanıyor. Sosyal medya üzerinden yapılan saldırılar için de çalışma yapılıyor. Saldırıların belli siyasi gelişmeler üzerine yapıldığına dikkat çeken yetkililer, “Örneğin Afrin Harekatı öncesinde, bir saldırı tespit ettik ve ilgili birimlere raporladık. Bu saldırıların komşu ülkelerden geldiğini belirledik. Son dönemde ise pandemiden dolayı, uzaktan erişim uygulamalarını barındıran firma ve kurumlara yoğun saldırı olduğunu söyleyebiliriz” dedi.
Karapınar’da anaokulu için protokol imzalandı
Gaziantep'te halı fabrikası işçilerinden ücret tepkisi: Hakkımızı alana kadar mücadele edeceğiz
Mersin’de trafik güvenliği denetimi
Ağrı'da sismik izolatörlerin kullanıldığı 270 yataklı hastanenin inşası sürüyor
Elazığ Umut Kervanından onlarca aileye nakdi yardım
Akademisyen Ceylan: İran-ABD ve israil savaşı başka ülkelere yayılırsa üçüncü dünya savaşı olur
Vergiler konut satışlarını durma noktasına getirdi!
Beyaz Saray'da İran savaşı çatlağı: Trump'ın ekibi arasında görüş ayrılığı
Müftü Çiçek: Ramazan fırsat ayıdır, gafletle geçirilmemeli
Diyarbakır'da konut satışları bir ayda yüzde 31 arttı
Batman'da aranan 4 şüpheli operasyonla yakalandı
Gaziantep’te itikaf bereketi: İnsan hem huzur hem de rahatlama buluyor
Ramazanda tandır mesaisinde kadınlar hem çalışıyor hem evine destek oluyor
Gaziantep'te konut satışlarında artış yaşandı
Özer: Müslümanlar, Kudüs'ün hürmetinin ihlal edilmesine karşı mutlaka ses vermeli
İşgal altındaki toprakların kuzeyi füzelerle vuruldu: En az 80 siyonist yaralandı, yüzlerce ev yıkıldı
Şanlıurfa’da ‘Huzur-63’ uygulamasında 78 aranan şahıs yakalandı
Ara tatil ve bayram trafiği için uyarı: Uykusuz ve bakımsız araçla yola çıkmayı!
Mersin’de uyuşturucu operasyonlarında 351 kişi yakalandı
Hükümlü ve tutuklulara bayram nedeniyle açık görüş izni
Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ve kaçak ürün operasyonu: Bir kişi tutuklandı
HAMAS, Hollanda ve İzlanda'nın siyonist rejim aleyhindeki davaya katılımını memnuniyetle karşıladı
HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz’dan Dünya Kudüs Günü’ne katılım çağrısı
2026 YDUS başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’tan TDV’nin 51'inci kuruluş yıl dönümü mesajı
Olayların başlangıcından bu yana Rusya ile ABD arasında ilk kritik görüşme
Öğrenciler için hazırlanan ara tatil etkinlik kitapları erişime açıldı
HÜDA PAR'lı Başkan Özhan, öğrencileri iftar sofrasında buluşturdu
SGK’dan "650 bin kişinin emekliliği iptal edildi" iddialarına yanıt
Emeklilerin Ramazan Bayramı ikramiye ve maaş ödemeleri yarın başlıyor
Yükleniyor






