-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,00
-
EURO
51,26% 0,00
-
GRAM ALTIN
6385,98% -0,31
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Sigara alışkanlığını sağlıklı hayat merkezi sayesinde bıraktı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Şanlıurfa’da yaklaşık 35 yıldır sigara kullanan Muharrem Öncül, Sigara Bırakma Polikliniğinde tedavi olarak sigarayı bıraktı.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Eyyübiye, Haliliye 1 No’lu Bamyasuyu, Akçakale ve Viranşehir ilçelerinde bulunan toplam 5 Sağlıklı Hayat Merkezi, mesai saatleri içerisinde ücretsiz sağlık hizmetleri veriyor.
Şanlıurfa’da sağlıklı hayat merkezlerinde yer alan sigara bırakma poliklinikleri, bağımlılıkla mücadelede önemli bir katkı sağlıyor.
Sigara bağımlılığı ile uzun yıllardır mücadele eden 50 yaşındaki Muharrem Öncül, bu hizmetlerden yararlanarak sağlığına kavuştuğunu belirtti.
Öncül, yaklaşık 35 yıldır sigara kullandığını ve uzun süredir bırakmak istemesine rağmen cesaret edemediğini ifade etti. Daha önce birçok kez denemesine rağmen başarısız olduğunu belirten Öncül, sağlıklı hayat merkezinde yer alan sigara bırakma polikliniği sayesinde sigarayı bırakmayı başardı.
Polikliniğe başvurmasının ardından uzman doktorlarla görüşmeler yaptığını belirten Öncül, kendisine özel bir sigara bırakma planı hazırlandığını ve bu süreçte ilaç tedavisi uygulandığını söyledi. İlaç desteğiyle yaklaşık 6 aydır sigara kullanmadığını belirten Öncül, sigarayı bıraktıktan sonra hayat kalitesinin arttığını dile getirdi.
“Sigarayı bıraktıktan sonra daha rahat nefes alıyorum”
Sigarayı bırakmadan önce yürümekte zorlandığını, merdiven çıkarken nefes darlığı yaşadığını ve sürekli öksürdüğünü belirten Öncül, “Bu şikayetlerim sigarayı bıraktıktan sonra büyük ölçüde azaldı. Artık daha rahat nefes alıyorum, yürürken zorlanmıyorum ve merdivenleri kolaylıkla çıkabiliyorum.” dedi.
Öncül, bu süreçte doktorların ve sağlık çalışanlarının kendisine büyük destek verdiğini ifade ederek, “Karbonmonoksit ölçümlerimiz yapıldı, tahlillerimiz gerçekleştirildi ve süreç boyunca yaşayabileceğimiz zorluklar anlatıldı. Düzenli takiplerle bu süreci çok daha kolay atlattım.” diye konuştu.
Sigara bırakma konusunda tereddüt yaşayanlara seslenen Öncül, “Eğer sigarayı bırakmak istiyorsanız ve nereden destek alacağınızı bilmiyorsanız, sağlıklı hayat merkezlerindeki sigara bırakma polikliniklerine başvurabilirsiniz.” diyerek bu hizmetlerin bağımlılıkla mücadelede büyük bir fırsat sunduğunu vurguladı. (İLKHA)
İşgal ordusu Lübnan'da fosfor bombası kullandı
MİT Başkanı Kalın, HAMAS heyetiyle görüştü
Hakkari'de eğitime bir gün ara verildi
Siirt’te bıçaklı ve sopalı kavga: 1’i ağır 2 yaralı
İran'dan savaşta yeni strateji
Şanlıurfa’da iş yerine uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama
Pakistan'dan Hindistan'a " İndus Suları Anlaşması'nı uygulayın" çağrısı
Adıyaman’da sele kapılan 4 kişi ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı
Ağrı Dağı’nda tipiye yakalanan dağcılar için ekipler harekete geçti
Şanlıurfa’da sağanak sonrası sel: Evleri su bastı
İran: Enerji santrallerimize saldırı olursa bölgedeki tüm enerji santralleri hedefimiz olur
Bangladeş'te otobüs ile tren çarpıştı: 12 ölü, 26 yaralı
Erzurum'da kontrolden çıkan otomobil şarampole uçtu: 2 ölü, 5 yaralı
Fatih’te 2 bina çöktü: Enkaz altından kurtarılan bir kişi hayatını kaybetti
İkinci ara tatilinin ardından 18 milyon öğrenci ders başı yapacak
Sivas'ta zincirleme trafik kazası: 1 ölü, 5 yaralı
Rusya-Ukrayna savaşında son durum
İran: ABD-israilin sivilleri hedef aldığı saldırılarda 210 çocuk şehit oldu, 1510 çocuk yaralandı
Batman’ın Buluşma Noktası Petrolcity AVM Rekor Kırdı
Yunanistan'da çiftçilerden protesto
HÜDA PAR Mardin İl Başkanlığı teşkilatla bayramlaştı
İran Kızılayı: ABD ve israil saldırılarında 81 bin 365 sivil birim hedef alındı
Isparta'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı
Slovenya'da genel seçim heyecanı
Diyarbakır’da Yeniköy Mezarlığı çamur deryasına döndü
Diyarbakır’da trafik kazası: 4 yaralı
HÜDA PAR'dan Elâzığ'da bayramlaşma programı
Diyarbakır sağanağa teslim: Altyapı yine sınıfta kaldı
Kabine yoğun gündemle toplanacak
Fransa'da halk yerel seçimler için sandık başında
Yükleniyor







