EKONOMİ 25.05.2023 17:25:09 0

Sigortacılıkta yapılan hatalar anlatıldı

Sigortacılıkta yapılan hatalar anlatıldı
Haberi Sesli Oku

Sigortacılıkta yapılan hatalar anlatıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Nart Sigorta iş birliğinde, “Sigortacılıkta Yapılan Hatalar, Sanayi Risklerinin Yönetimi ve Reasürans Dünyasındaki Gelişmeler” Konulu webinar toplantısı gerçekleştirildi.
Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Nart Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Levent Nart, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkan Yardımcısı Fatma Ebru Gençosmanoğlu, Milli Reasürans Genel Müdür Yardımcısı Vehbi Kaan Acun, Nart Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Eda Okur Güner ve bölgedeki meslek odalarının üyelerinin katıldığı toplantıda, farklı rizikolardaki hasar senaryolarına, kurumsal ve teknik önlemler ile risk yönetimine dikkat çekilerek yapılacak çalışmalar ele alındı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, deprem sonrasında yaşanan sorunlarla ilgili SDDK olarak, gerek depremle ilgili, gerekse sigorta sektörünün büyütülmesiyle alakalı; sigortayı odağına alan, depremden çıkartılan dersleri ortaya koyan bir yol haritasını hazırlayıp raporlayarak ilgili mercilere sunacaklarını ifade ederek, “Sigorta konusu Türkiye ekonomisi için, finansal sürdürülebilirlik, tasarruf, fon için ve iş insanlarının yatırımlarının korunması için stratejik bir sektör olarak görülmeli, bu noktada gereken her türlü destek verilmeli ve sigorta oranı artırılmalıdır. Bu konuda sanayi odalarımız ve ticaret odalarımızla iş birliği içerisinde hareket ederek, şuur oluşturmaya ve elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.
GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de yaptığı konuşmasında, bölgede yaşanan depremin yaralarını hep birlikte sarmaya devam ettiklerini belirterek, “Maalesef bölge sanayimiz yaşanan depremden büyük hasar aldı. Depremden zarar gören firmaların zararının karşılanması konusunda sorunlar da yaşadık. Poliçe yapılırken risk analizlerinin doğru yapılmaması ve poliçede yer alan klozların eksik ve teminat miktarlarının düşük tutulması gibi sorunlarla karşı karşıya kaldık. Bu noktada öncelikle yapıcı ve pozitif bir yaklaşımın olması gerekiyor. 11 il için depremin etkisinin üzerinde bir risk algısıyla yaklaşılmaması ve buna bağlı olarak maliyetlerin yüksek tutulmamasını istiyoruz. İşletme sahipleri olarak da öncelikle sigortalılık oranını artırmalı ve sigorta yaptırırken poliçe oluşumunu, klozların işletmemize uygunluğunu, teminat bedellerinin oluşabilecek bir hasarı karşılayıp karşılayamayacağını tam olarak göz önünde bulundurmalıyız” dedi.
Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç da, depremden etkilenen illerdeki firmaların yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, “Yaşadığımız bu zorlu süreçte sigorta sektörünün bir sisteme oturtulması gerekiyor. Sigorta şirketleri poliçe yaparken oluşumdışında olan kısımları da önceden söylemeli. Hasar olduktan sonra oluşum dışı konuları öğrenmenin bir faydası yok ve bu büyük mağduriyetlere sebep olabiliyor. Bir de sigorta şirketleri sektör ve firma farkı yapmadan sigorta yapmalılar. Maliyetler de maalesef çok yüksek” diye konuştu.
Toplantıda daha sonra, SEDDK Başkan Yardımcısı Dilek Sakallıoğlu, Milli Reasürans Genel Müdür Yardımcısı Vehbi Kaan Acun, Nart Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Eda Okur Güner de katılımcılara; sigorta ve reasürans dinamiklerini algılamak ve anlamak, gelecekteki doğal afetlere ve sanayi tesislerimizde doğacak olumsuzluklara dünden daha hazırlıklı olmak konularında bilgi vererek, görüş ve önerilerini paylaştı.
Düzenlenen toplantı soru cevap bölümüyle sona erdi.

Tsunaminin önümüzdeki iki saat içinde Şili'nin Antarktika üslerine ulaşması bekleniyor

Malatya'da sağanak yağış nedeniyle caddeler su birikintileri ile doldu

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için tercihler başladı

Batman’da süne ile mücadele devam ediyor

Arjantin açıklarında  7,4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

MTB Başkanı Özcan: Zirai don felaketi nedeniyle kayısı üretimi büyük zarar gördü

RTÜK’ten Sultan 2. Abdülhamid’e yönelik ifadelere inceleme

Göral: Aileyi ifsat edici programlara son verilmeli

Isparta’da yolcu midibüsü devrildi: 16 yaralı

Diyarbakır'da çatının uçması kameraya farklı bir açıdan yansıdı

Mevsim geçişlerinde en çok rastlanan alerjik vakalara dikkat!

Güney Sudan'da toplumsal şiddet: 15 ölü, 16 yaralı

Dr. Ömür: Türkiye'de kaza oranları yüksek, ilk yardım hayati önem taşıyor

Kütahya'da 4,2 büyüklüğünde deprem

Kızılhaç: Gazze'de insani destek tamamen çökme eşiğinde

Küresel gıda fiyatları son 2 yılın en yüksek seviyesinde

Bakan Tekin: Gençlerimizi değerlerle donanımlı yetiştiriyoruz

Mardin’de "Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı" yapıldı

Satılan at, 10 km kat edip İnguşetya'da Müslüman sahibine geri döndü

İletişim Başkanı Altun’dan CHP’ye tepki: Cambaza bak taktiğiyle gündem saptırılıyor

Yeni teknoloji bin yıllık tartışma: Geçmişten günümüze yapay zekâ

Dünya birincisi hafızdan Batman’da Kur’an ziyafeti

Ticaret Bakanlığı nisan ayı dış ticaret verilerini açıkladı

İstanbul’da tarıma güçlü destek

Battalgazi'de mahallelerin çehresi değişiyor

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Engin: Ahlaki değerlerimiz tehdit altında

BM: Gazze sakinleri gıda ve içme suyuna erişimden neredeyse tamamen mahrum bırakıldı

Aynı anda 4 araca radar cezası kesebilen cihaz

İtalya vize randevuları ile ilgili resmi açıklama

Gündüz kuşağı programlarının durdurulması çağrısı yapıldı: Aile yapısı tehlikede!

Yükleniyor