Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2024 yılı sağlık hizmetleri istatistiklerini açıkladı

Tarih: 21.01.2025 15:24 Güncelleme: 21.01.2025 15:24
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2024 yılı sağlık hizmetleri istatistiklerini açıkladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2024 yılı boyunca toplam 1 milyon 245 bin 327 kişiye sağlık hizmeti verdi.

Bu rakam, hastanenin bölgede sağlık hizmetlerinin kapsamını ve etkisini gösterirken, aynı zamanda sağlık sistemindeki yoğun talebin bir göstergesi olarak öne çıkıyor.

Yoğun tedavi süreci ve ameliyatlar

Verilere göre, hastanede 28 bin 963 kişi yatarak tedavi gördü. Yatan hastalar arasında, çeşitli sağlık sorunlarıyla mücadele edenler ve uzun süreli tedavi gereksinimi olan hastalar yer aldı. Aynı zamanda, hastanede 26 bin 21 ameliyat gerçekleştirildi. Bu ameliyatların çeşitliliği, hastanenin her alanda sağlık hizmeti sunduğunu ortaya koyuyor.

Anjiyo işlemleri ve doğumlar

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan anjiyo işlemleri de önemli bir yer tutuyor. 2024 yılı boyunca bin 162 anjiyo işlemi gerçekleştirildi. Bu, hastanenin kardiyolojik hizmetlerindeki etkinliğini ve kalp hastalıklarıyla mücadeledeki önemli rolünü gözler önüne seriyor.

2024 yılında hastanede gerçekleşen doğum sayıları da dikkat çekici. Bin 911 normal doğum ve bin 342 sezaryen doğum yapıldı. Bu doğumlar, hastanenin kadın doğum ve pediatri alanlarındaki yüksek kapasitesini ve uzmanlığını yansıtıyor.

Evde sağlık hizmetleri

Evde sağlık hizmetleri de önemli bir hizmet olarak öne çıkıyor. 2024 yılı boyunca 2 bin 254 hasta evde sağlık hizmetlerinden faydalandı. Evde sağlık hizmetleri, özellikle yaşlılar, engelli bireyler ve hareket kabiliyeti kısıtlı hastalar için büyük önem taşıyor ve hastanenin bu alandaki çözüm odaklı yaklaşımını gösteriyor.

Siirt'in sağlık altyapısındaki gelişmeler

Bu veriler, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinin sağlık hizmetleri kapasitesinin ve kalitesinin arttığını, bölgedeki sağlık altyapısının daha da güçlendiğini gösteriyor. Hastane, yalnızca Siirt’e değil, çevre illere de hizmet vererek, sağlık alanında bölgesel bir öneme sahip olmayı sürdürüyor.

Sağlıkta kalite ve gelecek vizyonu

Hastane yönetimi, 2024 yılı verileri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, hizmet kalitesinin her geçen yıl daha da iyileştirileceğini vurguladı. Yeni projeler, modernizasyon çalışmaları ve uzman kadro ile gelecekte daha fazla vatandaşa sağlık hizmeti sunulması hedefleniyor. (İLKHA)

Avrupa ile İran arasında nükleer görüşmeler cuma günü Cenevre'de

Trump İran toplantısından sonuçsuz çıktı: Güvenlik Konseyi yeniden toplanıyor

Savaşın 7'nci günü: Siyonistlerin saldırıları, İran'ın misillemeleri sürüyor

Müslüman Kardeşler'den İran İslam Cumhuriyeti Rehberine destek mektubu

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu

Çin': israil uluslararası hukuku ihlal ediyor

ABD basını: israil Büyükelçiliği'nde tahliyeler başladı

ANFİDAP: Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

Yükleniyor