• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,65% 0,03
  • EURO

    46,93% 0,99
  • GRAM ALTIN

    4368,06% 1,60
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Siirt Fıstıkçılık Birimi bin 500 üzerinde bahçe denetledi: Hedef verimi arttırmak

02 Temmuz 2023, Pazar 01:05
02 Temmuz 2023, Pazar 01:05
Siirt Fıstıkçılık Birimi bin 500 üzerinde bahçe denetledi: Hedef verimi arttırmak
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siirt Fıstıkçılık Birimi bin 500 üzerinde bahçe denetledi: Hedef verimi arttırmak

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bünyesinde 2018 yılında kurulan Siirt Fıstıkçılık Birimi, 660 köy ziyaretinde bin 500 üzeri bahçeyi denetleyerek fıstık üretiminde verimliliği artırmayı hedefliyor.
Siirt’te ve bölgede fıstık üreticiliği yapan çiftçilerin yanlış sulama ve modern tarım teknikleri hakkında yeteri bilgiye sahip olamadıkları için fıstık verimliliğinden yeteri sayıya ulamadıklarını söyleyen Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, eksiklikleri gidermek ve üretimi artırmak için 2018 yılında Fıstıkçılık Birimi’ni kurduklarını söyledi.
Siirt fıstığının, çeşidinde Türkiye’de birinci olduğunu belirten Demirhan, 'Ülke genelinde Gaziantep fıstığı, üretiminde üçüncü sırada yer almaktadır. Siirt, 400 bine yaklaşan üretim alanına rağmen dönümden istediğimiz verimi alamamaktayız. Verimde düşüklüğümüz bulunmaktadır. Burada yetersiz sulama ve modern tarım tekniklerinin olması gerektiği gibi uygulanmamasından kaynaklanmaktadır. Teknik bilgi anlamında sahada, alanda eksikliklerimizi gördük ve biz çiftçilerimize, üreticilerimize ve teknik elemanlarımıza faydalı olması için 2018 yılında Türkiye’de bir ilk olan Siirt fıstıkçılık birimini kurduk' dedi.

'660 köy ziyaret edildi, bin 500’ün üzerinde bahçe denetlendi'
Bu aşamada öncelikle teknik elemanlarına alanda hem teorik hem pratik olarak yetişmelerini sağladıklarını dile getiren Demirhan, 'Gerek Gaziantep Araştırma Enstitüsüne düzenli olarak gönderdiğimiz ve aldırdığımız eğitimlerle gerek alanda hocalarımızın yaptığı ortak çalışmalarla önce teknik elemanlarımızı yetiştirdik. Daha sonra alana çıktık. 2018’den bu yana 5 tane yetişmiş ziraat mühendisi sürekli alanda aynı zamanda ilçedeki ziraat mühendislerimizi de yetiştirmektedirler. O günden hu güne yaklaşık olarak 660 köy ziyaret edildi. Bin 500’ün üzerinde bahçe denetlendi ve teknik olarak bilgilendirildi' diye konuştu.
50’nin üzerinde eğitim verdiklerini aktaran Demirhan, 'Bu eğitime katılan 2 binin üzerinde çiftçilerimiz Siirt fıstığı konusunda bilgilendirildi. Bizim aynı zamanda Siirt fıstıkçılık biriminizin alo hattı var. Bu hatta 3 binin üzerinde telefon geldi. Bu telefonlar sadece ilimizden değil bölgemizden, ülkemizden ve çok ciddi anlamda uluslararası telefonlar gelmektedir. Bu anlamda sadece ilimizde değil bölgemize ve ülkemize de katkı sağlamaktayız” şeklinde konuştu.

HAMAS: Gazze'de gıda ve ilaç iki milyondan fazla insana karşı silah olarak kullanılıyor

Türkiye’den Suriye'ye doğal gaz ihracatına başlıyor

Ambulans ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

14 kentte termometreler 40 dereceyi aştı

İzmir açıklarında 73 düzensiz göçmen kurtarıldı

Japonya, tarihindeki en yüksek sıcaklık değerlerini gördü

Şantiye kavgasının ardından işçilerin kaldığı konteynerler ateşe verildi

Güney Kore ile Polonya arasında 6,5 milyar dolarlık tank anlaşması

ABD-Hindistan tarife gerginliği F-35'leri vurdu

ABD'den nükleer denizaltı hamlesi

Adana'da eğitim uçağı düştü: 2 yaralı

Gaziantep'te "Gazze ölüyor, seccadeni al gel" temalı Gazze'ye destek etkinliği

Bakan Fidan HAMAS heyetini kabul etti

Gazze'de açlık sessizce can almaya devam ediyor

Dışişleri Bakanı Fidan, Al Sani ile görüştü

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Mücahitler Gazze'yi kanlarının son damlasına kadar savunmakta kararlıdır

"Bilginin tek başına insanlığa fayda getirmediğini en açık şekilde Gazze'de gördük"

Gaziantep'te temmuz ayında 973 aranan şahıs yakalandı

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Gazze'de iki ayda 1373 kişi yiyecek ararken katledildi

Elazığ'da takla atan otomobilde 2 kişi yaralandı

Araç seyircilerin arasına daldı: 2 ölü, 18 yaralı

Adana'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı

Çocuklar camide oyunlarla eğleniyor

İstanbul'da üçlü zirve sonrası ortak Gazze açıklaması

Doğrulama tuzağına düşmeyin!

Otomobil aydınlatma direğine çarptı: 1 yaralı

Elazığ'daki göçükte mahsur kalan işçi hayatını kaybetti

Batman'ın yeni ulaşım vizyonu: Turgut Özal Bulvarı yenileniyor

Otizmli çocuklar yeteneklerini sergiliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HAMAS: Gazze'de gıda ve ilaç iki milyondan fazla insana karşı silah olarak kullanılıyor

Türkiye’den Suriye'ye doğal gaz ihracatına başlıyor

Ambulans ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

14 kentte termometreler 40 dereceyi aştı

İzmir açıklarında 73 düzensiz göçmen kurtarıldı

Japonya, tarihindeki en yüksek sıcaklık değerlerini gördü

Şantiye kavgasının ardından işçilerin kaldığı konteynerler ateşe verildi