• BIST 100

    11294,48%2,23
  • DOLAR

    41,33% 0,21
  • EURO

    48,56% -0,32
  • GRAM ALTIN

    4902,38% 1,34
  • Ç. ALTIN

    7989,27% 0,65

Siirt-Kurtalan yolu hizmete açıldı

21 Nisan 2025, Pazartesi 07:53
21 Nisan 2025, Pazartesi 07:53
Siirt-Kurtalan yolu hizmete açıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 21,2 kilometrelik proje ile Siirt-Kurtalan arasındaki tek yolu bölünmüş yola dönüştürdüklerini kaydetti.

Projenin Ilısu Barajı’nın su tutmasıyla etkilenen Reşat Baysal Varyantı’nı ve 3 kilometre uzunluğundaki Havalimanı Bağlantı Yolu’nu kapsadığını belirten Bakan Uraloğlu, "Seyahat süresini 14 dakikaya düşürerek yıllık toplam 206 milyon lira tasarruf edeceğiz." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Siirt – Kurtalan Yolu ve Siirt Havaalanı Bağlantı Yolu Açılış Töreni’nde konuştu.

Siirt Çevre Yolu, Siirt Şehir Geçişi, Kozluk – Baykan Yolu, Batman – Beşiri – Kurtalan Yolu, Siirt – Tillo Yolu ve Küçüksu – Pervari Yolu gibi önemli projeleri tamamladıklarının altını çizen Uraloğlu, "57,2 kilometre uzunluğundaki Siirt-Eruh Yolu’nun 56,2 kilometresini sathi kaplamalı olarak bitirdik ve proje kapsamındaki Zarova ve Botan Köprülerini açtık. Küçüksu-Hizan-Pervari Yolu ile birlikte Botan Çayı üzerinde inşa ettiğimiz Türkiye’nin en uzun orta açıklıklı Beğendik Botan Köprüsü ile Pervari İlçesi'nin Bitlis ve Van'a güvenli ve konforlu ulaşımını sağladık. Bu köprümüz tedirginlikle geçilen Botan Çayı’nı tarihe gömdü ve üzerinde yapılan seyahati güle oynaya izlenen bir doğa seyrine dönüştürdü. Beğendik Köprüsü’nden açıldığı günden bu yana toplam 1 milyon 810 bin araç geçti." dedi.

Uraloğlu ayrıca, Siirt – Eruh Devlet Yolu, Siirt – Pervari Yolu, Kozluk – Baykan – Bitlis Yolu, Batman-Beşiri-Kurtalan Yolu BSK Yapılması gibi 8 önemli karayolu projesinin çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti.

"Siirt-Kurtalan arasındaki tek yolu bölünmüş yola dönüştürmüş olduk"

Siirt-Kurtalan Yolu ve Havalimanı Bağlantı Yolu’nun, Siirt’in ulaşım altyapısında önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Uraloğlu, "21,2 kilometre uzunluğundaki bu proje, Ilısu Barajı’nın su tutmasıyla etkilenen Reşat Baysal Varyantı’nı ve 3 kilometre uzunluğundaki Havalimanı Bağlantı Yolu’nu kapsamaktadır. Bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardına yükselttiğimiz bu güzergâh, Reşat Baysal Köprülü Kavşağı ve 8 adet hemzemin kavşak ile de donatılmıştır. Bu projeyle, Siirt-Kurtalan arasındaki tek yolu bölünmüş yola dönüştürmüş olduk." dedi.

Uraloğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Hizmete sunduğumuz bu projeyle seyahat süresini 14 dakikaya düşürerek; zamandan 163 milyon lira, akaryakıttan ise 43 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 206 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren karbon salınımını 2 bin 541 ton azaltarak doğanın korunmasına katkıda bulunacağız. Bu yol, Siirt’in ticaret ve turizm potansiyelini daha da büyütecek, bölgenin ekonomik kalkınmasına güçlü bir katkı sağlayacaktır. Bölgedeki tarım ve sanayi ürünlerinin limanlara ve uluslararası pazarlara ulaşımı hızlanacak, Siirt’in ihracat hacmi daha da büyüyecektir."

Ayrıca, Yolçatı-Diyarbakır-Kurtalan ve Diyarbakır-Mazıdağ hattını modernize ederek dizayn hızını saatte 160 kilometreye de çıkaracaklarını da dile getiren Uraloğlu, "Hiç şüpheniz olmasın ki, Siirt’in manevi mirasını geleceğe taşıyacak, ekonomik ve sosyal hayatını güçlendirecek projelerle yanınızda olmaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: siirt-kurtalan yolu hizmete açıldı

Beyaz Saray’dan Kongre’ye işgal rejimi için 6 milyar dolarlık yeni silah talebi

Moskova, Estonya hava sahası ihlalini reddetti

Fas, Moritanya, Lübnan ve Yemen'de Gazze'ye destek gösterileri

Ticari defterlerin elektronik ortamda tutulmasına yeni düzenleme

Malatya'da işyerine silahlı saldırıda 2 kişi yaralandı

Altın fiyatları yükselişini sürdürüyor: Kuyumculardan yıl sonu tahmini

Direniş eylemleri Batı Şeria genelinde artıyor: İki işgalci öldü, dört kişi yaralandı

Batman'da her yıl 9 bin kişi ehliyet başvurusu yapıyor

Antalya ve Muğla’daki orman yangınlarına müdahale sürüyor

Brezilya, Güney Afrika'nın siyonist rejim aleyhindeki davasına katıldı

Liman devleti denetiminin uygulanmasına ilişkin esaslar belirlendi

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan esnafa "tekstil fuarı" çağrısı

Yağlık ayçiçeği tarlasında "tarla günü etkinliği" düzenlendi

Guterres: israilden gelebilecek "misilleme" korkusu artık geçerli bir gerekçe değil

Şanlıurfa’da iş yerinde çıkan yangın kontrol altına alındı

Gazze'de 715'inci günde soykırım: Siyonist rejim saldırıları ve yıkım sürüyor

Ramazan Kayan: Ümmet Gazze'yi değil, ama Gazze ümmeti kurtardı

Ensarullah'tan siyonist rejim Savunma Bakanı Katz'e: Cehennem sizin olacak

Gazze'deki binlerce esirin akıbeti için uluslararası çağrı

Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve rüzgâr uyarısı

10 ülke pazartesi günü Filistin'i tanıyacak

Suriye bayrağı 25 yıl sonra ABD'de göndere çekildi

Pakistan: Suudi Arabistan ile savunma anlaşması nükleer kullanımını da kapsıyor

Kassam, Gazze'nin kuzeyinde işgalci araçlarına yönelik pusunun görüntülerini yayınladı

Hizbullah: Siyonist rejim vahşette zirveye ulaştı, bölge tehlikeli bir dönemeçte

Siyonist rejimin Gazze saldırılarında 54 şehit

Rusya ve Türkiye, gaz tedariki işbirliğini görüştü

Bakan Uraloğlu, yerli ve milli 6 akslı lokomotif projesini açıkladı

Doğu Akdeniz'de "Yunomia 6-2025" tatbikatı gerçekleştirildi

Muğla'da orman yangını

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Beyaz Saray’dan Kongre’ye işgal rejimi için 6 milyar dolarlık yeni silah talebi

Moskova, Estonya hava sahası ihlalini reddetti

Fas, Moritanya, Lübnan ve Yemen'de Gazze'ye destek gösterileri

Ticari defterlerin elektronik ortamda tutulmasına yeni düzenleme

Malatya'da işyerine silahlı saldırıda 2 kişi yaralandı

Altın fiyatları yükselişini sürdürüyor: Kuyumculardan yıl sonu tahmini

Direniş eylemleri Batı Şeria genelinde artıyor: İki işgalci öldü, dört kişi yaralandı