• BIST 100

    9130,93%0,58
  • DOLAR

    38,54% 0,26
  • EURO

    43,73% 0,42
  • GRAM ALTIN

    4041,53% 0,95
  • Ç. ALTIN

    6483,07% 0,00

Siirt Üniversitesi'nde bilim teşvik ödülleri ve ünvan töreni düzenlendi

GÜNDEM 30.12.2024 18:33:45 0
Siirt Üniversitesi

Siirt Üniversitesinde düzenlenen törenle akademik başarılarıyla öne çıkan akademisyenlere bilim teşvik ödülleri verildi, ünvan töreni düzenlendi.

Siirt Üniversitesi, akademik başarıları ve bilimsel katkılarıyla dikkat çeken öğretim üyelerini ödüllendirirken, yeni doçentler de akademik kariyerlerinde önemli bir adım atarak cübbe giydi.

İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törende, Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Ak Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül ve Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, üniversitenin şehre ve ülkeye katkılarına değinerek, akademik camianın gelişimine önemli vurgu yaptılar.

"Cübbe bilgeliğin ve hocalığın sembolüdür"

Törene katılan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, cübbenin akademik hayatın simgesi olduğunu belirterek, bu törenin, bilim ve irfan yolunda yol almış akademisyenlerin değerini bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade etti.

Kızılkaya, "Cübbe, bilgeliğin ve hocalığın bir kisvesi ve ifadesidir. Bu kıyafeti giyen kişi, toplumda bilgeliği temsil eder; bu yüzden çok önemlidir. Bugün burada bu cübeyi giyecek hocalarımız, kendi mesleklerinde ve alanlarında söz sahibi olmuş; ilmiyle, irfanıyla ve yetiştirdikleri öğrencileriyle topluma ışık saçmış kişilerdir. Bu nedenle, kendilerinin kıymetini ve toplumdaki yerlerini tekrar tekrar vurgulayarak kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Bir şehir için üniversitenin çok önemli olduğuna dikkat çeken Kızılkaya, şu ifadeleri ekledi:

"Bugün neredeyse tüm şehirlerimizde üniversiteler bulunmaktadır. Bu üniversitelerin bu kadar yaygınlaşmasında ve her şehirde bir üniversite kurulmasında öncü olan, ülkemize bu değeri kazandıran Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Geçmişte bu eksikliğin sıkıntılarını derinden yaşadık. Ancak çok şükür, artık illerimizde akıl yürütme, proje üretme ve uzmanlara danışma konusunda başvurabileceğimiz ilim ve irfan yuvaları mevcuttur. Üniversitemiz tarım ve hayvancılık alanlarındaki ihtisasıyla, şehrimize ve ülkemize ciddi katkılar sunmaya devam edecektir."

"Siirt üniversitesi 19 basamak yükseldi"

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak ise törende yaptığı konuşmada, üniversitenin son dönemde elde ettiği başarılara dikkat çekti. Şındak, şu bilgileri paylaştı:

“Hepimizin şahit olduğu gibi, Siirt Üniversitesi, Türkiye'deki üniversiteler arasında 19 sıra birden yükselerek akademide çok önemli bir yere gelmiş durumdadır. Ayrıca, Türkiye’deki ihtisas üniversiteleri arasında yer alan 25 üniversiteden biridir. Her değerlendirmede, hamdolsun, üniversitemiz hep ilk sıralarda yer almaktadır."

Şındak, üniversitenin 10 fakülte, 3 yüksekokul, 6 meslek yüksekokulu, 4 enstitü ve 20’yi aşkın araştırma ve uygulama merkezi ile faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Bu faaliyetlerin, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katkısıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Rektör Şındak, şu ifadeleri kullandı:

"Biraz sonra, önemli katkılarda bulunan akademisyenlerimize ödüllerimizi hep birlikte takdim edeceğiz. Ancak sanmayın ki sadece ödül alan akademisyenlerimiz gelişimimize katkı sunmaktadır. Üniversitemizin gelişmesinde, tüm akademik ve idari personelimiz ile birlikte, çok kıymetli ve vefakâr öğrencilerimizin de büyük payı bulunmaktadır.”

Siirt Üniversitesi'nde düzenlenen törende, bilim teşvik ödülleri sahiplerini bulurken, Dr. Öğretim Üyesi, Doçent ve Profesör unvanlarını kazanan akademisyenler, akademik kariyerlerinde önemli bir adım atarak cübbe giydi

 Tören, toplu fotoğraf çekimi ve tebriklerle sona erdi. (İLKHA)

Özgürlük Filosu Koalisyonu: Gazze'ye yardım taşıyan geminin vurulması açık bir savaş suçudur

Afganistan heyelan: 20 ev yıkıldı

HAMAS: Özgürlük Gemisi'ne saldırı, siyonist rejimin devlet terörüdür

Savunma ihracatında yüzde 54 artışla yeni zirve

Bingöllü öğrenci, matematik olimpiyatlarında bronz madalya kazandı

İşgal çetesi Beyt Lahiya’da katliam yaptı: Çok sayıda şehid ve yaralı var

Türkiye'nin ham çelik üretimi geriledi

İslami Cihad: Özgürlük Gemisi’ne yapılan saldırı insanlığın aşağılanmasının yeni göstergesi

Uluslararası Af Örgütü: israil Gazze'de soykırım suçunu işliyor

Nefsi ve nesli ifsat eden büyük günah: Zina

Doç. Dr. Field: Şefkat ve kabul stresi azaltıyor!

Gaziantep'te araması bulunan 811 kişi yakalandı

Çil: Gündüz kuşağı adı altında yapılan yayınlar, aile kurumunu zedelemektedir

Bakan Bolat: Nisan ayı dış ticaret açığı yüzde 21,7 arttı

Filistinli çocukların çınarı İstanbul'da yeşeriyor

Mardin’de tonlarca saman balyası yandı

Nablus’ta Filistinli bir genç daha şehit edildi, cenazesi alıkonuldu

Yapıcıoğlu: Sadece maddi destek vererek aile kurumunu koruyamazsınız

Ukrayna'dan pazara saldırı: 7 ölü

Rekabet Kurulu'ndan Erikli ve Pınar Su’ya 26 milyon liralık ceza

HÜDA PAR'dan inşaat işçilerine ziyaret: Emekçiler vergi yükünden kurtarılmalı

Gaziantep Umut Kervanı'ndan ihtiyaç sahipleri için açılan kermese davet

Avrupa Yetim Eli, 30 ülkede kurban organizasyonu gerçekleştirecek

Otomobiller kafa kafaya çarpıştı: 2 ölü, 2 yaralı

İzinsiz kazı yapan şahıslar gözaltına alındı

Kapıkule Sınır Kapısı'nda 87 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Dünyanın en büyük batarya ile çalışan gemisi hizmete sunuldu

Kaçak avcılık operasyonunda 164 bin TL ceza kesildi

İlerleyen yaşına rağmen yarım asırlık tecrübesiyle sulama motorlarını tamir ediyor

Manisa'da yolcu otobüsü devrildi: 16 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ