GÜNDEM 15.01.2025 16:03:18 0

Siirt Üniversitesi'nde enerji sorununa kesintisiz çözüm

Siirt Üniversitesi
Haberi Sesli Oku

Siirt Üniversitesi (SİÜ), uzun yıllardır devam eden enerji sorununu, kapsamlı bir yatırımla çözüme kavuşturdu.

Vali Dr. Kemal Kızılkaya’nın liderliğinde, Rektör Prof. Dr. Nihat Şındak ve üniversite yönetiminin girişimleriyle hayata geçirilen "Siirt Üniversitesi Yeni Elektrik Enerji Nakil Hattı" projesi, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ekiplerinin çalışmalarıyla tamamlanarak hizmete girdi.

9 kilometrelik hatla kesintilere son

Siirt İl Koordinasyon Toplantısı’nda gündeme alınan proje, Vali Dr. Kemal Kızılkaya’nın desteğiyle hızlandırıldı. Proje kapsamında, köy grup iletim hattından enerji alınması nedeniyle yaşanan kesintilere çözüm olarak Siirt Üniversitesi’ne özel bir enerji nakil hattı inşa edildi.

Toplam 8,6 kilometrelik hattın 4 kilometresi yeraltı, 4,6 kilometresi ise havai hat olarak tasarlandı. 33,6 milyon TL maliyetle tamamlanan proje, Üniversite için sürdürülebilir bir enerji altyapısı oluşturdu.

Bu yatırımla birlikte enerji kesintilerinin neden olduğu cihaz arızaları, jeneratör yakıt giderleri ve bakım masrafları gibi sorunlar tarihe karıştı. Üniversite, yeni altyapısıyla ciddi bir mali tasarruf sağlayarak teknik sorunları tamamen ortadan kaldırdı.

"Bugünü ve geleceği güvence altına alan bir yatırım"

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, yeni enerji hattının üniversite için önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Şındak, “Bu projeyle enerji altyapımızdaki sorunlar tamamen çözüldü. Elektrik kesintilerinden kaynaklanan cihaz arızaları ve jeneratör giderleri gibi problemler sona erdi. Ayrıca, gelecekteki enerji ihtiyaçlarımızı da karşılayacak bir altyapı oluşturulması hepimiz için mutluluk verici. Projenin hayata geçmesinde büyük katkıları olan başta Siirt Valimiz Dr. Kemal Kızılkaya olmak üzere Siirt Milletvekili Mervan Gül’e, DEDAŞ Eski İl Müdürü Furkan Zincirkıran’a, mevcut İl Müdürü Ali İhsan Aydın’a ve emeği geçen tüm kurum ve kişilere teşekkür ederim.” dedi. (İLKHA)

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için tercihler başladı

Batman’da süne ile mücadele devam ediyor

Arjantin açıklarında  7,4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

MTB Başkanı Özcan: Zirai don felaketi nedeniyle kayısı üretimi büyük zarar gördü

RTÜK’ten Sultan 2. Abdülhamid’e yönelik ifadelere inceleme

Göral: Aileyi ifsat edici programlara son verilmeli

Isparta’da yolcu midibüsü devrildi: 16 yaralı

Diyarbakır'da çatının uçması kameraya farklı bir açıdan yansıdı

Mevsim geçişlerinde en çok rastlanan alerjik vakalara dikkat!

Güney Sudan'da toplumsal şiddet: 15 ölü, 16 yaralı

Dr. Ömür: Türkiye'de kaza oranları yüksek, ilk yardım hayati önem taşıyor

Kütahya'da 4,2 büyüklüğünde deprem

Kızılhaç: Gazze'de insani destek tamamen çökme eşiğinde

Küresel gıda fiyatları son 2 yılın en yüksek seviyesinde

Bakan Tekin: Gençlerimizi değerlerle donanımlı yetiştiriyoruz

Mardin’de "Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı" yapıldı

Satılan at, 10 km kat edip İnguşetya'da Müslüman sahibine geri döndü

İletişim Başkanı Altun’dan CHP’ye tepki: Cambaza bak taktiğiyle gündem saptırılıyor

Yeni teknoloji bin yıllık tartışma: Geçmişten günümüze yapay zekâ

Dünya birincisi hafızdan Batman’da Kur’an ziyafeti

Ticaret Bakanlığı nisan ayı dış ticaret verilerini açıkladı

İstanbul’da tarıma güçlü destek

Battalgazi'de mahallelerin çehresi değişiyor

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Engin: Ahlaki değerlerimiz tehdit altında

BM: Gazze sakinleri gıda ve içme suyuna erişimden neredeyse tamamen mahrum bırakıldı

Aynı anda 4 araca radar cezası kesebilen cihaz

İtalya vize randevuları ile ilgili resmi açıklama

Gündüz kuşağı programlarının durdurulması çağrısı yapıldı: Aile yapısı tehlikede!

Gazze’de gece yarısı baskınları: Siyonist hava desteğiyle gıda depoları yağmalandı

Siyonist rejim Gazze ve Han Yunus'ta sivilleri hedef aldı: 9 şehit

Yükleniyor