Siirt’te defnedilen askerin naaşı 56 yıl sonra memleketi Bolu’ya uğurlandı

GÜNDEM 21.12.2022 13:10:03 0
Siirt’te defnedilen askerin naaşı 56 yıl sonra memleketi Bolu’ya uğurlandı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siirt’te defnedilen askerin naaşı 56 yıl sonra memleketi Bolu’ya uğurlandı

Siirt’in Eruh ilçesine bağlı Yığınlı köyünden operasyon bölgesine hareket eden birliğin Botan Çayı’ndan geçişi esnasında akıntıya kapılan Jandarma Er Ramazan Arslan ve beraberinde 15 er, meydana getirdikleri zincirin kopması neticesinde suyun akıntısına kapılarak şehit olmuşlardı. Ailesinin isteği üzerine şehidin naaşı 56 yıl aradan sonra Kurtalan İlçe Jandarma Komutanlığında düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı.

Olay, 19 Haziran 1966 tarihinde Siirt İl Jandarma Komutanlığında görevli 15 asker Eruh ilçesi Yığınlı köyünde emniyet ve asayiş takibi, arama, tarama ve benzeri hizmetleri yürütmek üzere Botan Çayı’nın akıntı hızını ve derinliğini ölçmek için çaya giren Er Ramazan Arslan ve beraberinde 15 er meydana getirdikleri zincirin kopması neticesinde suyun akıntısına kapılarak şehit olmuşlardı.

Ramazan Arslan şehit olduğu tarihte 1,5 yaşında oğlu İbrahim Arslan ve 1 aylık kızı Safiye Arslan isminde 2 çocuğu bulunuyordu. Şehidin oğlu İbrahim Arslan’ın Kurtalan Kaymakamlığı tarafından şehit mezarlarının yenilenmesi ile ilgili şehidin mezar fotoğrafının sosyal medyadan paylaşıldığını görmesi üzerine babasının mezarını bulmak için Kurtalan İlçe Jandarma Komutanlığın 21 Ekim 2022 tarihinde geldi. Kurtalan İlçe Jandarma Komutanlığı içerisinde bulunan şehidin mezarı Bolu’ya taşınması için Kurtalan Kaymakamlığına ve Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığına 21 Ekim 2022 tarihinde müracaatta bulundu. Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığının talebi doğrultusunda gerekli evraklar Jandarma Genel Komutanlığından temin edilerek Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığı 18 Kasım 2022 tarih ve 2022/860 sayılı yazısı ile şehidin cenazesinin nakline izin verdi.
Şehidin naaşı Kurtalan İlçe Jandarma Komutanlığında düzenlenen törenle memleketi Bolu’ya uğurlandı. Törende saygı duruşunda bulunuldu, şehidin öz geçmişi okundu. İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu’nun okuduğu duanın ardından şehidin cenazesi memleketi Bolu’ya uğurlanmak üzere dualarla cenaze aracına taşındı.

Şehit Er Ramazan Arslan evli ve iki çocuk babasıydı Şehit Ramazan Arslan’ın oğlu İbrahim Arslan da, “Babam 1966 yılında Botan Çayında boğuldu. Mezarının Siirt’te olduğunu biliyorduk ama Kurtalan’da olduğunu bilmiyorduk. Kaymakam Beyin paylaşmış olduğu bir fotoğraf karesini gördük. Ekim’in 20 ile 21’nde buradaydık. Soyağacından çıkarılması, Bolu’ya götürülmesi ve orada defnedilmesi için savcılığa müracaat etmiştik. Savcılıkta onay verdi. Babamın mezarı açıldı, çıkardık. Babamı törenden sonra alacağız. Perşembe günü de Bolu’da defnedeceğiz” dedi.
Törene, şehidin oğlu, Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.
[gallery ids=',71177,71178,71179,71180,71181,71182']

BM: Gazze'de gıda yardımı bekleyen sivillere saldırılar devam ediyor

İran, siyonist rejim televizyonlarına tahliye uyarısı yaptı

Güney Afrika’da sel felaketi: 90 ölü

ABD, Rusya'yla diplomatik temsilciliklere ilişkin müzakereleri iptal etti

Kazakistan ile Çin arasında 24 anlaşma imzalandı

ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Örtü yangınında 2 ev küle döndü

Bingöl’de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bin 789 sürücüye ceza kesildi

İran: Bu gece israil'i daha sert vuracağız

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Kabine toplandı

Mardin’de 11’inci kattan düşen üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

Araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Yoğun stres, "kırık kalp" sendromuna neden oluyor

Son 30 yılın en büyük altyapı hamlesi

Prof. Dr. Vasfi Aşur: Gazze için uluslararası yardım girişimleri ümmet bilincini yeniden canlandırmakta

Wutip Tayfunu'nun yol açtığı selde 6 ölü, 1 kayıp

Yükleniyor