• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Siirt’te doktorun cüzdanını bulan şahıslar, dakikalar içinde b kartını boşalttı

17 Temmuz 2025, Perşembe 11:20
17 Temmuz 2025, Perşembe 11:20
Siirt’te doktorun cüzdanını bulan şahıslar, dakikalar içinde b kartını boşalttı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Kartı alan kişiler dönerciye gidip önce yemek yedi, ardından temassız işlemle binlerce lira çekti. Mağdur Doktor Atvan “Kameralar var ama hâlâ yakalanmadılar” diyerek isyan etti.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Atvan, cüzdanını düşürdü. Temassız özellikli kartları çalan kişiler, sadece dakikalar içinde yaklaşık 12 bin liralık alışveriş yaptı. Emniyete başvuran Atvan, olayın üzerinden günler geçmesine rağmen şüphelilerin bulunamamasına tepki gösterdi.

Siirt’in Yeni Mahalle bölgesinde yaşanan olay, temassız kart kullanımının ne kadar riskli olabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Atvan, 14 Temmuz Pazar gecesi saat 23.40 sıralarında misafirini Yeni Mahalle Camii’ne bırakırken cüzdanını düşürdü. Olayı fark edip kartlarını iptal etmeye çalıştığında ise artık çok geçti.

“10 saniye arayla 12 kez bin TL işlem yapılmış”

Yaşadıklarını İLKHA’ya anlatan Dr. Hüseyin Atvan, kısa sürede nasıl mağdur edildiğini şu sözlerle dile getirdi:

“Misafirimi camiye bıraktıktan sonra eve döndüm ve cüzdanımın yanımda olmadığını fark ettim. Hemen bmı aradım ancak iş işten geçmişti. On saniye arayla tam 12 kez bin TL çekildiğini gördüm. Toplamda yaklaşık 12 bin liralık harcama yapılmış.”

“Yemek yiyip kartları nakite çevirmişler”

Cüzdanı bulan şahısların bir dönerciye giderek yemek yediklerini ve ardından temassız kartlarla şifresiz işlem yaptıklarını belirten Atvan “Yemek sonrası paraları olmadığını söyleyip kartları nakit paraya çevirmişler. Dönercide oldukça yüklü harcamalar yapılmış. Durumu fark eder etmez Emniyet’e başvurdum. Sağ olsunlar ilgilendiler ama hâlâ bir yakalama olmadı. Bu kadar zaman geçmesine rağmen şahısların bulunamamış olması düşündürücü” ifadelerini kullandı.

“Cüzdanımda kimliğim, ehliyetim, hastane kartım vardı”

Atvan, cüzdanında yalnızca kredi kartlarının değil, birçok kişisel ve mesleki belgesinin de bulunduğunu vurguladı:

“Kimliğim, ehliyetim, hastane kimliğim, b kartlarım… Hepsini yeniden çıkarmak zorunda kaldım. Bu süreç hem maddi hem de manevi olarak yıpratıcı oldu. İşlerim aksadı. Param gasp edildi. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum.”

“Temassız kartlar şifresiz 10 bin TL’ye kadar işlem yapabiliyor”

Yaşadığı mağduriyetin diğer vatandaşların da başına gelmemesi için uyarılarda bulunan Dr. Atvan, temassız kartların oluşturduğu tehlikeye dikkat çekti:

“Kullandığım kart temassız özellikliydi. Bu kartlarla bir günde şifre girmeden 10 bin TL’ye kadar işlem yapılabiliyor. Her seferinde bin ya da bin 500 lira çekilebiliyor. 24 saat içinde en az 10 kez işlem yapılabilir. Süre geçtikten sonra limit yeniden açılıyor. Bu da büyük zararlara yol açabilir. Vatandaşlara tavsiyem; şifreli kart kullansınlar, temassız kartları mümkünse iptal ettirsinler.”

“Kartı nakite çevirenler de suça ortak oluyor”

Atvan ayrıca, cüzdan bulan ya da kartları ele geçirip bunları harcayan işletmelere de dikkat çekti:

“Bir kredi kartını nakite çeviren, sahibinin kim olduğunu sorgulamayan herkes bu suça ortak olur. Kartı getiren kişi, gerçek sahibi olmayabilir. Bu bir hırsızlık suçudur. Kartın sahibini tanımadan işlem yapmak, bilerek hırsızlığa ortak olmak demektir.”

“Siirt’te her sokakta kamera var ama hâlâ bir sonuç yok”

Siirt’in birçok noktasında güvenlik kameraları bulunduğunu hatırlatan Atvan, sürecin halen sonuçsuz kalmasını eleştirdi “Siirt’in neredeyse her sokağında güvenlik kamerası var. Ama buna rağmen olayın üzerinden günler geçmesine rağmen bir gelişme yok. Devletimizden beklentimiz, bu şahısların bir an önce yakalanması, gereken cezayı almaları ve mağduriyetimin giderilmesidir.”

Son olarak tüm vatandaşlara çağrıda bulunan Dr. Hüseyin Atvan, kredi kartı güvenliği konusunda daha dikkatli olunması gerektiğini vurguladı “Bu olay kimsenin başına gelmesin. İnsanlar duyarlı olursa, bu tür durumlar azalır. Özellikle temassız kart kullanımına dikkat edilmeli. Şifreli kartlar tercih edilmeli. İşletme sahipleri de gelen kartların sahibine ait olup olmadığını sorgulamalı.”(İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Ataşehir’de 4 katlı iş yerinde yangın

İran’da bir binada patlama: 4 ölü, 10 yaralı

Batman Gazetesi 64. Yayın Yılını Gururla Kutladı

Şanlıurfa’da yağmur ve sis kazaya neden oldu: 2 yaralı

Kahramanmaraş’ta 3,7 büyüklüğünde deprem

Yoğurt tüketimi meme kanserine karşı koruyucu olabilir mi?

Siirt–Bitlis karayolunda kaya düşmesi tehlikesi

Batı Karadeniz ve Marmara denizlerinde fırtına uyarısı

UDEF uluslararası öğrencilerin Türkiye deneyimlerini raporladı

Mersin–Adana Otoyolu'nda trafik yoğunluğu

HÜDA PAR Suriye'deki savaş mağduru Kürtler için meydanlara indi

Adana’da Jandarmadan şafak operasyonu: 8 gözaltı

Mardin’de 7’nci kattan düşen kadın öldü

Hatay’da otoyolda yarış yapan sürücüler yakalandı

Mersin’de bahis operasyonu: 8 şüpheli tutuklandı

Sosyal medyada yaş doğrulama dönemi mi başlıyor?

Kongo'da maden faciası: En az 226 ölü

Özalp’ten Gazetemize 11. Yıl Ziyareti

Batı kesimler için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Şanlıurfa’da ilaç içen 2 yaşındaki çocuk hastaneye kaldırıldı

İşgalciler Filistinli 13 genci esir aldı

Şanlıurfa’da İşgücü Uyum Programı kapsamında 600 personel alınacak

Gazze'de şehit sayısı 71 bin 769'a yükseldi

Şırnak’ta trafik kazası: Irak uyruklu 2 kişi hayatını kaybetti

Uludağ’da telesiyej arızası: Mahsur kalan 51 kişi kurtarıldı

Pekin'den Güney Çin Denizi'nde "savaş hazırlığı" tatbikatı

Gaziantep’te sahte parayla hayvan dolandırıcılığı: 3 şüpheli yakalandı

Siirt’te kamyon ile otomobil kafa kafaya çarpıştı

Bakan Yumaklı: Su verimliliği seferberliği 3 yaşında

Batman'da aranan 37 kişi yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ataşehir’de 4 katlı iş yerinde yangın

İran’da bir binada patlama: 4 ölü, 10 yaralı

Batman Gazetesi 64. Yayın Yılını Gururla Kutladı

Şanlıurfa’da yağmur ve sis kazaya neden oldu: 2 yaralı

Kahramanmaraş’ta 3,7 büyüklüğünde deprem

Yoğurt tüketimi meme kanserine karşı koruyucu olabilir mi?

Siirt–Bitlis karayolunda kaya düşmesi tehlikesi