GÜNDEM 20.03.2024 16:31:42 0

Siirt’te fırınlarda Ramazan pidesi mesaisi

Siirt’te fırınlarda Ramazan pidesi mesaisi
Haberi Sesli Oku

Siirt’te fırınlarda Ramazan pidesi mesaisi

Ramazan ayında tüm Türkiye’de olduğu gibi Siirt’te de fırınlarda Ramazan pidesi mesaisi yaşanıyor.
Ramazan ayı ile birlikte, fırınlardaki yoğun mesai devam ediyor. İftar sofralarının vazgeçilmezi olan pideleri hazırlamak için aralıksız mesai harcayan Siirt’te ki fırıncılar, vatandaşların siparişlerini yetiştirmeye çalışarak, iftar saatine kadar sıcak pide çıkarmaya devam ediyor.
Ekmek ustası Abdurrahman İleri, pideleri tüketicilerle buluşturmak için daha çok çalıştıklarını ve Ramazan ayının normal zamana göre daha fazla yoğun geçtiğini söyledi. Sabah saatlerinde hamur yoğurduklarını belirten İleri, 'Hamur yoğurduktan sonra pide hazırlıyoruz. Yağlı, yumurtalı, susamlı, vatandaşların tercihine göre hazırlığımızı yapıyoruz. Akşam ezanına doğru bayağı bir yoğunluk oluşuyor. Haliyle Ramazan dolayısıyla yığılma oluyor. İftardan sonra da saat 21.00 itibariyle tekrar hamuru yoğurmaya başlıyoruz ve aynı şekilde yumurtalı, yağlı, susamlı ekmeğimiz de saat 01.00 ve 02.00’ye kadar ekmek çıkararak vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya çalışıyoruz.’ Niyetliyken biraz yorucu oluyor. Onun için saat 01.00 gibi ateşi yakıp o arayı kapatmaya çalışıyoruz. Değişimli çalışıyoruz ve yardımcı olmaları için ekstra eleman aldık. yardımcı olmaları için’’ şeklinde konuştu.
Pide alabilmek için sıraya giren müşteri Yakup Kaplan ise 'Ramazan ayında çok tecrübe ettiğimiz ekmeklerden bir tanesi pide ekmeğidir. Gördüğünüz gibi bu saatler de çok yoğunluk oluyor. Fırıncı arkadaşlarımızda bu saatlerde çok yoruluyorlar. Ramazan aylarında pide ekmeklerini ve susamlı ekmekleri çok tercih ediyoruz' ifadelerini kullandı.
Sıcak pide için beklediğini söyleyen müşteri Ahmet Aygün, fırıncılara kolaylık dilediğini ifade ederek, 'Ramazan telaşıyla herkes sıradadır. Biz de gelip sıraya girdik. Pideleri alıp gideceğiz' şeklinde konuştu.

Batman'da 52 yıllık husumet barışla sona erdi

Gazze’de ekmek değil, toprak yiyoruz

Bingöl'e 19 doktor ataması yapıldı

Siirt Belediyesi, Mahalle Buluşmaları'nda vatandaşın taleplerine çözüm üretiyor

Gazze'de bir bebek daha açlıktan dolayı şehid oldu

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Gazze’de katliam sürüyor: 48 saatte 77 şehit

Bingöl’de süt toplama merkezi inşaatı sürüyor: Vali Usta incelemelerde bulundu

Ensarullah'tan siyonist rejime hipersonik füze darbesi: "Filistin-2" Yafa'yı vurdu

LPG’ye 1 lira 20 kuruşluk indirim gelmesi bekleniyor

Şanlıurfa’da elektrik kesintisi: Elektronik cihazlara dikkat

Siyonist işgalcilere 7 Ekim’den sonra en ağır darbe: 21 ölü

İkinci dönem hakim ve savcı yardımcılarının atamaları tamamlandı

Mardin’de 2 kişinin öldüğü silahlı kavganın firarisi yakalandı

İstanbul'da hissedilen 3,7 büyüklüğünde deprem

Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin 2025 Nisan ayı ihracat rakamları açıklandı

Van'da fırtına maddi hasara yol açtı

Cizre’de “Okulumla Sosyalleşiyorum” projesiyle eğitim dışarı taşındı

Nisan ayı enflasyon verileri pazartesi açıklanacak

Besicilerden bayram öncesi açıklama: Kurbanlık sıkıntısı yok

Dicle Elektrik kaçak kullanımı tespit eden sayaç geliştirdi

Mayıs ayında Bitlis'te karla mücadeleyle Nemrut Krater Gölü'nün yolu açıldı

Şanlıurfa'da kar topu büyüklüğünde dolu yağdı

Muğla ve Manisa’da FETÖ Operasyonu

Şanlıurfa'da işçilerin kaldığı 50 konteyner yandı

Bakan Memişoğlu duyurdu: 2 bin 239 hekim atanacak

Yetimler Vakfı: 2025 Kurban organizasyonuna hazırız

TL'yi güçlendirecek yeni ekonomik adımlar yürürlüğe girdi

Antalya'da ruhsatsız silah operasyonunda 6 şüpheli gözaltına alındı

Şanlıurfa merkezli "Change Araç" operasyonu: 15 gözaltı

Yükleniyor