• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Siirt’te geleneksel battaniye dokumacılığı tanıtıldı

27 Şubat 2025, Perşembe 04:47
27 Şubat 2025, Perşembe 04:47
Siirt’te geleneksel battaniye dokumacılığı tanıtıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siirt’te geleneksel el sanatları ve kültürel mirası geleceğe taşımak amacıyla başlatılan "Geleneksel Siirt Battaniyesi Dokumacılığı Koleksiyon ve Marka Tanıtım Lansmanı" etkinliği, büyük bir ilgiyle gerçekleştirildi.

Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Siirt Tarım ve Orman Müzesi’nde gerçekleştirilen "Geleneksel Siirt Battaniyesi Dokumacılığı Koleksiyon ve Marka Tanıtım Lansmanı" etkinliğinde yaptığı konuşmada, Siirt’in köklü geçmişini ve kültürel mirasını vurgulayarak, geleneksel el sanatlarının korunması ve ekonomik değer haline getirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Vali Kızılkaya, etkinlikte yaptığı konuşmasında, Siirt’in Mezopotamya ve Anadolu uygarlıklarının izlerini taşıyan 12 bin yıllık köklü geçmişiyle büyük bir medeniyet birikimine sahip bir şehir olduğunu belirtti.

Siirt'in doğal güzelliklerinin, inanç turizmi ve el sanatlarıyla önemli kültürel miras unsurlarını barındırdığına dikkat çeken Vali Kızılkaya, bu zenginliğin korunmasının ve geleceğe taşınmasının herkesin ortak sorumluluğu olduğunu ifade etti.

Proje hedefi, ekonomiye katkı ve istihdam

Geleneksel Siirt Battaniyesi Dokumacılığı" projesi, Siirt Valiliği'nin himayelerinde, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen bir girişim olarak hayata geçirildiğini ifade eden Kızılkaya, " Projenin amacı, bu geleneksel el sanatının hem yerel hem de ulusal düzeyde tanıtılmasını sağlamak, uluslararası pazarlarda yer bulmasını temin etmek ve geleneksel dokuma sanatını modern tasarımlarla buluşturarak ekonomik değer kazandırmaktır. Proje çerçevesinde, 25 kadın ve genç, geleneksel dokuma sanatında meslek edinerek istihdam edilecek ve Siirt battaniyesi ile ilgili markalaşma, pazarlama ve tasarım çalışmaları ile üretime katma değer sağlanacaktır. Böylece hem kültürel miras korunacak hem de bölgedeki halkın refah seviyesinin artmasına katkı sunulmuş olacaktır." açıklamasını yaptı.

Gelecek nesillere miras

Projenin, geleneksel Siirt battaniyesi dokumacılığını geleceğe taşımayı amaçladığını vurgulayan Vali Kızılkaya, bu kültürel mirasın yeni nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekerek, Siirt battaniyesinin proje sayesinde öne çıkan bir geleneksel ürün haline gelmesinin beklendiğini kaydetti.

Ramazan ayı mesajı

Etkinlikte Ramazan ayının yaklaşması dolayısıyla bir mesaj veren Vali Kızılkaya, "Cumartesi günü başlayacak mübarek Ramazan ayınızı şimdiden tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi. 

Vali Kızılkaya, projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara, özellikle GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na ve Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne teşekkür etti. (İLKHA)

Gazze'de can kaybı 60 bin 430'a ulaştı

Portekiz'de aşırı sıcaklar nedeniyle 264 ölüm

Ukrayna, Rus petrol tesislerine saldırdı

Şanlıurfa’da şiddetli yağış etkili oldu

HAMAS Gazze'deki siyonist esirin görüntüsünü paylaştı: israil hükümeti onları aç bırakmayı seçti

Rusya: ABD'nin denizaltıları uzun süredir kontrol altında

Uyuşturucu satmaktan araması bulunan şahıs yakalandı

"Asgari ücretlinin temel ihtiyaçlarını karşılaması artık mümkün değildir"

Eğitim Danışmanı Erol: YKS tercih süreci büyük bir ciddiyetle ele alınmalı

Mardin müze binasının kiliseye devredilmesine tepki!

Tekirdağ'da 1 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Siyonist çeteler Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını söktü, tarım arazilerine zarar verdi

Pervari'de mera ıslah ve amenajman projesi hayata geçirildi

HAMAS'tan silahsızlanma iddialarına ilişkin açıklama: Söz konusu bile değil

BESO Başkanı Çiftçi'den esnafa dolandırıcılık uyarısı: Mail order yöntemiyle tuzağa düşmeyin

Yakıt yüklü tanker kontrolden çıktı, sürücünün refleksi facianın önüne geçti

Batmanlılardan "Çöp aktarma istasyonu" tepkisi: Bu proje buraya uygun değil

Siirt'te iki araç çarpıştı: Kazada ölen ya da yaralanan olmadı

İran, Nahid-2 uydusunu yerli fırlatıcıyla uzaya göndermeye hazırlanıyor

Siirt’te kayıp şahıs insansız hava aracı ile bulundu

Siirt’te maddi hasarlı trafik kazası: 1 yaralı

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Günaydın: Gençlik ve aileyi hedef alan içerikler, milli güvenlik sorunudur

Vietnam'da şiddetli yağışlar sele yol açtıı: 8 ölü

Filistin İslami Cihad Hareketi’nden ABD Temsilcisine Tepki

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı

Malatya'da trafik kazası sonrası kavga: 2 Yaralı

Rus ordusu Donbass’ta ilerleyişini sürdürüyor

Muğla açıklarında 22 düzensiz göçmen kurtarıldı

Mersin'de Milyonfest'e tepki: Gençlerimiz Gayri Ahlaki Hayata Özendiriliyor

AB hava yolculuklarında yeni dönem

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'de can kaybı 60 bin 430'a ulaştı

Portekiz'de aşırı sıcaklar nedeniyle 264 ölüm

Ukrayna, Rus petrol tesislerine saldırdı

Şanlıurfa’da şiddetli yağış etkili oldu

HAMAS Gazze'deki siyonist esirin görüntüsünü paylaştı: israil hükümeti onları aç bırakmayı seçti

Rusya: ABD'nin denizaltıları uzun süredir kontrol altında

Uyuşturucu satmaktan araması bulunan şahıs yakalandı