• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

Siirt’te “Hayat Namazla Güzeldir” etkinliğinin finali yapıldı

10 Eylül 2024, Salı 18:12
10 Eylül 2024, Salı 18:12
Siirt’te “Hayat Namazla Güzeldir” etkinliğinin finali yapıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siirt’te Kur'an Nesli Platformu tarafından düzenlenen ve iki hafta süren “Hayat Namazla Güzeldir” temalı eğitim programı, 90 çocuğun katılımıyla başarıyla tamamlandı.

Bu programla birlikte çocuklar, namaz kılmayı öğrenerek dini bilgilerini pekiştirdi. Program, çocuklara küçük yaşta ibadet bilinci kazandırmayı amaçlarken, çocuklar için önemli bir manevi deneyim oldu.

Eğitimin finalinde Kur'an Nesli Platformu tarafından, namaz farkındalığını artırmak amacıyla sembolik bir yürüyüş düzenlendi.

Sancaklar Ortaokulu’ndan başlayan yürüyüş, "Hayat Namazla Güzeldir" sloganları eşliğinde Meydan Camii’ne kadar sürdü.

Caminin içinde, namaz eğitimini tamamlayan çocuklar, cemaatle birlikte şükür namazı kıldılar. Namaz, çocukların kendi aralarından seçilen bir imamın önderliğinde gerçekleştirildi. Namazın ardından her çocuğa başarı sertifikası takdim edildi.

Meydan Camii İmamı Muhammed Aygan, camide düzenlenen etkinlikte çocuklara namazın önemini anlattı. Aygan, namazın İslam'daki en temel ibadetlerden biri olduğunu vurgulayarak, çocuklara küçük yaşlardan itibaren bu alışkanlığı kazanmalarının önemine değindi. Aygan, namazın insanın hem manevi dünyasında hem de günlük hayatında bir denge unsuru olduğuna dikkat çekti,  ibadetin sadece bireysel bir sorumluluk değil, aynı zamanda toplum içinde bir birlik ve huzur sağlayıcı unsur olduğunu belirterek, çocuklara bu bilinçle hareket etmeleri gerektiğini ifade etti.

Programın kapanışında ise çocuklar, Siirt'te bulunan ve Kudüs’ün sembollerini içeren MiniaKudüs sergisini ziyaret ederek anlamlı bir son yaptı.

Çocuklar ve aileler, bu özel etkinlikten hem manevi hem de kültürel olarak istifade etmiş bir şekilde ayrıldı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Başkanı Orhan Ay, çocuklara namazın erken yaşta öğretilmesinin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Namaz, İslam’ın direği ve hayatımızın en temel ibadetlerinden biridir. Bu ibadetin çocuk yaşta öğrenilmesi, onları hem dünyada hem de ahirette mutlu edecek manevi bir sermayedir. Çocuklarımızın bu yaşlarda edindiği alışkanlıklar, ilerleyen hayatlarında da kalıcı olacaktır. Bu programın amacı, çocuklarımıza namazı sevdirerek, onlara hem ruhsal hem de fiziksel bir disiplin kazandırmaktır. İnşallah, bu yaşta aldıkları eğitimle ömür boyu Allah’ın rızasını gözeten bireyler olurlar.” (İLKHA)

İran, ABD'den nükleer görüşmelerin yeniden başlatılması yönünde mesajlar aldı

Kitap fuarı ziyaretçileri: Kitap insanın dünyaya bakışını değiştirir

Gazze'deki sivil savunma uyarıyor: Yerinden edilen insanlar sert bir kışın eşiğinde

Batman'da mahalle sakinleri: Öğrenci sayısı iki katına çıktı, yeni okul şart oldu

B promosyonuna alternatif olarak sunulan sıfır faizli kredilere başvurmak caiz midir?

Güney Kore'nin beşinci keşif uydusunu fırlattı

HAMAS’tan ABD’ye sert tepki: Uydurma iddialarla açlığı meşrulaştırıyorlar

Organ nakli bekleyen hasta sayısı alarm veriyor!

Lübnan'ın güneyinde bir araca İHA ile saldırı: 4 şehit

Vietnam'da şiddetli seller: 35 ölü, 60 yaralı

Araç koyun sürüsüne daldı 30 hayvan telef oldu

Kırmızı bültenle aranan 9, ulusal düzeyde aranan 2 kişi Türkiye’ye getirildi

Gümrük kapısında 721 kilo sıvı metamfetamin ele geçirildi

Meksika’da süpermarkette patlama: Çoğu çocuk 23 ölü

Denizlerde hava durumu: Batı Karadeniz'de kuvvetli rüzgâr uyarısı

Hava açık ve sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde olacak

İngiltere'de trende bıçaklı saldırı: 10 yaralı, 2 kişi gözaltında

Türkiye'nin ham çelik üretimi 9 ayda 28,1 milyon tonu aştı

İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldı

Hatay’da otomobil bariyerlere çarptı: Sürücü ağır yaralandı

Meksika'da raydan çıkan tren cayır cayır yandı

Rusya'dan ABD'ye kınama

İran'da LPG dolum tesisinde patlama: 9 yaralı

İran: Füze programımızı müzakere etmeyeceğiz

Batı Şeria'da Yahudi çetelerin saldırılarında 8 Filistinli yaralandı

Hatay’da iki aile arasında silahlı kavga: 2’si ağır 7 yaralı

Beyaz Saray'da Trump-Şara görüşmesi

Tanzanya'da mevcut Cumhurbaşkanı Hassan cumhurbaşkanlığı seçimini yeniden kazandı

Mersin’de güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı yapıldı

Ukrayna'dan Moskova'daki petrol boru hattına saldırı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran, ABD'den nükleer görüşmelerin yeniden başlatılması yönünde mesajlar aldı

Kitap fuarı ziyaretçileri: Kitap insanın dünyaya bakışını değiştirir

Gazze'deki sivil savunma uyarıyor: Yerinden edilen insanlar sert bir kışın eşiğinde

Batman'da mahalle sakinleri: Öğrenci sayısı iki katına çıktı, yeni okul şart oldu

B promosyonuna alternatif olarak sunulan sıfır faizli kredilere başvurmak caiz midir?

Güney Kore'nin beşinci keşif uydusunu fırlattı

HAMAS’tan ABD’ye sert tepki: Uydurma iddialarla açlığı meşrulaştırıyorlar