• BIST 100

    14864,84%0,67
  • DOLAR

    43,15% 0,25
  • EURO

    50,27% 0,03
  • GRAM ALTIN

    6194,18% 0,00
  • Ç. ALTIN

    10114,17% 0,41

Siirt’te kadınlardan Gazze için “Sessiz Çığlık” etkinliği

06 Ekim 2025, Pazartesi 15:34
06 Ekim 2025, Pazartesi 15:34
Siirt’te kadınlardan Gazze için “Sessiz Çığlık” etkinliği
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siirt’te kadınlar, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve mazlum Filistin halkının sesi olmak amacıyla “Sessiz Çığlık Zinciri” etkinliği düzenledi.

Siirt Üniversitesi merkez kampüsünde başlayan yürüyüş, 15 Temmuz Meydanı’nda yapılan basın açıklamasıyla sona erdi.

Etkinliğe çok sayıda kadın, anne, genç ve sivil toplum temsilcisi katıldı. Siirt Üniversitesi merkez kampüsünde bir araya gelen katılımcılar, ellerinde Filistin bayrakları ve “Gazze’ye Ses Ol”, “Kadınlar Gazze İçin Yürüyor” yazılı dövizlerle yürüyüşe geçti.

Yürüyüş boyunca herhangi bir slogan atılmazken, kadınlar sessiz bir şekilde Gazze’de yaşanan zulmü protesto etti.

15 Temmuz Meydanı’na ulaşan kalabalık, burada Siirt AK Parti Kadın Kolları Başkanı Avukat Tuğba Betül Mavi tarafından okunan basın açıklamasıyla etkinliği sonlandırdı.

“Gazze’nin sessiz çığlığına ses olmak için buradayız”

Basın açıklamasında konuşan Mavi, Gazze’de yaşanan vahşetin insanlığın vicdanını yaraladığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Kıymetli kadınlar, anneler, gençler ve vicdan sahibi herkes… Duvarlara kanla yazılmış isimler, bir annenin ve babanın yitik hayali, bir çocuğun hiç göremeyeceği bahar… İşte bu acının adı: Gazze. Bugün kadınlar olarak Gazze’nin sessiz çığlığına ses olmak için el ele verdiğimizi tüm dünyaya göstermek adına meydanlardayız.”

Mavi, Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak düzenlenen bu etkinliğin, “Gazze’de evlatlarını kaybeden anne-babaların, öksüz ve yetim bırakılan çocukların ve insanlığını kaybetmeyen herkesin zinciri” olduğunu ifade etti.

“Kalbiniz nerede?”

Gazze’de yaşanan katliamlara sessiz kalan çevrelere tepki gösteren Mavi, “Bu zulmü görmezden gelen herkese soruyorum: Kalbiniz nerede?” dedi.
Konuşmasında Kur’an-ı Kerim’in Maide Suresi’nden bir ayete atıfta bulunan Mavi, “Yüce Rabbimiz mealen ‘Bir insanı öldüren, bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Bir canı yaşatan, bütün insanlığı yaşatmış gibidir.’ (Maide, 32) buyuruyor. Gazze, bu ilahi kelamın sarsıcı bir imtihanıdır.” şeklinde konuştu.

“Barış kadınla mümkün”

Türkiye’nin 81 ilinden seslerini yükselten kadınların, dünya kadınlarına çağrıda bulunduğunu vurgulayan Mavi, “Biz İstanbul’dan, Hakkari’den, Trabzon’dan, Erzurum’dan ve Türkiye’nin her ilinden tüm kadınlara sesleniyoruz: Barış kadınla mümkündür.” ifadelerini kullandı.

Mavi, uluslararası sularda işgal rejiminin hukuksuz müdahalesine maruz kalan Küresel Sumud Filosu’na da değinerek Türkiye’nin tutumuna atıfta bulundu:

“Barışçıl bir şekilde yola çıkan ve uluslararası sularda haydut israilin saldırısına uğrayan Küresel Sumud Filosu’nu dünya öylece seyretti. Hamdolsun, Türkiye, bu adaletsizlik karşısında sessiz kalmadı. Sadece kendi vatandaşlarını değil, 13 ülkeden 101 vicdan sahibi gönüllünün de güvenle ülkelerine dönmelerini sağladı.”

Etkinlikte, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan gönüllülerin, “Biz elimizden geleni yaptık, umarım Gazze’ye bir umut ışığı olabilmişizdir.” sözleri hatırlatıldı.

“Bizim sessizliğimiz Gazze’nin gür çığlığı olacak”

Mavi, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Biz bugün bütün kimliklerimizden sıyrılarak sadece kadın kimliğimizle buradayız. Çünkü bu mesele, sahip olduklarımızla değil, insanlıkla ilgilidir. Slogan atmıyoruz; vicdanlarımızla haykırıyoruz. Çünkü bazı sessizlikler vardır ki arşı titretir. Bizim sessizliğimiz, Gazze’nin en gür çığlığı olacaktır.”

Basın açıklamasının ardından kadınlar, ellerinde Filistin bayraklarıyla sessiz bir şekilde dua ederek etkinliği sonlandırdı. (İLKHA)

HAMAS: İkinci aşamaya hazırız, Gazze'yi Filistinli bir yönetim devralmalı

Bakan Fidan: Halep'te paralel yapı ortadan kalkacak

Akdeniz'de 4,1 büyüklüğünde deprem

Suriye ordusu Şeyh Maksud'da kontrolü büyük ölçüde sağladı

Malatya-Adıyaman yolu kar nedeniyle kapandı

Soğuk ve fırtına Gazze'de felaketi derinleştiriyor

Maduro'yu kaçıran ABD, Venezuela petrolünü masada paylaştı

BUDO seferlerine fırtına engeli

Erzurum’da 71 öğrenciye hafızlık belgesi takdim edildi

Uluslararası seviyede aranan şahıs sınır kapısında yakalandı

Batman’da pikap ile kamyonetin çarpıştığı kazada 1 yaralı

Kocaeli’de hırsızlık suçundan 19 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Adana'da kontrolden çıkan otomobil kaza yaptı: 3 yaralı

AB: Rusya’nın Oreşnik saldırısı AB ve ABD’ye uyarı niteliğinde

Trump gözünü Meksika’ya dikti: Kartellere karşı kara operasyonlarına başlayacağız

Gıda denetimlerinde 121 üründe sağlık riski, 1208 üründe tağşiş tespit edildi

Filipinler’de çöp yığını temizlik işçilerinin üzerine çöktü: 1 ölü, 38 kayıp

Güney Afrika Cumhuriyeti, Çin, Rusya, İran’dan ortak deniz tatbikatı

Kapıkule Sınır Kapısı’nın Bulgaristan tarafında 739 kilo esrar yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 12. Necip Fazıl Ödülleri Töreni’nde konuştu

Besilik hayvan ithalatına ilişkin başvurular ileri bir tarihe ertelendi

Avustralya'da orman yangınları kontrol altına alınamıyor

Adana'da çok sayıda yol trafiğe kapatılacak

Gazze'de can kaybı 71 bin 409'a yükseldi

400 bin TL değerindeki beyaz eşya hırsızlığının şüphelileri yakalandı

Meteorolojiden 48 il için sarı kodlu uyarı: Çığ, fırtına, sağanak ve kar yağışı

Şirvan’da çığ alarmı: Köy yolu gece saatlerinde yeniden ulaşıma açıldı

ABD, Karayipler'de bir petrol tankerine daha el koydu

Kuzey Ege'de feribot seferlerine fırtına engeli

Erzurum’da 3 bin 623 araca mevzuata aykırı taşımacılıktan ceza uygulandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HAMAS: İkinci aşamaya hazırız, Gazze'yi Filistinli bir yönetim devralmalı

Bakan Fidan: Halep'te paralel yapı ortadan kalkacak

Akdeniz'de 4,1 büyüklüğünde deprem

Suriye ordusu Şeyh Maksud'da kontrolü büyük ölçüde sağladı

Malatya-Adıyaman yolu kar nedeniyle kapandı

Soğuk ve fırtına Gazze'de felaketi derinleştiriyor

Maduro'yu kaçıran ABD, Venezuela petrolünü masada paylaştı