GÜNDEM 27.05.2025 19:20:15 0

Siirt’te miniklere yangın güvenliği eğitimi

Siirt’te miniklere yangın güvenliği eğitimi
Haberi Sesli Oku

Siirt’te çocuklara yönelik yangın güvenliği bilincini artırmak amacıyla, örnek bir etkinlik düzenlendi.

Vilayetler Hizmet Birliği Afacanlar Anaokulu’nda gerçekleştirilen programda, Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından anaokulu öğrencilerine yönelik uygulamalı yangın eğitimi verildi.

Minik öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği etkinlikte, yangın anında nasıl davranılması gerektiği, nelerden kaçınılması gerektiği ve güvenli tahliyenin nasıl sağlanacağı konusunda hem teorik hem de pratik bilgiler aktarıldı.

Eğitimde çocuklara, yangın söndürme ekipmanları tanıtılırken, itfaiyecilerle tanışma ve araçları yakından görme imkânı da sunuldu.

"Yangınla mücadele bilinci küçük yaşta kazandırılmalı"

Etkinlikte konuşan Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürü Misbah Yılmaz, yangınla mücadelenin yalnızca olay anında değil, öncesinde alınacak önlemlerle de etkili şekilde yürütülebileceğini vurgulayarak, "Yangın bilinci ne kadar erken yaşta kazandırılırsa, etkisi o kadar kalıcı olur. Bugün burada çocuklarımıza hem nasıl korunacaklarını hem de olası bir yangında nasıl sakin kalacaklarını anlattık. Amacımız, korkutmadan bilinçlendirmek," ifadelerini kullandı.

Ailelerden ve eğitimcilerden tam destek

Siirt Belediyesi’nin çocuklara yönelik sürdürdüğü bu tür farkındalık faaliyetleri, hem veliler hem de eğitim camiası tarafından olumlu karşılandı. Erken yaşta kazandırılan bu tür davranış modellerinin, ilerleyen yaşlarda daha bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayacağı ifade edildi.

Siirt Belediyesi yetkilileri, benzer eğitim programlarının diğer okullarda da yaygınlaştırılmasının planlandığını belirterek, yangın güvenliği konusunda toplumsal farkındalığın artırılmasının öncelikli hedefler arasında yer aldığını aktardı.(İLKHA)

İşgalciler Ramallah'ın doğusunda bir evi yıktı: Etnik temizlik ve yerinden etme politikası sürüyor

Batmanlı Kur'an kursu öğrencilerinden Gazze'ye anlamlı destek

Gaziantep'te tarihi geçmiş ürün satan bir zincir market ve bir kantin kapatıldı

Gazze'de katliam sürüyor: İşgalci rejim 16 sivili daha katletti

Altın fiyatları güne düşüşle başladı

Döviz fiyatları ne kadar oldu?

Gazze'de şehit olan Filistinli gazeteci sayısı 221'e yükseldi

Diyarbakır'da 3 milyon 476 bin kök kenevir ve skunk ele geçirildi

UNRWA'dan Gazze'de katledilen 310'dan fazla personel için bağımsız soruşturma çağrısı

Meteoroloji'den 11 kente "sarı" kodlu sağanak uyarısı

Trafik cezaları artırılıyor

Elon Musk, "Kamu Verimliliği" görevinden resmen çekildi

İran'ın Kirman eyaletinde 5,1 büyüklüğünde deprem

Şili işgal altındaki askerî ataşelerini geri çekti

Avrupa'dan Filistin'e tam üyelik çağrısı

Ehud Olmert: Gazze Filistin toprağıdır

Gazze'de katliamın bilançosu ağırlaşıyor

İsviçre’de alp buzulunun kopması felakete yol açtı

HSK'ya 4 yeni üye atandı

Ambulans ile cip çarpıştı: 4 yaralı

UNICEF: Sudan'da kolera nedeniyle 1 milyondan fazla çocuk büyük risk altında

İçişleri Bakanı Yerlikaya: 9 Aralık'tan itibaren 250 bin Suriyeli ülkesine döndü

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Metrekareye 34 kilogramı bulan yağış düştü

Çankırı'da feci kaza: 1 ölü, 3 yaralı

Angola’da petrol platformunda yangın: 3 ölü, 17 yaralı

Tayland-Kamboçya sınırında sıcak çatışma

Damdan düşen 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

MTB Başkanı Özcan: Yatay silolar tarım ve hayvancılık için önemli bir yatırım

Çin, tartışmalı adalara bombardıman uçakları konuşlandırdı

Malatya'da semt konakları öğrenci seçme sınavı yapıldı

Yükleniyor