• BIST 100

    10728,60%0,28
  • DOLAR

    42,33% 0,06
  • EURO

    49,04% -0,03
  • GRAM ALTIN

    5541,00% 0,83
  • Ç. ALTIN

    9215,88% 0,29

Siirt’te "Özgürlüğün Dalgaları" etkinliğiyle Sumud Filosu’na destek verildi

04 Ekim 2025, Cumartesi 14:36
04 Ekim 2025, Cumartesi 14:36
Siirt’te
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siirt Üniversitesi Kano-SUP Topluluğu, Botan Vadisi’nde düzenlediği etkinlikle Gazze’ye insani yardım götüren Sumud Filosu’na destek verdi. Katılımcılar, "Gazze yalnız değil" mesajını kano ve su sporlarıyla duyurdu.

Siirt Üniversitesi Kano-SUP Topluluğu, "Özgürlüğün Dalgaları" sloganıyla Gazze’ye insani yardım götüren Sumud Filosu’na destek vermek amacıyla Botan Vadisi’nde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Vatandaşların ve STK’ların da destek verdiği etkinlikte, Gazze’ye yönelik saldırılara karşı güçlü bir dayanışma mesajı verildi.

Kano-SUP Topluluğu tarafından Botan Vadisi’nde gerçekleştirilen etkinlik, Veysel Eroğlu Ilısu Baraj Gölü’nde kano ve su sporlarıyla başladı.

"Gazze’de yaşananlara sessiz kalmıyoruz, özgürlük için dayanışmamızı Botan Vadisi’nden haykırıyoruz." mesajı verilen programda, Siirt Filistin Dayanışma Platformu ve vatandaşların katılımıyla basın açıklaması da yapıldı.

Yapılan açıklamada, siyonist rejimin Gazze’de yürüttüğü saldırıların insanlık suçu olduğuna dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:

"Şu anda, israilin Gazze’deki bu zulümlerinin son bulması ve insani yardım ulaştırılabilmesi için Uluslararası Özgürlük Filosu Akdeniz’de seyir halinde. Onlarca ülkeden aktivistin katıldığı Sumud Filosu işgalci İsrail tarafından hukuksuzca alıkonuldu. israil, gıda ve tıbbi yardım taşıyan gemilerin Gazze’ye ulaşmasını engelleyerek açlığı bir silah olarak kullanıyor. Bu filolar sadece yardım hareketi değil, aynı zamanda bir adalet ve insanlık mücadelesidir. Her birimiz bu filonun amacına ulaşması için elimizden gelen desteği vermeliyiz."

"Abluka kırıldı, surda bir gedik açıldı"

Siirt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yılmaz Çekmen, etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Kano ve SUP Topluluğu olarak STK temsilcilerinin desteğiyle böyle bir gösteri planladık. Amacımız Gazze’de yaşanan soykırıma dikkat çekmek. SUMUD filosundan bazı gemilerin Gazze’ye ulaşmasını heyecanla izledik. Biz de bu heyecanı Botan Nehri’nde yaşamak istedik. Bana göre abluka kırılmıştır. Surda bir gedik açıldı ve bu cesur davranışlar devam edecek. Herkes insanlık adına elini taşın altına koymalıdır."

"Bu bir insanlık görevidir"

Bitlis Eren Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sait Sezgin ise şunları kaydetti:

"SUP Topluluğu olarak Gazze ve Filistin halkı için Botan Vadisi’nde toplandık. israil ve destekçileri Gazze’yi hunharca bombalamakta, dünya ise buna sessiz kalmaktadır. SUMUD filosu insanlık adına yola çıktı, bizler de bu filoya destek olmak için farkındalık oluşturduk. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum."

"Gazze’ye ulaşmak mümkündür"

Etkinlikte konuşan Yunus Aslan ise şu ifadeleri kullandı:

"Bugünkü etkinliğimizin amacı SUMUD filosundaki kardeşlerimizin sesine ses olmaktı. Bir gemiyle bile olsa Gazze’ye ulaşılabildi. israilin dokunulabilir olduğunu gösterdi. Devletimizin de bu konuda daha fazla destek vermesi gerekiyor. Bu sadece Müslüman olmakla ilgili değil, insan ve vicdan sahibi herkesin görevidir."

"Özgürlük filoları yoluna devam edecek"

Mavi Marmara şehidi İbrahim Bilgen’in oğlu Yusuf Bilgen de etkinlikte yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

"Mavi Marmara ile başlayan bu yolculuk hedefine doğru yaklaşmaktadır. O zaman gemimiz uluslararası sularda saldırıya uğramıştı ama SUMUD filosu Gazze sularına girmeyi başardı. İnşallah bundan sonra çok daha fazla gemiyle Gazze ablukasını deleceğiz. israil örümcek ağı gibi her tarafı sarmış olabilir ama küçük bir tekneyle bile o ağ yırtıldı. Kardeşlerimiz eninde sonunda özgür olacak."

Etkinlik, kano ve SUP gösterileriyle sona ererken katılımcılar Gazze’ye destek çağrılarını Botan Vadisi’nden tüm dünyaya duyurdu. (İLKHA)

BM: Gazze'de kısıtlamalar acilen kaldırılmalı

Malatya'da zincirleme kaza: 2 yaralı

Beyaz Saray'da 1 trilyon dolarlık görüşme

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimi kontrol altına alındı

Hakkari’de 100 yıllık arazi anlaşmazlığı barışla son buldu

Çankırı'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu 17. toplantısı yapıldı

Moskova–Washington hattında yeni mahkûm takası görüşmesi

DMM'den "LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımının sona ereceği" iddiasına yalanlama

Muğla açıklarında 31 düzensiz göçmen kurtarıldı

Polonya: Demiryolu hattındaki patlamadan Rusya sorumlu

İstanbul’da zehirlenen Böcek ailesinin hastaneye gidiş anları ortaya çıktı

Endonezya'daki Semeru Yanardağı'nda patlama

Ağrı'da Gazze'deki şehitler anısına fidan dikildi

Vietnam’da şiddetli yağışlar sel ve heyelana yol açtı: 7 ölü, 7 kayıp

Patlamamış mühimmatlar, Gazzelilerin hayatını tehdit ediyor, yeniden inşayı engelliyor

Polonya'da iki tramvay ile otobüs çarpıştı: 24 yaralı

Yunanistan unsurlarınca geri itilen 17 düzensiz göçmen kurtarıldı

Rusya'da doğal gaz boru hattında patlama

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Kemalizm resmî ideolojisi kutsanıyor; farklı düşünenler soruşturmalara maruz bırakılıyor

İstanbul'da şap karantinası

İstanbul’da geniş çaplı uyuşturucu operasyonu: 10 kişi tutuklandı

Kazakistan'da ev yangını: 9'u çocuk 12 ölü

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, kasım ayı toplantılarının II. birleşimi yapıldı

Bursa'da 4 kilo 200 gram kubar esrar ele geçirildi: 1 gözaltı

Müftü Aruk: Boşanmaların temel nedeni evliliklerin dini ölçülere göre yürütülmemesidir

Müftü Aruk: Boşanmaların temel nedeni evliliklerin dini ölçülere göre yürütülmemesidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emek istismarına karşı çıkmak fazilettir, onurlu bir mücadeledir

Batı Şeria'da direnişten bıçaklı eylem: 1 ölü 3 yaralı

Aydıncık’ta genç arıcılara ekipman desteği

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


BM: Gazze'de kısıtlamalar acilen kaldırılmalı

Malatya'da zincirleme kaza: 2 yaralı

Beyaz Saray'da 1 trilyon dolarlık görüşme

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimi kontrol altına alındı

Hakkari’de 100 yıllık arazi anlaşmazlığı barışla son buldu

Çankırı'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu 17. toplantısı yapıldı