-
BIST 100
18183,33%-0,10
-
DOLAR
48,04% 0,31
-
EURO
56,12% -0,08
-
GRAM ALTIN
6979,97% 0,30
-
Ç. ALTIN
10984,41% 0,00
Siirt'te TEKNOFEST heyecanı: Savaşan İHA yarışmaları başladı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
TEKNOFEST 2026 kapsamında Siirt'te düzenlenen Savaşan İHA ve Avcı Drone yarışmaları başladı. Üç hafta sürecek organizasyon kapsamında yaklaşık bin 500 yarışmacı ve beraberindeki kişilerin Siirt'e gelmesi bekleniyor.
TEKNOFEST 2026 kapsamında Siirt'te düzenlenen Savaşan İHA ve Avcı Drone yarışmaları başladı.
Siirt'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışmalar üç hafta boyunca devam edecek. Organizasyon kapsamında yaklaşık bin 500 yarışmacının aileleri ve beraberindeki kişilerle birlikte kente gelmesi bekleniyor.
Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya, yarışmaların başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada TEKNOFEST'in Türkiye'nin gururu ve gençlerin umudu olduğunu söyledi.
Kızılkaya "Bugün çok heyecan dolu bir gün ve Siirt'te TEKNOFEST 2026'nın özellikle Savaşan İHA başlığı altındaki yarışmaların başlangıcındayız. Özellikle Siirt'te böyle bir etkinliğin içinde olmak bizi son derece heyecanlandırıyor." dedi.
Savaşan İHA ve Avcı Drone yarışmalarının üç hafta boyunca devam edeceğini belirten Kızılkaya, Siirt Valiliği ve Siirt Belediyesi olarak gençlere her türlü lojistik desteği verdiklerini ifade etti.
Kızılkaya "Siirt'te 3 hafta boyunca heyecan dolu günler geçirecek gençlerimiz. Biz de buna ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Savaşan İHA'lar ve Avcı Drone yarışmaları 3 hafta boyunca devam edecek. Siirt Valiliği, Siirt Belediyesi olarak biz de gençlerimizin burada güzel günler geçirmesi için her türlü lojistik desteği vermekten son derece mutluluk duyuyoruz." diye konuştu.
"İlimizin tanıtımına çok büyük katkıda bulunacak"
Organizasyonun Siirt'in tanıtımına önemli katkı sağlayacağını ifade eden Kızılkaya, yaklaşık 1500 yarışmacının aileleri ve tanıdıklarıyla birlikte kente geleceğini söyledi.
Kızılkaya "Özellikle ilimizin tanıtımına çok büyük katkıda bulunacağına inandığımız bir organizasyon. 1500 civarında katılımcı yarışmacı, aileleriyle birlikte, tanıdıklarıyla birlikte Siirt'imize gelecekler. Biz de onları burada ağırlamaktan son derece keyif duyuyoruz, mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandı.
"Sadece seçilmiş takımlar yarışıyor"
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nden yarışmaya katılan AVRA ekibinin lideri Yunus Emre Kutlu ise Savaşan İHA yarışmasının özel bir yarışma olduğunu belirterek yalnızca seçilmiş takımların mücadele ettiğini söyledi.
Kutlu "Savaşan İHA Yarışması'nda ilk beşe giren takımlar burada yarışıyor. Yani özel bir yarışma, herkes katılamıyor, sadece seçilmiş takımlar diyebiliriz buna." dedi.
100 kişilik bir kadroya ulaştıklarını ve 9 farklı kategoride finalist olduklarını belirten Kutlu, ekiplerinin farklı şehirlerde düzenlenen yarışmalarda da mücadele ettiğini söyledi.
Kutlu "İlk başta 5-6 kişilik bir ekiple başladığımız bu yolculukta şu an 100 kişilik geniş bir kadroya sahibiz. Bizim buradaki amacımız, buradan çıkan arkadaşlar vatana, millete hayırlı olsunlar. Gerçekten savunma sanayisine katkı verebilecek arkadaşlar olsunlar istiyoruz. Ve bu yolda da bunu iyi başardığımızı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
BM: Gazzelilerin yüzde 94'ü barınma ve temel ev eşyasına ihtiyaç duyuyor
Kırıkkale'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalandı
Kudüs ile Batı Şeria'yı birbirinden ayırmayı amaçlayan E1 işgal projesine tepki
Rusya akaryakıt ithalatına başladı
Kamerun Cumhurbaşkanı Biya 74 gün sonra ülkesine döndü
Yunanistan'da Batı Nil virüsü alarmı: Ölü sayısı 13'e yükseldi
Peru’da 7,2 büyüklüğünde deprem
Antalya'da tramvayda hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Avustralya’da H5N1 alarmı: 1000’den fazla kuş öldü
ABD'den Katar'a 4,5 milyar dolarlık yakıt ikmal uçağı satışına onay
Rusya'dan yeni nükleer enerji hamlesi
Kara yoluna boya döken iki firmaya 20,9 milyon lira ceza
Rusya: Japonya'yı İkinci Dünya Savaşı'nın sonuçlarını kabul etmeye çağırıyoruz
Zonguldak'ta denize giriş yasağı
ANFİDAP: Gazze'de ateşkes değil, katliam devam ediyor
Cevdet Yılmaz: Eskişehir'in ekonomik görünümünü değerlendirdik
YÖKDİL sonuçları açıklandı
İran: ABD'nin yeni yaptırımları ekonomik terörizm ve insanlığa karşı suç
Libya ve Çad arasında doğrudan uçuşlar yeniden başlıyor
Mardin’de kaybolan şahıs 21 saat aradan sonra bulundu
Başkan Er: Kırsalı ihmal etmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz
Yahudi çeteler Batı Şeria'da Filistinlilere saldırdı: 7 yaralı
ABD uçak gemisi Orta Doğu'da
Hindistan'da otel olarak kullanılan binada yangın: 9 ölü, 6 yaralı
Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani, Pakistan Başbakanı Şerif ile bir araya geldi
HÜDA PAR Milletvekili Dinç, siyonist odaklar tarafından fonlanan müzik gruplarına dikkat çekti
Pakistan’dan ABD’ye Keşmir tepkisi
Gaziantep'te çiftçilere tohum ve gübre desteği
Kolombiya'da altın madeninde toprak kayması: 13 ölü, 7 yaralı
Kongo'daki Ebola salgınında vaka sayısı 5 bini aştı: Ölüm oranı bazı bölgelerde yüzde 70'e ulaştı
Yükleniyor







