• BIST 100

    16649,43%-0,01
  • DOLAR

    43,48% 0,00
  • EURO

    51,58% -0,01
  • GRAM ALTIN

    6677,59% -1,62
  • Ç. ALTIN

    11383,46% -2,09

Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden deprem seferberliği

15 Şubat 2023, Çarşamba 11:55
15 Şubat 2023, Çarşamba 11:55
Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden deprem seferberliği
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden deprem seferberliği

Kahramanmaraş merkezli, 10 ilin etkilendiği 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü “Afet Yardım Komisyonu” oluşturup, depremzedeler için yardım kampanyası başlattı.
İlçede bulunan okullardaki öğrenci velileri ve öğretmenlerin katkıları ile gıda, battaniye, kıyafet, jeneratörler, katalitik ve elektrikli sobalar, temizlik ürünleri, hijyen ve benzeri malzeme yardımları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ek hizmet binasında toplandı. Toplanan malzemeler yine öğretmenler ve öğrenci velileri tarafından sınıflandırılarak ayrı ayrı paketlendi. Depremin ilk gününden bu yana yapılan çalışmalarla bir taraftan yardımlar toplanırken, diğer taraftan yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya çalışıldı.
İlçeye gelen depremzedeler ise Silifke Fen Lisesi, Silifke Anadolu Lisesi, Silifke Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mesleki Eğitim Merkezi ve Taşucu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonlarına yerleştirilerek, ihtiyaçları giderildi. Ayrıca bu okul pansiyonlarına anasınıfları açılarak anaokulu ve sınıf öğretmeni görevlendirildi.
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin, ilçedeki 5 pansiyonlu okulda ve 2 öğretmen evinde depremzedelerin misafir edildiğini söyledi.
Sezgin açıklamasının devamında, “Deprem bölgelerinden Silifke’ye gelerek misafir ettiğimiz tüm depremzedelere sabah kahvaltısı, öğle yemeği, akşam yemeği ve ara öğünler de dahil yemek hizmeti sunuyoruz. 7 konaklama yerimize mevcut müdürlerin dışında ikinci olarak koordinatör müdür, rehber öğretmen, sınıf öğretmeni, okul öncesi öğretmeni, hemşire ve sağlık hizmetleri öğretmeni, çok sayıda yardımcı hizmetler görevlisi görevlendirdik. Ayrıca Depremzedelerimizin ihtiyaçlarının tespiti ve yerine ulaştırılması için Özel büro öğretmenlerimiz, gelen yardımların kabulü ve deprem bölgelerine nakli için Okul müdürlerimizden oluşan bir komisyon oluşturduk. İş ve işlemler bu komisyon üzerinden yapılmaktadır. Gönüllü öğretmenlerimiz Resmi araçla deprem bölgesine gitmiş kurtarma çalışmalarına katılmıştır. Müdürlüğümüz koordinesinde 25 iş makinası operatörü yardım malzemeleri ile birlikte bölgeye sevk edilmiştir. Durmadan çalışan emek veren Millî eğitim camiamıza sonsuz teşekkür ediyorum. Bu zor günlerde yardımla destek olan tüm halkımıza şükranlarımızı sunuyorum. Depremde hayatını kaybeden canlara Allah tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.
[gallery ids=',118959,118960']

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Gaziantep'te hastalara refakatçi desteği verilecek

İtfaiyenin zamanında müdahalesi olası facianın önüne geçti

Şanlıurfa’da mısır silosunda iş kazası: 1 ölü

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Adana halkından madde bağımlılığına karşı ortak mücadele çağrısı

Suriye iç güvenlik güçleri Haseke’de konuşlanmaya başladı

Türkiye ile Mısır arasında tarım ve gıda sanayinde ekonomik iş birliği

GAİB 2026 yılının ilk ihracat verilerini açıkladı

Refah Sınır Kapısı faaliyete başladı

"Afganistan'da kadınların eğitiminden bahsedenler Gazze'de katledilen on binlerden söz etmiyor"

Onkoloji Uzmanları: Kanserin erken teşhisle tedavisi mümkün

Gaziantep'te aranan 524 şahıs yakalandı

Mersin merkezli kaçakçılık operasyonunda: 4 tutuklama

Memiş: Bazı insanlar İslam dinindeki kandillerle ilgili ifrat ve tefrite çok kaçmaktadır

Özkut Özdemir’den çok sert tepki: Şov yapmayın işinizi yapın

İran medyası: Pezeşkiyan, ABD ile nükleer mesele görüşmelerinin başlatılmasını istedi

Malatya Valisi Yavuz: Ocak ayında uyuşturucudan 67 kişi tutuklandı

Türkiye’nin yastık altı altın haritası açıklandı

Kayıp anne Nimet Kılıç için arama çalışmaları aralıksız sürüyor

Malatya'da sosyal yaşam merkezi yoğun ilgi görmeye devam ediyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya'mızın arıtmayla ilgili bütün sorunlarını çözüyoruz

Belediye Başkanı Geçit: Berat Kandili birlik, beraberlik ve arınma gecesidir

Adana’da uyuşturucu hükümlüsü yakalandı

Rusya-ABD-Ukrayna görüşmelerinin ikinci turu belli oldu

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde devir teslim töreni

Medrese âlimi Karanfil: Bu gece affın kapıları açılıyor, gaflet kapıları kapanmalı

Vali Kızılkaya: Siirt’te asayiş olaylarında yüksek aydınlatma oranı sağlandı

Psikolojik sağlamlık kanser hastasının bağışıklık sistemini de güçlendiriyor

Diyarbakır-Bismil Karayolunda Kaza: 2 Yaralı

Depremde evi yıkılan aile, ruhsat gerekçesiyle konut yapamıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gaziantep'te hastalara refakatçi desteği verilecek

İtfaiyenin zamanında müdahalesi olası facianın önüne geçti

Şanlıurfa’da mısır silosunda iş kazası: 1 ölü

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Adana halkından madde bağımlılığına karşı ortak mücadele çağrısı

Suriye iç güvenlik güçleri Haseke’de konuşlanmaya başladı

Türkiye ile Mısır arasında tarım ve gıda sanayinde ekonomik iş birliği